Cüneyt Çakır: "Yaptığım işten çok mutluyum"

Gürcistan Merkez Hakem Kurulu Başkanı Cüneyt Çakır, Dünya Kupası süreci ve Gürcistan'daki hakemlik yapılanmasına dair HT Spor'a açıklamalarda bulundu.

calendar 05 Mayıs 2026 00:52 | Son Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2026 11:26
Haber: Sporx.com ve AA, Fotoğraf: X.com
Cüneyt Çakır: 'Yaptığım işten çok mutluyum'
Klavye okları ile sonraki ya da önceki habere geçebilirsiniz.

Paylaş:



Gürcistan Merkez Hakem Kurulu Başkanı Cüneyt Çakır, Dünya Kupası süreci ve Gürcistan'daki hakemlik yapılanmasına dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

"MUTLULUK VERİCİ BİR ŞEY"

HT Spor'a konuşan Çakır, Dünya Kupası'nda yönetici olarak görev alacak olmanın kendisi için büyük bir heyecan olduğunu belirterek, "Dünya Kupası'nda yönetici olarak yer alacağım için heyecanlıyım. Orada olacak hakemleri 4 sene boyunca eğittik ve takibini yaptık. Dünya Kupası'ndaki hakemlerden sorumlusunuz, dünyaya yeni hakem kazandırmaktan sorumlusunuz... Bu gerçekten mutluluk verici bir şey" ifadelerini kullandı.

Gürcistan'daki hakemlik sistemine de değinen deneyimli isim, göreve geldikleri dönemde hakemlerin yalnızca yaz aylarında eleme turlarında görev alabildiğini vurguladı. Çakır, "Gürcistan'a biz geldiğimizde hakemler sadece yazın eleme turlarında görev yapıyorlardı. Üç yıl sonucunda, Şampiyonlar Ligi'nde görev yapan hakemimiz var. Avrupa Ligi'nde hakemlerimiz var. Gürcistan hakemliği için çok değerli bir şey ve bu zaman alıyor." dedi.

"YAPTIĞIM İŞTEN ÇOK MUTLUYUM"

Gürcistan'daki görevinden duyduğu memnuniyeti de dile getiren Çakır, "Şu anda Gürcistan'da çok mutluyum. Görev yaptığım sürece en iyisini yapacağım." sözleriyle açıklamalarını tamamladı.


ÇİFTE HEYECAN

FIFA kokartlı eski hakem Cüneyt Çakır, 2026 FIFA Dünya Kupası'nda çifte heyecan yaşamaya hazırlanıyor.

Ulusal ve uluslararası alanda ilklere imza attığı hakemlik kariyerini 2022 yılının kasım ayında noktalayan Çakır, eğitimci ve yönetici olarak dünya futbolunda sahne almaya devam ediyor.

2023 Ağustos'tan bu yana Gürcistan Futbol Federasyonunda hakem kurulu başkanlığı yapan 49 yaşındaki futbol adamı, FIFA ve UEFA'da da aktif rol üstleniyor.

A Milli Futbol Takımı'nın da yer alacağı 2026 FIFA Dünya Kupası'nda yönetici olarak görev alacak Cüneyt Çakır, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

EN BÜYÜK HEDEFİNE YAKIN

Cüneyt Çakır, hakemlik kariyerini noktaladıktan sonraki en büyük hedefine 2026 Dünya Kupası'nda yönetici görevini üstlenerek ulaşacağını söyledi.

Hakemlik kariyerinde 2 kez Dünya Kupası'nda yarı final maçında düdük çalan Çakır, şunları kaydetti:

"Hakemliği bıraktıktan sonra en büyük hedefim Dünya Kupası'nda yönetici olarak görev almaktı. Allah'a çok şükür, inşallah nasip olacak. Gerçekten büyük gurur verici bir şey. Mayıs ayının sonunda orada olacağız. İki haftalık hazırlık süreci olacak. Dünya Kupası başlamadan önce hakemleri hazırlamak için amatör takımların katıldığı bir turnuva yapacağız. Çok yoğun bir 13-14 gün geçireceğiz. Bu 4 yıllık süreç, sadece hakemler açıklandı ve oraya gidiyorlar şeklinde olmuyor. Dört yıl boyunca Dünya Kupası'na aday bütün hakemleri takip ettik. Onların eğitimlerini yaptık. Maçlarını takip ettik. Hala da takip ediyoruz. Son güne kadar Dünya Kupası'na katılacak hakemlerin kendi liglerindeki maçlarını bire bir takip edip raporluyoruz. Eğitimlerinde aktif rol oynadım. Sadece hakemlerin değil dünya genelinde eğitmenlerin de eğitimini verdim. Yoğun bir tempo ama çok keyifli."

