Jose Morais'tan vatandaşı olan VAR hakemi Rui Silva'ya tepki

Bodrum FK Teknik Direktörü Jose Morais, Samsunspor maçının ardından vatandaşı olan VAR hakemi Rui Silva'ya isyan etti.

Haber; Sporx.com, Fotoğraf; AA
Sporx'e ücretsiz abone ol,ilk bilen sen ol!
Jose Morais'tan vatandaşı olan VAR hakemi Rui Silva'ya tepki
Klavye okları ile sonraki ya da önceki habere geçebilirsiniz.
26 Nisan 2025 22:14
Son güncelleme 26 Nisan 2025 23:22
Bodrum FK'nın Portekizli teknik direktörü Jose Morais, Samsunspor'a mağlup oldukları maçın VAR hakemi Rui Silva'ya tepki gösterdi.

Vatandaşı Rui Silva'Ya tepki gösteren Jose Morais "Bugün değişik kararlar alındı. Galibiyet veya puan alma konusunda bize karar verilmemesi gibi. Hakemden ziyade VAR, net pozisyonlarımızda bir şeyler çıkarmaya çalıştı." dedi.

Açıklamalarına devam eden Morais "VAR bizim net pozisyonlarımızda bir şeyler çıkarmaya çalıştı! Samsunspor bile onların lehine verilen penaltıyı anlamadı! Sahada adil kararlar yoktu. Bizim penaltımız çok daha netti ama verilmedi. Attığımız gol iptal edildi. Bu maçta çok şey aleyhimize işledi. Üzgünüm, sahada adil kararlar verilmedi! Orta hakem Yasin Kol'un kararları değil ama VAR'ın oyuna etkisi çok büyük oldu!" ifadelerini kullandı.

BASIN TOPLANTISI

Basın toplantısında konuşan Morais, mücadeleye kazanmak için kararlı başladıklarını söyledi.

Maçta VAR'ın çok etkili olduğunu belirten Morais, "Öne geçtikten sonra VAR'ın enteresan kararıyla aleyhimize penaltı verildi ki burada rakibimizin bile verilen karara inandığını düşünmüyorum. Bize verilen penaltı ile devam edecek olursam topun geliş anını görüyorsunuz, kaleci topu almak için çıktı ve topu kontrol ettiği anda orada rakipten herhangi bir oyuncunun olmadığı ya da herhangi bir rahatsızlık vermediği bir anda top kalecimizin ellerinden düşerken, top takım arkadaşının neresine çarptı da penaltı verildi onu biz anlayamadık." dedi.

İkinci yarıya çok iyi başladıklarını ve çok sayıda atak geliştirdiklerini vurgulayan Morais, iki pozisyondan birini gole çevirdiklerini ama golün de verilmediğini ifade etti.

Attıkları golde pozisyonun ofsayt olabileceğini dile getiren Morais, şöyle konuştu:

"Ama rakibe verdiğiniz penaltı gibi bize de bu penaltıyı verebilirdiniz. Bence net bir penaltıydı hakem de penaltı verdi. VAR neden bu konuya müdahale edip hakemin kararını değiştirmeye çalıştı. Üzgünüz. Şunu söyleyebilirim. Biraz bugün sanki kazanmamızı istemediler gibi burada hakem bile değildi belki başkası bizim kazanmamızı istemedi. Gol atarlarsa bunu bir şekilde vermeyelim gibi başkaları tarafından alınmış karar gibi gözüküyordu. Sonucun adil olmadığını düşünüyorum. Oyuncularımızı ve oluşturdukları ambiyanstan dolayı taraftarlarımızı tebrik ediyorum. Oyuncularım kalpten oynadı. Cezalandırıldığımızı düşünüyorum. VAR kararları bizim buradan istediğimiz sonucu almamızı engelledi."

Hakemin mücadeleyi yönetmesi gerektiği kadar yönettiğini, VAR ve geri kalan organizasyondan istediği desteği alamadığını anlatan Morais, maçta adil kararlar alınmadığını dile getirdi.

Tümü
 Reklam