Fatih Tekke'den iptal olan Saul Niguez transferi için açıklama!

Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Tekke, iptal olan Saul Niguez transferi ile ilgili de açıklama yaptı.

calendar 21 Temmuz 2025 17:23 | Son Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2025 19:11
Haber: Sporx.com ve AA, Fotoğraf: AA
Fatih Tekke'den iptal olan Saul Niguez transferi için açıklama!
Klavye okları ile sonraki ya da önceki habere geçebilirsiniz.

Paylaş:



Trabzonspor Teknik direktör Fatih Tekke, sezon hazırlıkları kapsamında Erzurum'un Palandöken Dağı eteklerindeki Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'ndeki kampta basın toplantısı düzenledi.

Tekke, Saul Niguez transferinin iptal olmasına ilişkin "Trabzonspor bir oyuncuyu alamamakla veya iki oyuncuyu alamamakla, almayarak, vazgeçerek hiçbir şeyini kaybetmez. Biz Trabzonspor'uz. Kim gelirse onunla beraber savaşa hazırız." dedi.

"PROBLEM YAŞANMASI GAYET DOĞAL

Oyuncu transferlerinde yaşanan problemlerin normal olduğunu belirten Tekke, "Profesyonel düzeyde bu işlerin son ana kadar, son anda bazen problem yaşanması gayet doğal. Bugün de böyle bir şey oldu. Nasip diyelim. Özellikle başkanımız ve ben bu 4 aylık süreçte hatta kendi aramızda başkana dedim ki 'başkan çok oyuncu izliyoruz falan primleri yarı yarıya paylaşırız' dedim o da gülerek 'yarısını benim de almam lazım çok oyuncu izliyorum' dedi." diye konuştu.


"BEĞENDİĞİMİZ OYUNCULAR VAR"

Her bölge için enaz 5-6 alternatif olduğunu söyleyen Tekke, "Bence oyuncuları genel hatlarıyla özellikle çok istenilen pozisyona geldiğinde ki burada sosyal medyanın da etkisi çok oluyor çünkü özellikle menajerler bu konuları, bütün ülkeleri çok ciddi takip ediyorlar. Herhangi bir haber çıktığında oyuncunun istekleri farklılaşabiliyor, rakamları artabiliyor gibi gibi. Son transferden bağımsız detayları bilmiyorum ama büyük ihtimalle onda da gıdının gıdının gıdısı gibi mevzular meydana gelmiştir ve olmamıştır. Bu bizim için sorun değil çünkü şu ana kadar her bölgede izlediğimiz en az 5-6 tane alternatifli istediğimiz, beğendiğimiz oyuncular var. Başka birine bakarız. Daha iyisini bulmaya, daha iyisini almaya çalışabiliriz. Nasibin ötesinde yer yok ama asıl vurgulamak istediğim şey bence burada hepimizin günahının olduğunu kabul etmemiz lazım. Yani ben oyuncularıma söylüyorum bana göre dünyanın en güzel yeri Türkiye. Trabzonspor tesisleriyle, yaşam koşularıyla, her şeyiyle mükemmel bir yer. Her istedikleri verilen, ne isterlerse hangi koşullar olursa olsun 'evet' denildiği halde bizi tercih etmemelerinin bir sebebi var. Bunu görüyor ve biliyor olmamız lazım."

"EN SON TERCİH TÜRKİYE"


Oyuncuların daha fazla veren takımdan yana tercih yaptığını iddia eden Tekke, "Önce daha fazla para kazanabilecekleri yerlere doğal olarak gidiyorlar, menajerleri aracılığıyla geziyorlar geziyorlar, en son Türkiye. Türkiye'de İstanbul kulüpleri olmazsa Trabzon ama rakam birken Trabzon'a iki oluyor. Bu zorunluluklara maruz kalmak beni rahatsız ediyor. Şu anki konuştuğum konu bu zorunluluğa maruz kalmak. Neden maruz kalıyoruz? Şimdi bence bu çok uzun süre konuşulması, uzun boyutuyla konuşulması gereken bir konu." değerlendirmesinde bulundu.

