Guendouzi ve Greenwood'a 1-3 maç men iddiası!

UEFA'nın Fenerbahçe'ye yönelik disiplin süreci tepki çekti. Guendouzi ve Mason Greenwood'un hareketleri nedeniyle sarı-lacivertlilere ceza ihtimali gündemde.

SPORX AI BAKIŞI
Açık
calendar 04 Eylül 2026 08:25 | Son Güncelleme Tarihi: 04 Eylül 2026 13:06
Haber: Sözcü, Fotoğraf: X.com
Guendouzi ve Greenwood'a 1-3 maç men iddiası!
Klavye okları ile sonraki ya da önceki habere geçebilirsiniz.
Yorum Yap Yorum Yap (6)
Google News
UEFA, Fenerbahçe'nin Lyon'u eleyerek Şampiyonlar Ligi'ne kaldığı karşılaşmanın ardından yaşananlar nedeniyle sarı-lacivertli kulüp hakkında disiplin süreci başlattı. Sporx’i buradan Google’da işaretle, en özel haberlere ilk sen ulaş! İşaretle İŞARETLE Tıkla GREENWOOD'A PARA GUENDOUZI'YE MEN CEZASI 

UEFA temsilcileri olaylı maçla ilgili raporları disiplin kuruluna sundu. Sözcü gazetesinde yer alan habere göre UEFA'ya yakın kaynaklar, olayların odağındaki Guendouzi'ye iki maç ceza talebinin olduğunu ancak ağır tahrikten dolayı bunun bir maça düşürülmesini, Greenwood'a ise para cezası gelmesinin beklendiğini belirtti.

SUÇLARI JUL HAREKETİ

Fransız basını, Lyon maçı biter bitmez takımının hizmetini ve kalecisi antrenörlerinin Guendouzi'ye saldırması yerine Fenerbahçeli oyuncuları ellerinden geleni yapmaya çağıran bir hareket olarak nitelendirdi. İlgili UEFA'nın Fransız lobisinin etkisiyle ceza dosyası açtığı öne sürüldü. Fenerbahçeli futbolcuların suç Fransız için j ile özdeşleşen ve parmaklarıyla J-U-L harflerini simgeleyen ikonik el işareti yapmak olduğu ifade edildi.

FENERBAHÇE'DEN TEPKİ

Görüntüler üzerinden UEFA'nın Guendouzi ve Greenwood hakkında disiplin süreci başlatması, Fenerbahçe cephesinde tepkiyle karşılandı.

FIFA DA AYNI KAFADA

Benzer olaylar, hatta daha vahimleri daha önce de yaşandı. UEFA, Cristiano Ronaldo, Simeone, Bellingham ve Mbappe gibi isimlere dokunamadı. Ancak söz konusu konu Türkiye ve Türk takımları olunca UEFA'nın hem UEFA hem de FIFA ceza vermekte gecikmediği savunuldu. Mehdi Demiral'ın bozkurt işareti nedeniyle 2 maç ceza verilen FIFA, 2026 Dünya Kupası'nda Falcao'nun yaptığı pankartı açan Arjantin'i görmezden geldi.

BUGÜNE KADARKİ EMSAL KARARLAR:



Tümü
 Reklam