Türkiye, Balkan Triatlon Birliğinin kurucu üyeleri arasında yer aldı

Romanya'nın başkenti Bükreş'te ilan edilen Balkan Triatlon Birliği'nin kurucu üyeleri arasında yer alan Türkiye, yönetim kuruluna Hüseyin Onur Aydemir'i seçtirdi. Birlik, bölgesel gelişimi destekleyecek ortak projeler hedefliyor.

calendar 14 Ekim 2025 16:31
Haber: AA, Fotoğraf: X.com
Türkiye, Balkan Triatlon Birliğinin kurucu üyeleri arasında yer aldı
Klavye okları ile sonraki ya da önceki habere geçebilirsiniz.
Yorum Yap Yorum Yap
Google News
Türkiye, Romanya'nın başkenti Bükreş'te düzenlenen ilk uluslararası kongreyle kuruluşu ilan edilen Balkan Triatlon Birliğinin (BTA) kurucu üyeleri arasında yer aldı.
 
Türkiye Triatlon Federasyonunun açıklamasına göre, bölgesel iş birliğini güçlendirmeyi hedefleyen birliğin yönetim kuruluna Türkiye'den Hüseyin Onur Aydemir seçildi.
 
Açıklamada görüşlerine yer verilen Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya, "Balkanlarda bir iş birliği vizyonunu ilk kez 2019 yılında ortaya koyduk. Bugün hayalimizin somut bir yapıya dönüştüğünü mutlulukla görüyoruz. Üye ülkeler triatlonun bölgedeki gelişimi için aynı hedefe yürüyen, birbirini destekleyen yapılar olarak dikkat çekiyor. Türkiye, bölgedeki güçlü ve deneyimli federasyonlardan biri olarak bu sürecin her aşamasına liderlik yaptı." ifadelerini kullandı.
 
Aydemir ise yönetime seçilmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bu göreve seçilmek büyük bir onur kaynağı ve aynı zamanda bir sorumluluk. Ülkemizde triatlonun gelişmesine önemli katkılar sağlayacağına inandığım Balkan Triatlon Birliğinin gerçekleşmesinden ve bu sürecin bir parçası olmaktan büyük gurur duyuyorum. Federasyonumuza, Başkanımıza ve emeği geçen tüm Balkan ülkesi federasyonlarına teşekkür ederim." değerlendirmesinde bulundu.
 
BTA, bölge ülkeleriyle ortak kamplar, antrenör ve hakem eğitimleri, genç sporcular için gelişim odaklı yarışmalar ve eğitim programları düzenlemeyi hedefliyor.
Sporx’i buradan Google’da işaretle, en özel haberlere ilk sen ulaş! İşaretle İŞARETLE Tıkla
Tümü
 Reklam