$ai_test_mode = false; if(isset($_GET['test']) && $_GET['test'] == 'ai'){ $ai_test_mode = true; }

Erdenay: ''Hedefimiz olimpiyat vizesi...''

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay, EuroBasket 2015 öncesi değerlendirmelerde bulundu.

calendar 21 Ağustos 2015 16:36 | Son Güncelleme Tarihi: 21 Ağustos 2015 16:40
Haber: AA
Erdenay: ''Hedefimiz olimpiyat vizesi...''
Klavye okları ile sonraki ya da önceki habere geçebilirsiniz.
Google News


Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Harun Erdenay, ay-yıldızlıların 2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2015) grup maçlarını oynayacağı Almanya'nın başkenti Berlin'de Türk seyircisinin milli takıma büyük ilgi göstereceğine inandığını söyledi.

Erdenay, Titanic Otel'de Almanya Basketbol Federasyonu Başkanı Ingo Weiss ile birlikte Türk basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıya Erdenay ve Weiss'ın yanı sıra TBF Asbaşkanları Dinçer Çetintaş ve Kemal Akar, TBF Dış İlişkiler Sorumlusu Emir Turam ve TBF Sportif Direktörü Barbaros Akkaş da katıldı.

TBF'nin Almanya Basketbol Federasyonu ile iş birliği yaptığını, bundan dolayı kendilerine teşekkür ettiğini belirten Erdenay, Berlin'e 1993'te oyuncu olarak geldiğini, şimdi başkan olarak bu kentte olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Berlin'in Almanya'nın diğer şehirlerine göre en fazla Türkün yaşadığı kent olduğuna işaret eden Erdenay, "Bu yüzden evimizde gibi oynayacağımızı ve Türk seyircilerin takımımıza büyük ilgi göstereceğini düşünüyorum" diye konuştu.

Daha önce Galatasaray'ın Alba Berlin ve Fenerbahçe'nin Bayern Münih ile oynadığı maçlara Türk seyircisinin ilgi gösterdiğini belirten Erdenay, Avrupa Şampiyonası'nda da gurbetçileri "12 Dev Adam"ı desteklemeye çağırdı. Erdenay, Avrupa Şampiyonası'nın çok güzel geçeceğine ve seyircilerin milli takımı centilmence destekleyeceğine inandığını, ne olursa olsun sportif bir mücadele yaşanacağını kaydetti.

Takımdaki eksikler

Milli takımın Ömer Aşık ile Emir Preldzic gibi oyunculardan yoksun şampiyonaya katıldığını anımsatan Harun Erdenay, "Böyle şeyler takımların başına gelebiliyor. Biz orada takım olarak en iyisini yapmak için mücadele edeceğiz. Diğer arkadaşlar da eksikleri kapatacak" ifadelerini kullandı.

Ay-yıldızlı ekibin genç oyuncularla turnuvaya katıldığının sorulması üzerine Erdenay, "Altyapılarda oldukça başarılıyız. Dört turnuvada 4 madalya kazandık. Oradaki gençlere de şans vermemiz lazım. Onları yavaş yavaş takıma monte etmek gerekiyor. Doğal bir şey" dedi.

Almanya'da Dirk Nowitzki ve Tony Parker gibi tecrübeli isimlerin forma giydiğini ancak onların da seneye yerlerini genç oyunculara bırakmak zorunda kalacağını belirten Erdenay, bunun böyle bir süreç olduğunu aktardı.

Milli takıma gençleri tam olarak bu şampiyonada monte edemediklerini ifade eden Erdenay, bir sonraki şampiyonada diğer gençlerin de kadroya katılacağını belirtti.

Hedef, olimpiyat vizesi almak

Avrupa Şampiyonası'nda ev sahibi Fransa ve İspanya'yı favoriler arasına koymak gerektiğini belirten Erdenay, Türkiye'nin hedefinin bu şampiyonada olimpiyat eleme hakkını kazanarak, Rio'da yer alma hedefini sürdürebilmek olduğunu söyledi.

Türkiye'nin zor bir grupta yer aldığını belirten Harun Erdenay "Güçlü takımlar var grubumuzda. Hedefimiz, olimpiyatlara katılabilme şansımızı sürdürecek bir yerde turnuvayı tamamlamak. Şampiyonanın en güçlü favorisi ev sahibi Fransa ile birlikte İspanya" şeklinde konuştu.

Erdenay, bugünkü ay-yıldızlı ekibi 2001 yılındaki milli takımla kıyaslamasına ilişkin bir soru üzerine de şöyle konuştu:

"O takım çok yetenekliydi. 2010 takımı da aynı şekilde. Buraya gelen takımın o kadar yeteneklere sahip olduğunu söylemek zor ama savaşıyor. Günümüz basketbolunda savaşan takımlar, yeteneklileri yeniyor. Hedefimiz her maçı savaşarak, çok mücadele göstererek oynamak. Kazanırız, kaybederiz ama en azından soyunma odasına gittiğimizde takımın mücadele ederek kaybettiğini veya kazandığını görmek bizim için mutluluk verici olacaktır."

Enes Kanter yorumu

Milli takımda yer almayan Enes Kanter ile ilgili bir soru üzerine ise Erdenay, şöyle konuştu:

"Enes'in biraz da kendi seçimi. Daha önceki turnuvalara katılmadı. Sonuçta milli takım, 2 sene geleyim, 3 sene gelmeyeyim, sonra bir sene geleyim gibi isteğe bağlı bir takım değil. Burada belli bir hedef için bütün oyuncular fedakarlık yapıyor. Para kazanmıyorlar ve hepsi burada Türk milletini, Türk bayrağını temsil ediyor. Takımı seçerken en iyi 12 oyuncuya değil, en iyi takımı oluşturabilecek oyunculara bakıyoruz. O yüzden Enes dışarıda kaldı bu sene."
Tümü
 Reklam 
  • PUAN DURUMU
  • FİKSTÜR
  • STSL
  • 1.Lig
  • İng
  • Alm
  • İsp
  • İta
  • ŞL
  • AL
  • KL
  • DK
TakımlarOGBMAYP
1 Galatasaray 34 24 5 5 77 30 77
2 Fenerbahçe 34 21 11 2 77 37 74
3 Trabzonspor 34 20 9 5 61 39 69
4 Beşiktaş 34 17 9 8 59 40 60
5 Başakşehir 34 16 9 9 58 35 57
6 Göztepe 34 14 13 7 42 32 55
7 Samsunspor 34 13 12 9 46 45 51
8 Rizespor 34 10 11 13 46 52 41
9 Konyaspor 34 10 10 14 43 50 40
10 Kocaelispor 34 9 10 15 26 38 37
11 Alanyaspor 34 7 16 11 41 41 37
12 Gaziantep FK 34 9 10 15 43 58 37
13 Kasımpaşa 34 8 11 15 33 49 35
14 Gençlerbirliği 34 9 7 18 36 47 34
15 Eyüpspor 34 8 9 17 33 48 33
16 Antalyaspor 34 8 8 18 33 55 32
17 Kayserispor 34 6 12 16 27 62 30
18 Karagümrük 34 8 6 20 31 54 30