"ÜLKEMİZE ZARAR"

Tekke, bazı Türk oyuncuların eleştirilmesini kabul etmediğini dile getirerek "Yanılmıyorsam şu ana kadar Türkiye'ye gelen yabancı oyuncuların, isim oyuncularının yüzde 50'sinden belki performans alınmıştır belki alınamamıştır. Doğru mu, doğru. Dolayısıyla ülkemize zarar. Bizim Türk oyuncularımız var. Her idmanda, her maçta kendi yapabilirliğini hemen hemen hepsini yapmaya çalışan ama bazen bize göre, bazen camiaya, bazen de taraftarlara, futbolseverlere göre performansları düşük olduğunda maruz kaldıkları durumlar, eleştiriler, küfürler var. Ben bu ülkenin insanı olarak bunu kabul etmiyorum." ifadelerini kullandı.

'TRABZONSPOR'U KİM İSTEMİYORSA BAKSIN DALGASINA'

Kulübün karakterli ve özverili oyuncularla yoluna devam edeceğini belirten Tekke, "Ben bu ülkenin insanı olarak bunu kabul etmiyorum. Trabzonspor'u herhangi biri, kim olursa olsun, herhangi bir sebepten dolayı istemiyorsa, çok özür dilerim bizim oranın tabiriyle baksın dalgasına. Benim çok net söylediğim şey bu. Bu transferden bağımsız diyorum. Dolayısıyla yine içeride söylediğim, çünkü yanlış anlaşılmaya biraz meyilli ifadeler olabilir. O da şu bizim aramızda da başka yerden gelmiş, ailemizin içerisinde olan şu an yabancı oyuncu dediğimiz ama bizim kardeşlerimiz dediğimiz oyuncular da var. İsim vererek konuşayım, burada söylemeyeceğim onu. İyi karakterli, iyi antrenman yapan, benim gençlerime tecrübesini aktaran bir mark ediyor, üç verelim. Allah'a çok şükür bizim takımda da olumsuz olarak ifade ettiğim cümlelere haiz olan hiç kimse yok. Olumlu az önce ifade ettiğim cümlelere haiz çok oyuncu var. Yeteneği tartışılabilir, performansı tartışılabilir ama benim ülkem... Ben de yurt dışında yaşadım, ben de yurt dışında oynadım. Çok yer gördüm. Burası benim ülkem, çok güzel. Futbol oynamaya evet eksiklerimiz var. Konu bundan ibaret. Trabzonspor bir oyuncuyu alamamakla veya iki oyuncuyu alamamakla, almayarak vazgeçerek de hiçbir şeyini kaybetmez. Biz Trabzonspor'uz. Kim gelirse onunla beraber savaşa hazırız. Savaş yapmaya hazırız. Net olarak da söyleyeyim, burada kimse başkana, yönetim kuruluna kızmasın çünkü beraber yaşıyoruz. Çok ciddi emeği var. Benden daha fazla istiyor ama dediğim gibi transferlerin gelen rutini bu" ifadelerinde bulundu.

 

 
Tümü
 Reklam 
  • PUAN DURUMU
  • FİKSTÜR
  • STSL
  • 1.Lig
  • İng
  • Alm
  • İsp
  • İta
  • ŞL
  • AL
  • KL
TakımlarOGBMAYP
1 Galatasaray 16 12 3 1 36 12 39
2 Fenerbahçe 16 10 6 0 36 14 36
3 Trabzonspor 16 10 5 1 30 16 35
4 Göztepe 16 8 5 3 19 9 29
5 Beşiktaş 16 7 5 4 29 22 26
6 Samsunspor 16 6 7 3 22 18 25
7 Gaziantep FK 16 6 5 5 23 25 23
8 Başakşehir 16 5 5 6 22 17 20
9 Kocaelispor 16 5 5 6 13 16 20
10 Alanyaspor 16 3 9 4 14 14 18
11 Rizespor 16 4 6 6 20 23 18
12 Konyaspor 16 4 4 8 20 28 16
13 Gençlerbirliği 16 4 3 9 17 21 15
14 Kasımpaşa 16 3 6 7 14 21 15
15 Antalyaspor 16 4 3 9 15 29 15
16 Kayserispor 16 2 8 6 15 32 14
17 Eyüpspor 16 3 4 9 10 21 13
18 Karagümrük 16 2 3 11 14 30 9