Kameni, Afrika Kupası'na sponsor oldu!

İstanbul'da yaşayan Afrikalıların katıldığı ve bu yıl 14'sü düzenlenen İstanbul Afrika Uluslar Kupası tüm hızıyla sürüyor. Turnuvada gelecek hafta sonu çeyrek finaller yapılacak. Kameni ise turnuvaya maddi destekte bulundu.

calendar 22 Mayıs 2018 04:55
Haber: Hürriyet
Kameni, Afrika Kupası'na sponsor oldu!
Klavye okları ile sonraki ya da önceki habere geçebilirsiniz.
Yorum Yap Yorum Yap
Google News
İlk 2005 yılında Mehdi Sancak Stadı'nda düzenlenen turnuvada, Türkiye'de amatör olarak futbol oynayan veya Avrupa ve Türkiye'de kulüp bulmak için gelmiş isimler boy gösteriyor.

Bir dönem eski Fenerbahçeli Emmanuel Emenike'nin de oynadığı turnuvayı birçok menajer ve kulüp yetkilisi de takip ediyor. Sporx’i buradan Google’da işaretle, en özel haberlere ilk sen ulaş! İşaretle İŞARETLE Tıkla Turnuvada bu yıl Sierra Leone, Zambiya, Güney Afrika, Gine, Mali, Nijerya, Gana, Demokratik Kongo, Kamerun, Uganda, Fildişi Sahili ve Burkina Faso olmak üzere 12 ülke mücedele ediyor.

Üç yıl Fatih Belediyesi'nin sponsorluğunda Mimarsinan Stadı'nda yapılan, geçen yıldan bu yana Feriköy Stadı'nda düzenlenen turnuvanın organizasyonu, Türkiye'deki Afrika Topluluğu Derneği (ActTurkey) tarafından yapılıyor. Organizasyonun başındaki Ganalı Julius Kugor, bu yıl kurumsal bir sponsor bulamadıklarını ancak Fenerbahçe'nin Kamerunlu kalecisi Carlos Kameni ile Kasımpaşa'nın Nijeryalı stoperi Kenneth Omeruo'nun turnuvaya maddi destek sağladığını kaydetti.

Turnuvayı geçen yıl Mali kazanmıştı. En çok kazanan ülke 5 kezle Nijerya olurken, onları sırasıyla Gana (4), Uganda (1), Senegal (1) ve Zambiya (1) takip ediyor.



Tümü
 Reklam