Ýtalya'nýn Caorle kentinde düzenlenen Avrupa 15 Yaþ Altý Güreþ Þampiyonasý'nda altýn madalya kazanan Yusuf Yaser Aksu, memleketi Samsun'un Vezirköprü ilçesinde coþkuyla karþýlandý.
Sporx’i buradan Google’da iþaretle, en özel haberlere ilk sen ulaþ!
ÝÞARETLE
Þampiyonanýn ardýndan yurda dönen Yusuf'a ilçenin giriþinde kalabalýk bir halk topluluðu tarafýndan karþýlama töreni yapýldý.
Türk bayraklarýyla donatýlan konvoy eþliðinde þehir turu atan genç þampiyon, hemþehrilerine gurur dolu anlar yaþattý.
Yusuf Yaser Aksu ve ailesi, ilk olarak Vezirköprü Kaymakamý Özgür Kaya'yý makamýnda ziyaret etti.
Kaymakam Kaya, ilçeden çýkan bir sporcunun Avrupa þampiyonu olmasýndan büyük gurur duyduklarýný belirterek, "Gençlerimizin spora yönelmesini her zaman destekliyoruz. Yusuf'un bu baþarýsý diðer gençlerimize de ilham olacaktýr." dedi.
Þampiyon güreþçi daha sonra Vezirköprü Belediye Baþkaný Murat Gül'ü ziyaret etti. Baþkan Gül, Yusuf'un zaferinin herkesi gururlandýrdýðýný aktararak, "Belediye olarak spora ve gençlerimize olan desteðimizi sürdüreceðiz." ifadesini kullandý.
Makam ziyaretlerinin ardýndan Yusuf Yaser Aksu, ailesiyle birlikte Vezirköprü Yeni Mahalledeki baba ocaðýna geçti.