"GURULA TEMSİL EDİYORUM"

Türkiye'yi FIFA'da, UEFA'da ve Gürcistan'da temsil ettiği için çok gururlu olduğunu dile getiren 49 yaşındaki eski hakem, her zaman Türk futbolunun hizmetinde olduğunu vurguladı.

En büyük motivasyonunun Türk halkının desteği olduğunu aktaran Çakır, şöyle konuştu:

"Gürcistan Futbol Federasyonu Hakem Kurulunun başkanlığını yapıyorum. Bütün hakemlerin gelişiminden, maç atamalarından ve yapılanmadan sorumluyum. Üç sezonu bitirdik. Şu an 4. sezon oynanıyor. Sezonun 10. haftasındayız. Her şey yolunda gidiyor. Yoğun bir tempo. Bunun yanı sıra hem UEFA'da hem de FIFA'da çok aktif rol alıyorum. Ülkemi temsil etmekten gurur duyuyorum. Hakemlik yaparken de sahadaki en büyük gücüm halkımızın dualarıydı. Çok çalıştık, çaba sarf ettik ve emek verdik. Sonuçta o maneviyat bambaşka bir şey. Bayrağımızı ve ülkemizi temsil etmek, bize dua eden ve destek veren insanları mahcup etmemek kadar güzel bir şey yok. Bu, hakemliği bıraktıktan sonra da aynı şekilde devam ediyor. Ülkemi hala gururla ve büyük bir onurla temsil ediyorum. Başka bir ülkede görev yapıyorum ama her zaman Türk futbolunun hizmetindeyim. Herhangi bir yerde rol almama gerek olmadan bunu çok açıkça söyleyebilirim."

A MİLLİ TAKIM MESAJI

Cüneyt Çakır, A Milli Futbol Takımı'nın kadro kalitesi ve teknik direktörüyle 2026 Dünya Kupası'nda başarılı olacağına inandığını ifade etti.

Ay-yıldızlı ekibin oyuncuları ve teknik direktörü Vincenzo Montella ile ilgili övgü dolu sözler kullanan Çakır, "Burada asıl olan bizler değiliz, milli takım. Her büyük turnuvaya katılmak, asıl hedef olmalı. Günlük ve anlık olaylar her şeyi değiştirebilir. İnşallah bu bir milat olacak. Bundan sonra bütün büyük turnuvalarda milli takımımız orada olacak. Gerçekten iyi bir oyuncu grubumuz var. Çok iyi bir hocamız var. Çok iyi bir futbolcuydu, çok da iyi bir teknik direktör. Kendisi bir marka. Bu oyuncu grubu ve teknik direktörümüzle iyi sonuçlar alacağımızı ve onların bizleri gururlandıracaklarına inancım tam. İnşallah bundan sonra milli takımımız her büyük turnuvada olacak. Buna da inancım yüzde 100." değerlendirmesinde bulundu.

Cüneyt Çakır, gelecekte bir Türk hakeminin büyük turnuvalarda ve uluslararası organizasyonların final maçlarında görev alma ihtimaliyle ilgili, "İnşallah görev alırlar ve biz de gururlanırız." diyerek sözlerini tamamladı.

Tümü
 Reklam 
  • PUAN DURUMU
  • FİKSTÜR
  • STSL
  • 1.Lig
  • İng
  • Alm
  • İsp
  • İta
  • ŞL
  • AL
  • KL
  • DK
TakımlarOGBMAYP
1 Galatasaray 32 23 5 4 73 27 74
2 Fenerbahçe 32 20 10 2 71 34 70
3 Trabzonspor 32 19 9 4 59 35 66
4 Beşiktaş 32 17 8 7 56 36 59
5 Göztepe 32 13 13 6 40 28 52
6 Başakşehir 32 14 9 9 53 34 51
7 Samsunspor 32 12 12 8 43 42 48
8 Rizespor 32 10 10 12 44 46 40
9 Konyaspor 32 10 10 12 42 45 40
10 Kocaelispor 32 9 10 13 26 36 37
11 Gaziantep FK 32 9 10 13 41 54 37
12 Alanyaspor 32 6 16 10 37 38 34
13 Kasımpaşa 32 7 11 14 30 46 32
14 Antalyaspor 32 7 8 17 30 51 29
15 Eyüpspor 32 7 8 17 26 45 29
16 Gençlerbirliği 32 7 7 18 30 45 28
17 Kayserispor 32 5 12 15 24 58 27
18 Karagümrük 32 6 6 20 28 53 24