2018 NBA Afrika Maçı'na katılacak oyuncular açıklandı

NBA'in yıldız isimlerinin sahne alacağı NBA Afrika Maçı, 4 Ağustos Cumartesi günü üçüncü kez Güney Afrika'da düzenlenecek.

Sporx'e ücretsiz abone ol,ilk bilen sen ol!
2018 NBA Afrika Maçı'na katılacak oyuncular açıklandı
Klavye okları ile sonraki ya da önceki habere geçebilirsiniz.
06 Haziran 2018 15:31
NBA'in yıldız isimlerinin sahne alacağı NBA Afrika Maçı, 4 Ağustos Cumartesi günü üçüncü kez Güney Afrika'da düzenlenecek.

Nelson Mandela Vakfı'na destek amaçlı oynanacak maçın biletleri 15 Haziran'da satışa sunulacak.

NBA ve Amerika Basketbol Oyuncuları Birliği (NBPA), NBA'in Afrika'daki üçüncü maçı olan 2018 NBA Afrika Maçı'nın 4 Ağustos Cumartesi günü saat 17.00'da Güney Afrika'nın Pretoria şehri Time Square Meydanı'ndaki, Sun Arena'da oynanacağını açıkladı. 2018 NBA Afrika Maçı, Sınırlar Ötesinde Basketbol (BWB) serisinin 16. maçı olarak, Nelson Mandela'nın doğumunun yüzüncü yılı onuruna, Nelson Mandela Vakfı'na destek amaçlı oynanacak.

NBA Başkan Yardımcısı ve Afrika İdari Müdürü Amadou Gallo Fall tarafından Johannesburg'da düzenlenen basın toplantısında duyurusu yapılan maçın biletleri 15 Haziran Cuma günü Computicket.com'da veya Computicket'in Güney Afrika'daki perakende satış noktalarında satışa sunulacak.

2018 NBA Afrika Maçı, önceki senelerde olduğu gibi Afrika Karması ve Dünya Karması oyuncuları arasındaki mücadeleye sahne olacak. Afrika Karması, Afrika'da doğmuş veya kıtaya doğrudan aile bağları olan oyunculardan oluşacak. Dünya Karması ise dünyanın çeşitli ülkelerinden oyunculardan oluşacak.

Afrika Karması oyuncuları; Joel Embiid (Philadelphia 76ers; Kamerun; BWB Africa 2011), Al-Farouq Aminu (Portland Trail Blazers; ABD; ailesi Nijeryalı), Bismack Biyombo (Orlando Magic; Demokratik Kongo Cumhuriyeti), Cheick Diallo (New Orleans Pelicans; Mali), Evan Fournier (Magic; Fransa; ailesi Cezayirli), Serge Ibaka (Toronto Raptors; Kongo Cumhuriyeti), Timothe Luwawu-Cabarrot (76ers; Fransa; ailesi Demokratik Kongo Cumhuriyeti vatandaşı), ve Pascal Siakam (Raptors; Kamerun; BWB Africa 2012).

Dünya Karması oyuncuları; DeMar DeRozan (Raptors; ABD), Harrison Barnes (Dallas Mavericks; ABD), Danilo Gallinari (LA Clippers; İtalya; BWB Europe 2003), Rudy Gay (San Antonio Spurs; ABD), Khris Middleton (Milwaukee Bucks; ABD), ve Hassan Whiteside (Miami Heat; ABD).

Oyuncuların, antrenörlerin ve organizasyona katılacak efsane isimlerin tam listesi ileri bir tarihte duyurulacaktır.



Yönetici ve oyuncuların NBA Afrika Maçı hakkındaki yorumları ise şu şekilde:

NBA Başkanı Adam Silver:

"Başkan Mandela'nın doğum gününün yüzüncü yıl kutlamalarının bir parçası olmaktan büyük onur duyuyoruz. Üçüncü NBA Afrika Maçı ve 16. Sınırlar Ötesinde Basketbol Afrika kampı, Mandela'nın mirasının en kalıcı parçalarından biri olan sporun, dünyaya ilham verme ve dünyayı değiştirme gücüne sahip olduğu inancını içerecektir. "

Philadelphia 76ers pivotu Joel Embiid (Kamerun; BWB Africa 2011):

"Sınırlar Ötesinde Basketbol Afrika'ya ilk önce bir oyuncu ve daha sonra geçen sene antrenör olarak katıldığım için şanslıydım. NBA'in Afrika'daki üçüncü maçında oynamak benim için gerçekten çok özel ve Afrika'daki taraftarlarımızın önünde yer almak için sabırsızlanıyorum."

Toronto Raptors gardı/forveti DeMar DeRozan (ABD):

"Üçüncü NBA Afrika Maçı'nda Dünya Karması'nı temsil etmekten gurur duyuyorum. Takım arkadaşlarımdan bazıları önceki iki maçta oynadı. Onlardan Güney Afrika ve bizi destekleyenler hakkında çok fazla şey duydum. Bu yaz ilk kez kıtayı ziyaret etmeyi dört gözle bekliyorum."

UNICEF, Nelson Mandela Vakfı ve SOS Çocuk Köyleri Güney Afrika (SOSCVSA) gibi hayır kurumlarına destek olmak için NBA, 2015 ve 2017 yıllarında Johannesburg'da iki kere bütün biletleri tükenen Afrika Maçları düzenledi. 80'den fazla faal ve eski NBA oyuncusu ya Afrikalı ya da kıta ile aile bağları var. Bunlardan bazıları, Naismith Memorial Basketbol Salonu onur listesinde yer alan, Hakeem Olajuwon (Nijerya) ve Dikembe Mutombo (Kongo Demokratik Cumhuriyeti).

Daha fazla bilgi almak isteyen basketbol severler, www.NBA.com/AfricaGame adresinden kayıt yaptırabilir, www.NBA.com/Africa adresini ziyaret edebilir ve NBA'i Facebook'ta (NBA Afrika) ve Twitter'da (@NBA_Africa) takip edebilir.tünün içinde kaybolmazsınız."

GÜNÜN İLGİ ÇEKEN VİDEOSU
Tümü
 Reklam