1000 TL yardım parası nasıl alınır? Başvuru yolları - Yardım parası başvuru ve sorgulama ekranı

Corona virüs nedeniyle bir yandan evde kalmak zorunda kalan vatandaşlar aynı zamanda maddi olarak da zor günler geçirmekte. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da duyurduğu gibi bu zor zamanda ihtiyaç sahiplerine 1000 TL'lik yardımlar yapılacak. Peki bu yardımlar kime nasıl verilecek? Bu sorunun yanıtını haberimizde bulabilirsiniz.

Sporx'e ücretsiz abone ol,ilk bilen sen ol!
1000 TL yardım parası nasıl alınır? Başvuru yolları - Yardım parası başvuru ve sorgulama ekranı
Klavye okları ile sonraki ya da önceki habere geçebilirsiniz.
31 Mart 2020 11:34
Dünyayı etkisi altına alan Corona virüs nedeniyle bir çok aile geçim konusunda sıkıntılar yaşamakta. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise yakın zamanda bu konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunmuş ve ihtiyaç sahiplerine 1000 TL'lik yardımlar yapılacağını açıklamıştı. Konuyla ilgili detaylar netlik kazanmaya başladı. 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yaptığı yazılı açıklamada, Koronavirüsle Mücadele Eşgüdüm Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan "ihtiyaç sahibi ailelere yapılacak nakdi yardımlar için ilave 2 milyar liralık kaynak aktarımı"nın detaylarını paylaştı.

Selçuk, "Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamında; halihazırda Bakanlığımızın düzenli sosyal yardımlarından faydalanan ihtiyaç sahibi 2 milyon hanenin tamamı 1000'er lira nakdi destekten yararlanacaktır." bilgisini verdi. Söz konusu destekten yararlanmak için vatandaşların herhangi bir yere başvuru yapmasına gerek olmadığını da belirten Selçuk, ödemelerin bu ayın sonunda başlayacağını kaydetti.

Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı bir hizmettir. Şehit Yakınları, Gazi ve Gazi Yakınları İstihdam Başvuru Sorgulama, Şehit Yakınları, Gazi ve Gazi Yakınları Ücretsiz Seyahat Kartı Başvuru Sorgulama Sosyal Hizmetler Kanunu Kapsamında İşe Yerleştirme Tercih İşlemleri, Gelir Testi Sonucu Sorgulama gibi Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama işlemi de Devlet sistemi üzerinden yapılır.

SOSYAL YARDIM SORGULAMA YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

GÜNÜN İLGİ ÇEKEN VİDEOSU
Tümü
 Reklam