UEFA'dan resmi Galatasaray açıklaması

UEFA yetkilisi, Galatasaray'ın mali durumuyla ilgili açıklama yaptı.

calendar 20 Ekim 2015 11:56 | Son Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2015 08:43
Haber: AA, Fotoğraf: Sporx.com
UEFA'dan resmi Galatasaray açıklaması
Klavye okları ile sonraki ya da önceki habere geçebilirsiniz.
Yorum Yap Yorum Yap (30)
Google News
UEFA yetkilisi, Galatasaray'ın mali durumuyla ilgili yılın son raporunun, aralık ayında açıklanacağını ve sarı-kırmızılı kulübün ceza alıp almayacağının rapor sonrası belli olacağını söyledi.

İsviçre'nin Nyon kentinde bulunan UEFA genel merkezinde AA muhabirinin sorularını cevaplandıran UEFA yetkisi, mali durumunu düzeltmesi için UEFA Finansal Fair Play Komitesi tarafından 2014'ün mayıs ayından bu yana izlenen Galatasaray'ın 2015-16 sezonu sonunda denetlenme süresinin dolacağını ifade etti.

Galatasaray'ın denetlenme süresinin uzatılmadığı takdirde Mayıs 2016'da sürenin dolacağına işaret eden yetkili, aralık ayında sunulacak raporun belirleyici olabileceğinin altını çizdi.

Yetkili, "Galatasaray'ın kar-zarar dengesiyle ilgili durumu hakkındaki yılın son raporu aralık ayında sunulacak. Galatasaray'ın ceza alıp almayacağı rapor sonrası netlik kazanacak" dedi.

Mali durumunu düzeltmesi için verilen 2 yıllık süreyi bu sezonun sonunda dolduracak sarı-kırmızılı kulüp, Avrupa kupalarına katılım için mecburi olan UEFA lisansı almakta sıkıntı yaşamamak için 2 yıl daha ek süre talebinde bulunuyor.

Galatasaray'ın UEFA Finansal Fair Play Komitesi'ne sunacağı son mali raporlarda, önemli iyileşmelere dikkat çekilmişti.

G.SARAY'DAN 'AVRUPA'DAN MEN' İDDİALARINA CEVAP...

Galatasaray, Avrupa'dan men cezası alınacağı yönünde basında yer alan iddialar üzerine, alınan önlemleri açıkladı ve bu haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

İŞTE YAPILAN AÇIKLAMA... Sporx’i buradan Google’da işaretle, en özel haberlere ilk sen ulaş! İşaretle İŞARETLE Tıkla "Muhtelif tarihlerde ve yine muhtelif basın yayın organlarında; "şirketimizin UEFA tarafından belirlenmiş olan finansal fair play kriterlerine uymadığı için önümüzdeki yıl Avrupa kupalarına katılamayacağı" hususunda haber ve açıklamalar yapılmış olup, Seri:II, Tebliğ No.15.1 sayılı tebliğin 9 uncu maddesine göre, bu konuya ilişkin olarak Şirketimiz tarafından açıklama yapılması gerekmiştir.

Bilindiği üzere Şirketimiz 16.05.2014 tarihinde yaptığı özel durum açıklamasında açıkça UEFA Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Düzenlemeleri kapsamında UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu ile Galatasaray Sportif Sinai ve Ticari Yatirimlar A.Ş. ("Şirket") arasında 16 Mayıs 2014 tarihinde anlaşmaya varıldığını belirtmiştir. 2014-15 ve 2015-16 futbol sezonlarını kapsayan bahse konu anlaşmaya göre;

- Şirket 2015-2016 izleme periodu (monitoring period) sonuna kadar UEFA Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Düzenlemeleri'nde tarif edildiği şekilde başa-baş uyumluluğunu sağlamayı kabul etmiştir. Diğer bir ifadeyle, 2012-2013, 2013-2014 ve 2014-2015 raporlama periyotlarına ait toplam başa baş sonucu, başa-baş fazlası veya UEFA Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Düzenlemeleri madde 63'te tarif edilen kabul edilebilir sapmalar içinde kalacaktır.

- Yine bahse konu Anlaşmaya göre Şirketimiz, çalışanlara sağlanan faydalara ilişkin giderlerin, anlaşma süresini kapsayan finansal raporlama dönemleri boyunca arttırılmayacağını taahhüt etmiştir.

- Şirketimiz bahsi geçen Anlaşmaya göre 2013-2014 sezonuna ait UEFA gelirlerimizden 200.000 Euro'nun UEFA tarafından mahsup edileceğini kabul etmiştir.

Mali disiplinden taviz vermemeye özen gösteren Şirketimiz, UEFA ile yapılmış olan Anlaşma gereği ve ilgili mevzuat kapsamında, UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu'na altı aylık dönemler aralığında ilerleme raporu sunmaya devam etmektedir.





Şirketimiz, ülkemiz ekonomisi ile içinde bulunduğu sektörün mevcut durumu göz önünde bulundurulmak sureti ile yatırımcılarımızın beklentileri ve Şirketimizin mali disiplinden taviz vermemek sureti ile büyüme gereksinimi arasındaki hassas dengeyi gözeterek faaliyetlerine devam edecektir.

15.10.2015 tarihinde diğer tüm kulüpler tarafından yapılan rutin raporlamalar yapılmış olup bazı basın yayın organlarında bahsedildiği gibi UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu tarafından futbol takımımızın 2015-2016 futbol sezonundan sonra UEFA müsabakalarına katılamayacağı konusunda verilmiş herhangi bir karar bulunmamaktadır.

Kamuoyu bu konulardaki gelişmelerden haberdar edilecektir.

Saygılarımızla

Galatasaray Sportif AŞ."





Tümü
 Reklam