"2020 olimpiyatlarından çok umutluyum"

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, "2020 olimpiyatlarından çok umutluyum." dedi.

Haber; AA
Sporx'e ücretsiz abone ol,ilk bilen sen ol!
'2020 olimpiyatlarından çok umutluyum'
Klavye okları ile sonraki ya da önceki habere geçebilirsiniz.
23 Eylül 2016 18:08
Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, "2020 olimpiyatlarından çok umutluyum." dedi. 

Avrupa Yıldız ve Genç Kızlar Boks Şampiyonası için Ordu'ya gelen Gözgeç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2016 Rio Olimpiyatları'na 6 sporcuyla katıldıklarını ancak çeşitli nedenlerden dolayı istedikleri sonucu alamadıklarını söyledi. 

2020 olimpiyatlarında madalya alacaklarından emin olduklarını ifade eden Gözgeç, "Çünkü alt yapıdan gelen yıldız, genç erkekler ve yıldız, genç bayanlar çok iyi durumdalar. Aralarında çok güçlü sporcular var. Örneğin genç bayanlarda 75 kilodaki sporcumuz Busenaz Sürmeli bugün olsa altın madalyanın en büyük adayı. Bu sporcumuz gibi nice sporcularımız 2020'nin adayları. Onlara olan güvenimiz sonsuz." diye konuştu. 

Ankara'daki olimpiyat hazırlık merkezinde çok iyi sporcuların yetiştiğine dikkati çeken Gözgeç, şunları kaydetti:

"Burada yetişen yıldız ve gençlerden oluşan adaylarımız, 2020 için bizi çok umutlandırıyor. Bunun için 2020 olimpiyatlarından çok umutluyum. 5 yıldır federasyon başkanlığı yapıyorum. Geldiğim günden bu yana mevcutlarla yürüdük. Ancak şimdi alt yapıdan gelenlerin inşallah 2020 ve daha sonrası için Türk sporuna çok büyük hizmetleri olacak. Bu sporcuların ülkelerine çok büyük madalyalar kazandıracaklarına olan inancım sonsuzdur. Gençlerimiz çok iyi yerlerdeler. Onları yetiştiren antrenörlerimize de çok teşekkür ederim."

GÜNÜN İLGİ ÇEKEN VİDEOSU
Tümü
 Reklam