Hande Baladýn: "Baskýyý desteðe çevirmek istiyoruz"

A Milli Kadýn Voleybol Takýmý'nýn tecrübeli smaçörü Hande Baladýn, son þampiyon olarak katýlacaklarý Avrupa Þampiyonasý öncesinde hedeflerini anlattý. Milli oyuncu, Ýstanbul'da oynamanýn oluþturduðu baský ve stresi taraftar desteðine odaklanarak avantaja çevirmek istediklerini söyledi.

SPORX AI BAKIÞI
calendar 20 Aðustos 2026 14:54
Haber: AA, Fotoðraf: X.com
Hande Baladýn: 'Baskýyý desteðe çevirmek istiyoruz'
Klavye oklarý ile sonraki ya da önceki habere geçebilirsiniz.
Yorum Yap Yorum Yap
Google News
A Milli Kadýn Voleybol Takýmý'nýn tecrübeli smaçörü Hande Baladýn, Ýstanbul'da düzenlenecek Avrupa Þampiyonasý öncesinde hedeflerini ve milli takýmýn turnuvaya yaklaþýmýný deðerlendirdi. Sporx’i buradan Google’da iþaretle, en özel haberlere ilk sen ulaþ! Ýþaretle ÝÞARETLE Týkla Ay-yýldýzlý ekiple elde ettiði baþarýlara yenilerini eklemek istediklerini belirten Hande Baladýn, milli takýmýn katýldýðý her organizasyonda en yüksek hedefler için mücadele ettiðini ifade etti. Tecrübeli oyuncu, Türkiye'nin her turnuvada madalya ve þampiyonluk hedefiyle sahaya çýktýðýný söyledi.

"SON ÞAMPÝYON OLARAK ÜZERÝMÝZDE BÜYÜK BASKI VE STRES VAR"

Türkiye'nin son þampiyon unvanýyla Avrupa Þampiyonasý'nda mücadele edecek olmasýnýn beklentiyi artýrdýðýný belirten Hande Baladýn, turnuvanýn Ýstanbul'da oynanmasýnýn da kendilerinde baský oluþturduðunu dile getirdi.

Milli voleybolcu, "Hedeflerimiz ve hayallerimiz hepimizin ortak. Kendi evimizde oynayacaðýmýz için çok mutluyuz. Bu bir baský, bir stres hissettiriyor mu? Evet, çok büyük baský ve stres. Özellikle son þampiyon olarak bu turnuvaya katýlacaðýz, kendi evimizde oynayacaðýz. Herkesin beklentisi çok yukarýlarda. Bizim kendimizden, takýmýmýzdan beklentilerimiz de var." ifadelerini kullandý.

TARAFTAR DESTEÐÝNE ODAKLANACAKLAR

Turnuvada maç maç ilerlemek istediklerini söyleyen Hande Baladýn, baský yerine taraftarlardan gelecek enerjiye odaklanacaklarýný belirtti.

Hande, "Bu beklentileri bir kenara býrakýp baskýya ve strese odaklanmak yerine evimizde oynayacaðýmýz için taraftarlarýmýzdan gelen güzel enerjiye, desteðe ve dualara ihtiyacýmýz var. Bunlara odaklanmak istiyoruz. Turnuvanýn baþýndan sonuna kadar elinden geleni yapan bir milli takým olacak. Her maç performansýmýzý artýrmak istiyoruz ve umarým sonunda hepimizin dilediði þey yaþanýr." dedi.

"ABLA OLDUÐUMA ÝNANAMIYORUM"

Milli takýmda 10 yýlý aþkýn süredir forma giyen Hande Baladýn, genç takým arkadaþlarýyla iliþkisine de deðindi.

A Milli Takým'a ilk geldiði dönemde kendisine destek olan tecrübeli oyuncularý hatýrlatan Hande, bugün ayný rolü genç oyuncular için üstlenmeye çalýþtýðýný söyledi. Milli oyuncu, zorlandýklarýný gördüðü takým arkadaþlarýna yardýmcý olmanýn kendisi için büyük bir keyif olduðunu ifade etti.

"MÝLLÝ TAKIMDA HERKES YÜZDE 200'ÜNÜ VERDÝ"

A Milli Takým'ýn son yýllardaki geliþimine de deðinen Hande Baladýn, elde edilen baþarýlarda uzun süredir yapýlan yatýrýmlarýn ve takým halinde hareket etmenin önemli rol oynadýðýný söyledi.

Tecrübeli smaçör, "Biz büyük bir aileyiz ve bu büyük ailede herkes gerçekten bu baþarýlarý elde edebilmek için yüzde 200'ünü verdi. Belki birlikte hareket ettiðimiz için de bu kadar büyük baþarýlara imza attýk." ifadelerini kullandý.

"SOSYAL MEDYA BANA GERÇEK BÝR HAYAT GÝBÝ GELMÝYOR"

Hande Baladýn, sosyal medyada sporculara yönelik yapýlan aðýr eleþtirilerden mümkün olduðunca uzak durmaya çalýþtýðýný da belirtti.

Kendi performansýna yönelik en büyük eleþtiriyi yine kendisinin yaptýðýný söyleyen milli oyuncu, antrenörlerinden aldýðý deðerlendirmelerin kendisi için daha önemli olduðunu ifade etti. Hande, sosyal medyanýn kendisine gerçek hayat gibi gelmediðini ve sahadaki performansýna odaklandýðýný söyledi.

"KENDÝMLE BÝR YARIÞIM VAR"

Kariyerinde baþkalarýna bir þey kanýtlamaya çalýþmadýðýný vurgulayan Hande Baladýn, hedefinin kendi potansiyeline ulaþmak olduðunu dile getirdi.

Tecrübeli oyuncu, antrenmanlarda kendisini zorladýðýný ve kariyerini en iyi þekilde sürdürebilmek için kendi yoluna odaklandýðýný belirtti.

VNL PERFORMANSINI DEÐERLENDÝRDÝ

Altýn madalyayla tamamlanan Milletler Ligi'ndeki bireysel performansýný da deðerlendiren Hande, turnuva boyunca yükselen bir grafik sergilediðini ve þimdiye kadarki en iyi potansiyelini gösterebildiðini düþündüðünü söyledi.

Milli oyuncu, VNL'de hem kendi oyunundan hem de takýmýn performansýndan tatmin olduðunu ifade etti.

FENERBAHÇE'DE YENÝ DÖNEM

Hande Baladýn, Fenerbahçe'de Marcello Abbondanza ile yollarýn ayrýlmasý ve Stefano Lavarini'nin göreve gelmesiyle ilgili de konuþtu.

Yeni baþantrenörle daha önce çalýþmadýðýný ancak hakkýnda olumlu þeyler duyduðunu belirten Hande, geçen sezondan dersler çýkardýklarýný ve yeni sezonda bunlarý sahaya daha iyi yansýtmak istediklerini söyledi.

Milli oyuncu, "Hedefimiz Fenerbahçe'nin olduðu her kulvarda þampiyonluða oynamak. Bunun için elimizden gelenin en iyisini yapacaðýmýzý biliyorum. Heyecanla bekliyorum." ifadelerini kullandý.

Hande Baladýn ayrýca Fenerbahçe'den ayrýlan eski takým arkadaþý Aslý Kalaç'a kariyerinde baþarý diledi.

Tümü
 Reklam