"Ödül alamadığım için üzülmüyorum"

11. Dünya Büyükler Wushu Şampiyonası'nda Sanda branşında bronz madalya kazanan Funda Tiken, 52 Kg'da 8 sporcu mücadele ettiği için ödül alamadı.

SPORX AI BAKIŞI
calendar 13 Ekim 2011 18:23
Haber: AA, Fotoğraf: Sporx.com
'Ödül alamadığım için üzülmüyorum'
Klavye okları ile sonraki ya da önceki habere geçebilirsiniz.
Sporx’i buradan Google’da işaretle, en özel haberlere ilk sen ulaş!
Yorum Yap Yorum Yap
Google News


88 ülkenin katıldığı 11. Dünya Büyükler Wushu Şampiyonası'nda Türk Milli Takımı'ndan Sanda branşında bronz madalya kazanan Funda Tiken, 52 Kg'da 8 sporcu mücadele ettiği için ödül alamadı.

İlk defa Milli Takıma seçilerek dünya üçüncüsü olan Funda Tiken, "Ödül yönetmeliğinden yararlanamamak beni üzmüyor" dedi.

Çinli rakibine 2-1 yenilen Tiken, "Aslında birinciliği hedeflemiştim. Fakat Çinliyi bir türlü podyumda yakalayamadım. İnşallah onu Dünya Şampiyonası'nda yeneceğim. Üçüncülük benim için iyi bir derece. Bu formayı giymek bile benim için çok güzel bir duygu" diye konuştu.

Funda Tiken sözlerine şöyle devam etti;

"Kilomda 10 kişi olmadığı için ödül alamıyorum. Zaten pek birşey söylemeye de gerek yok. Ben ilk defa milli takıma seçildim ve ilk seçilmemde de madalya kazandım. Burada Dünya üçüncüsü oldum. Bu yüzden pek üzülmüyorum" şeklinde konuştu.

Hedefleri konusunda açıklama yapan Tiken, "Tabii ki bundan sonraki şampiyonalarda 1.'lik hedefliyorum. Önce Avrupa, sonra Dünya Şampiyonası var. İnşallah her ikisinde de derece alacağım. Çok çalışıp elimden gelenin en fazlasını yapacağım" ifadelerini kullandı.
Tümü
 Reklam