2020 Tokyo Olimpiyatları, resmi olarak 2021'e ertelendi

Tokyo Olimpiyatları'nın 2021'e kadar resmi olarak ertelendiği duyuruldu.

Haber; Sporx.com
Sporx'e ücretsiz abone ol,ilk bilen sen ol!
2020 Tokyo Olimpiyatları, resmi olarak 2021'e ertelendi
Klavye okları ile sonraki ya da önceki habere geçebilirsiniz.
24 Mart 2020 17:25
Tokyo Olimpiyatları'nın 2021'e kadar resmi olarak ertelendiği duyuruldu.

Oyunların, koronavirüs salgını nedeniyle planlandığı gibi devam edip etmeyeceğine dair haftalardır süren spekülasyonlar da böylece sona ermiş oldu.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi, kararı Japonya Başbakanı Shinzo Abe ve yerel organizatörlerle görüştükten sonra verdi.

IOC, Oyunların "2021 yazından daha geç olmamak üzere" düzenleneceğini, ancak yine de 2020 Tokyo Olimpiyatları olarak adlandırılacağını söyledi.

"Mevcut koşullarda ve WHO tarafından bugün verilen bilgilere dayanarak, IOC Başkanı ve Japonya Başbakanı, Tokyo'daki XXXII Olimpiyat Oyunlarının, sporcuların, Olimpiyat Oyunlarına ve uluslararası topluluğa dahil olan herkesin sağlığını korumak için 2020'nin ötesinde, ancak 2021 yazından sonra olmamak üzere yeniden planlanması gerektiği sonucuna varmışlardır."

"KORONAVİRÜSE KARŞI, İNSANIN ZAFERİ!"


Resmi açıklamadan önce Abe, Bach'ın bir yıllık erteleme önerisini kabul ettiğini söyledi.

"Başkan Bach, '%100' bunu kabul edeceğini söyledi ve Tokyo Olimpiyatları ve Paralimpiklerini en geç 2021 yazında düzenlemeyi kabul ettik," diyen Abe, gelecek yıl oyunları düzenlemenin, insan tarafından koronavirüs enfeksiyonuna karşı zaferin kanıtı olacağını söyledi.

Karar, yerel organizatörlerin meşale rölesinin Perşembe günü planlandığı gibi başlayacağını söylemesinden sadece birkaç saat sonra geldi ve bu planlar da değişmiş oldu.

Organizasyon komitesi başkanı Yoshiro Mori, "Şimdilik alev Fukuşima'da saklanacak ve sergilenecek." açıklamasını yaptı.

SAVAŞ DIŞINDA HİÇ ERTELENMEMİŞTİ

Olimpiyatlar daha önce, savaş zamanı dışında hiç ertelenmemişti.

IOC ve Tokyo organizatörleri, erteleme kararının dünyanın salgından iyileşmesine yardımcı olacağını umduklarını söylediler:

"Liderler, Tokyo'daki Olimpiyat Oyunlarının bu sıkıntılı zamanlarda dünyaya bir umut ışığı olabileceğini ve Olimpiyat ateşinin dünyanın şu anda kendini bulduğu tünelin sonunda ışık olabileceğini kabul etti. Bu nedenle, Olimpiyat meşalesinin Japonya'da kalacağı kabul edildi. Oyunların Olimpiyat ve Paralimpik Oyunlar Tokyo 2020 adını da koruyacağı da kabul edildi."

Tümü
 Reklam