Mahmut Tekdemir'in ağlatan hikayesi

Başakşehir'in bayrak adamı Mahmut Tekdemir, kulübe girdiği ilk günü anlatırken gözyaşlarını tutamadı.

Sporx'e ücretsiz abone ol,ilk bilen sen ol!
Mahmut Tekdemir'in ağlatan hikayesi
Klavye okları ile sonraki ya da önceki habere geçebilirsiniz.
25 Temmuz 2020 21:07
Son güncelleme 25 Temmuz 2020 21:30
Başakşehir'in altyapısından yetişen ve şampiyonluğun en önemli isimlerinden biri olan Mahmut Tekdemir, NTV'de katıldıkları programda duygusal anlar yaşadı.

Çok zor günlerden geçerek şampiyonluğa ulaştıklarını belirten Mahmut, "Şampiyon olduktan sonra eve giderken, arabada tek başımayım. 15-16 yıl önceydi, bu kulübe girdiğim anı unutmam, çok duygulanıyorum. Ayakkabım yırtıktı, elimle düzelttim, içine sokardım ki insanlar görmesin, insanlar benimle alay etmesin" ifadelerini kullandı.

Başkan Göksel Gümüşdağ da Mahmut'un önemine değindi ve, "Süper Lig'e yükselmiştik. Bir oyuncu aldık. Tesisler daha bitmedi. Bana dediler ki, 'Başkanım yatıracak yer yok' Dedim ki, 'Mahmut'a söyleyin yere havlu serip yatsın'. Kime nazımız geçer? Evladımıza. Bu çocuk oralardan geldi. Mahmut, evladımız." mesajını verdi.

MAHMUT TEKDEMİR'İN HİKAYESİ

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde dünyaya gelen Mahmut Tekdemir'in ailesi, o henüz küçükken İstanbul'a göçtü. Daha iyi bir yaşam için 'taşı toprağı altın' olan bu şehre 5 yaşında adım atan Mahmut'un tanıştığı ilk spor da futbol olmadı ancak tercihi oldu. Veliefendi Hipodromu'nda çalışan babasına sık sık yardım etmeye giden Mahmut, jokeylere değil futbolculara özendi!

1997 yılı Mahmut için dönüm noktası oldu. Bir arkadaşının formasını giydiği Damlaspor'un seçmelerine emanet kramponlarla giren tecrübeli futbolcu, iki gol atınca kulübün kapıları da ona açıldı. Başka bir kulübün seçmelerine girse seçilir miydi bilinmez ama diğer kulüplere devam edemeyeceği kesindi. "O dönemki maddi durumumuzdan dolayı Zeytinburnu dışına çıkmam çok mümkün değildi" diyor Mahmut. "Amatör lisansın parasını zor ödemiştik ama yine de devam ettim. Ben de para kazanmaya çalıştım"

Mahmut, hayatın güldüğü çocuklardan değildi, çalışması lazımdı. Ailesine yardım edebilmek, harçlığını çıkarabilmek için pazarlarda su sattı, tekstil atölyelerinde bazı zamanlar da Veliefendi'de çalıştı. İstanbul'u karış karış dolaşarak kerestecileri gezdi, atların altına serilen talaşları topladı. Çuvallardaki talaşlar gözlerine girdi, nefesini kesti. Atların bakımı için sabahları birçok insan uyurken o saat 4'te kalkarak çalışmaya başladı. Üstelik bunları altyapıda oynarken yaptı!

Çevresindeki birçok çocuk gibi çalışan Mahmut'un futbol oynamasına karşı çıkanlar da yok değildi. Ailesinden babasına "Futboldan kim para kazanmış ki" diye akıl verenler bile oldu. Ancak babası onlara kulak asmadı. Dört kardeşli ailede ablaları da çalıştı. Küçük kardeşi ise Mahmut kadar şanslı değildi. Ailelerin durumu, iki futbolcuyu taşıyamayacağı için o, hayalinin peşinden koşamadı kendisine Veliefendi'de bir kariyer planı çizdi.



14 yaşındayken Başakşehir'in seçmelerine giren Mahmut yine krampon sorunu yaşadı ancak bu engel olmadı. Sahaya çıkarken yırtık olan kramponunun önünü içeri kıvıran Mahmut, birkaç ters top atınca Başakşehirli hocaların da gözüne girdi. O gün, turuncu-lacivertli kulübe adım atan Mahmut, bir daha Milli Takım hariç üzerine başka forma geçirmedi.

Kimileri okul-futbol arasında seçim yapmak zorunda kalırken Mahmut iş-futbol ikilemine takıldı. Para kazanması gerekirken para almadığı futbolla yatıp kalkamazdı. 2005 yılına kadar da ek iş yapmaya devam etti. Ta ki takım arkadaşları ona yardım edene kadar. TFF 1. Lig'deyken dönemin kalecisi Ahmet Şahin, Mahmut için takım arkadaşlarından para toplayarak o dönemin 'çömezi'ne verdi. Mahmut çok mahcup olsa da bu meblağı reddedemedi. Arkadaşları da zaman zaman ona yardıma devam etti.

A Takıma çıkmadan önce stoperde oynayan Mahmut, Zeytinburnu'ndan Yenikapı'ya gidip geliyordu. 2006 senesinde teknik direktörlüğe Abdullah Avcı'nın gelişiyle kariyerindeki değişim başladı. Önce A Takıma çıkan Mahmut daha sonra Avcı tarafından orta sahada denendi ve yeni mevkisine geçti.

2006 yılında ilk kez Kartalspor'la oynanan Türkiye Kupası maçında forma giyen Mahmut sahada 55 dakika kaldı. Süper Lig'deki ilk maçına ise 2007-08 sezonunun 13. haftasında Kadıköy'de çıktı. 16 yıldır tek kulüp için mücadele eden Mahmut, 379 maça çıktı. 13 gol attı, 14 golün de hazırlayıcısı oldu. A Milli oldu, ay-yıldızlı formayı 15 kez terletti.

Bugün 32 yaşında olan Mahmut, Başakşehir formasıyla Süper Lig'de şampiyonluk yaşayan futbolculardan biri oldu. Babasına çocukken "Futboldan kim para kazanmış ki?" diye akıl verenlerin aksine o hayalinden vazgeçmedi, adını tarihe altın harflerle yazdırdı. 

GÜNÜN İLGİ ÇEKEN VİDEOSU
Tümü
 Reklam