"Bizi Şampiyonlar Ligi'ne göndermeyenlere..."

Fenerbahçe teknik direktörü Aykut Kocaman, Lazio ile 1-1 berabere kalarak Avrupa Ligi'nde yarı finale yükseldikleri karşılaşmanın ardından açıklamada bulundu.

calendar 12 Nisan 2013 00:30
Haber: Sporx.com ve AA
'Bizi Şampiyonlar Ligi'ne göndermeyenlere...'
Klavye okları ile sonraki ya da önceki habere geçebilirsiniz.

Paylaş:



Fenerbahçe teknik direktörü Aykut Kocaman, Lazio karşılaşmasının ardından açıklamada bulundu.

Kocaman maçla ilgili değerlendirmesinde yayıncı kuruluşa, Lazio karşısında takımımının oynadığı oyundan çok memnun olduğunu belirterek "Çok mutluyuz herşeyden önce. Bunun üzerine de ilave edilecek çok şey yok. Gerektiği gibi oynayıp ihtiyacımız olan skoru aldığımız için çok mutluyuz. İki takım da istediğini almak için oynadı. 2-0'dan sonra da maçı çevirmek istediler İstanbul'da. Biz de elimizdeki avantajımızı korumak durumundaydık. Bunu da başardığımıza inanıyorum. Gerçekten ama gerçekten çok mutluyum." şeklinde konuştu.

Deneyimli teknik adam finale yükselmek için de aynı çabayı göstereceklerini umduğunu söyleyerek açıklamalarını şu şekilde noktaladı: "Fenerbahçe'nin bir ortalaması var ve bunu yakaladığımızı düşünüyorum. Önemli olan bunun sürdürülebilmesi. Bu Fenerbahçe'nin başarısıdır bu. Çıtayı yukarıda tutmak için çabamızı sürdüreceğiz. Eskişehirspor karşılaşması bizim için şimdi çok önemli hale geldi. Bu turda hakikatan Lazio zor bir rakipti bizim için. Varımızı yoğumuzu ortaya koyacağız final için. Futbolcu grubumuz nasıl oynaması gerektiğini biliyor. Diliyiroum bir sonraki turda da ne yapacağımızı biliriz."



BASIN TOPLANTISI

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman basın toplantısında ise "Geçen sezon Fenerbahçe'yi özellikle Şampiyonlar Ligi'ne göndermeyenlere buradan, yarı finalden selam olsun demek lazım" dedi.

Kocaman, UEFA Avrupa Ligi çeyrek finalinde Lazio'yu eleyerek yarı finale çıktıkları maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, ülke futbolu, Fenerbahçe Kulübü, takımı ve şahsı adına çok mutlu olduğunu söyledi.

Maçta her iki takımın da isteğine uygun bir şekilde oynadığını belirten Kocaman, karşılaşmayı şöyle değerlendirdi:

"BİZİ ŞAMPİYONLAR LİGİ'NE GÖNDERMEYENLERE..."

"Lazio ilk maçı 2-0 kaybetmenin dezavantajıyla sürekli öne oynadı. Önce ilk golü bulup sonra da tur için oynamayı hesap ediyordu. Bizim için amaç ilk maçta aldığımız skoru da düşünerek maçın bütününde 2-0'lık avantajı korumayı başarmaktı. İlk yarım saat bizim için doğru bir şekilde geçti. Sonra sıkıntılı bir maç oldu. Bütün futbolcular turu geçme iradesini ve yüksek isteğini maçın her anında ortaya koydu. Geçen sezon özellikle bizi Şampiyonlar Ligi'ne göndermeyenlere yarı finalden selam olsun demek lazım herhalde."

Geçen sezon yaşadığı zorlu süreç ve bu sezon elde edilen bu başarının ardından bir şeyler söylemek isteyip istemediği sorulan Kocaman, "Bu işin içinde inişler ve çıkışlar var. Esas olan inişler zamanında doğruları yapma iradesini gösterebilmek. Sıkıntılı zamanlarda kulübümün büyük desteği oldu. O zaman söylediklerimin arkasındayım. İşimi ve kendimi tarif ederken odak yer burası. Bizim işimiz doğruları yapmaya çalışmak, sonra da takdiri kamuoyuna bırakmak" diye konuştu.

