Türk destekli Almanlar zirveyi aldı

3 Türk asıllı yıldız Mesut Özil, Emre Can ve İlkay Gündoğan'ın forma giydiği maçta Almanya, Polonya'yı 3-1 mağlup ederek grubun zirvesini ele geçirdi.

calendar 04 Eylül 2015 23:36 | Son Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2015 12:00
Haber: Sporx.com, Fotoğraf: AA
Türk destekli Almanlar zirveyi aldı
Klavye okları ile sonraki ya da önceki habere geçebilirsiniz.
Yorum Yap Yorum Yap (13)
Google News
EURO 2016 Elemeleri D Grubu'nda Almanya ile Polonya karşı karşıya geldi. Frankfurt'taki Commerzbank Arena'da oynanan mücadeleyi Almanya 2-1'lik skorla kazandı. Sporx’i buradan Google’da işaretle, en özel haberlere ilk sen ulaş! İşaretle İŞARETLE Tıkla Almanya, 12. dakikada Mario Götze ve 19. dakikada Thomas Müller'in golleriyle maça hızlı başladı. Maç boyunca disiplinli bir oyun oynayan Polonya, 36. dakikada Robert Lewandowski ile farkı 1'e indirdi. İlk yarısı 2-1 sona eren mücadelenin ikinci yarısında Mario Götze, 82. dakikada maçın skorunu belirledi.

Almanya'da Emre Can ve Mesut Özil maça ilk 11'de başlarken, bir diğer Türk asıllı yıldız İlkay Gündoğan oyuna 53. dakikada müdahil oldu. Galatasaray'da forma giyen Lukas Podolski ise bu maça yedek kulübeisnde başladı ve 90. dakikada oyuna dahil oldu.

Almanya, bu sonuçla puanını 6'ya yükselterek grupta liderliği Polonya'dan aldı. Polonya ise 14 puanda kaldı. Grubun bir sonraki maç gününde Almanya, İskoçya'ya konuk olacak. Polonya ise sahasında Cebelitarık'ı konuk edecek.

D GRUBU'NDA GÜNÜN SONUÇLARI

Gürcistan 1-0 İskoçya
Cebelitarık 0-4 İrlanda Cumhuriyeti

Tümü
 Reklam