"BİZİM MUTLULUĞUMUZ ANLIKTIR"

Kocaman, "Fenerbahçe tarihinin en başarılı teknik direktörü" olduğu belirtilerek yöneltilen soru üzerine de "Başarı kelimesi muğlak. Yere ve zamana göre çok değişken. Profesyonel safhada bir iş yapıyoruz. Kamuoyu bir şekilde takdir ediyor. Zaman herkese her zaman en doğru yanıtı veriyor. Bizim mutluluğumuz anlıktır. Bu mutluluğu bir tarafa bırakıp Eskişehirspor maçına dönmeliyiz" ifadesini kullandı.

Bundan sonraki hedeflerinin önce yarı finali geçip finale gitmek olduğunu kaydeden Kocaman, ''Kurada kim çıkarsa önemli değil. Söyleyecek fazla bir şey yok'' değerlendirmesinde bulundu.

Galatasaray'ın UEFA Kupası'nı aldığı sezon maçlarının ertelendiği hatırlatılıp kendilerinin de artık Türkiye Futbol Federasyonu'ndan böyle bir talepleri olup olmayacağı sorulan Kocaman, "Kişisel olarak böyle bir beklentim yok, alıştık artık. Futbolcularımız da alıştı. Gücümüzü, istekli halimizi sonuna kadar meşru sınırlar içinde dağıta dağıta gideceğiz. Bu saatten sonra bunu istemenin anlamı yok" dedi.


KOCAMAN: "BERABER YAŞAYACAĞIZ"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, basın toplantısının ardından takım otobüsüne giderken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kocaman, bir gazetecinin ''Takım bu heyecanı daha önce yaşamadı. Bundan sonrası için neler söyleyeceksiniz'' sorusuna, ''Ben de yaşamadım, beraber yaşayacağız. Bir inanç gerekir mi gerekmez mi bir şey söylemenin anlamı yok. Çünkü sahaya çıkıyorsun, yapabileceklerini yapmaya çalışıyorsun'' diye yanıt verdi.

Caner'in golüyle ilgili ise Aykut Kocaman, ''Caner Erkin'in en iyi vuruş yaptığı yer orasıydı. Uzak köşeye doğru topu iyi vuruyor. Ancak topu çekince kaçma ihtimalinin fazlalaştığını düşündüm. Çok kısa bir an ama iyi bitirdi'' dedi.

Sizce UEFA Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe yarı finalde hangi takımla eşleşmeli?
Basel
% 50.3
6500
Benfica
% 16.8
2164
Chelsea
% 34.2
4421
Toplam Oy : 12917
Anketimize oy verdiğiniz için sonuçları görmektesiniz.


 

Tümü
 Reklam 
  • PUAN DURUMU
  • FİKSTÜR
  • STSL
  • 1.Lig
  • İng
  • Alm
  • İsp
  • İta
  • ŞL
  • AL
  • KL
TakımlarOGBMAYP
1 Galatasaray 19 14 4 1 43 14 46
2 Fenerbahçe 19 12 7 0 42 16 43
3 Trabzonspor 19 12 5 2 37 22 41
4 Göztepe 19 10 6 3 24 10 36
5 Beşiktaş 18 9 5 4 31 22 32
6 Başakşehir 19 8 5 6 32 19 29
7 Samsunspor 19 6 9 4 23 21 27
8 Gaziantep FK 19 6 7 6 26 32 25
9 Kocaelispor 19 6 6 7 16 19 24
10 Alanyaspor 19 4 10 5 19 19 22
11 Gençlerbirliği 19 5 4 10 23 27 19
12 Rizespor 19 4 7 8 22 28 19
13 Konyaspor 19 4 7 8 23 31 19
14 Antalyaspor 19 5 4 10 18 32 19
15 Kasımpaşa 19 3 7 9 15 26 16
16 Kayserispor 19 2 9 8 16 37 15
17 Eyüpspor 18 3 5 10 11 25 14
18 Karagümrük 19 2 3 14 16 37 9