Porto, Francesco Farioli ile şampiyon!

Porto, Francesco Farioli yönetiminde Primeira Liga'nın 32. haftasında Alverca'yı 1-0 mağlup ederek bitime iki hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

SPORX AI BAKIŞI
calendar 03 Mayıs 2026 00:34 | Son Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2026 00:52
Haber: Sporx.com, Fotoğraf: X.com
Porto, Francesco Farioli ile şampiyon!
Klavye okları ile sonraki ya da önceki habere geçebilirsiniz.
Yorum Yap Yorum Yap
Google News
Primeira Liga'nın 32. haftasında Porto, sahasında Alverca'yı 1-0 mağlup ederek bitime iki hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Sporx’i buradan Google’da işaretle, en özel haberlere ilk sen ulaş! İşaretle İŞARETLE Tıkla Ev sahibi ekibe galibiyeti ve kupayı getiren golü 40. dakikada Jan Bednarek kaydetti.

Porto, son olarak 2021-2022 sezonunda kazandığı şampiyonluğun ardından 4 yıl sonra, teknik direktör Francesco Farioli yönetiminde yeniden zirveye çıktı.

Karşılaşmada milli futbolcu Deniz Gül 90 dakika sahada kaldı.

Bu sonuçlarla ligde son iki hafta öncesinde Porto, 85 puana yükselirken Jose Mourinho'lu Benfica ise 76 puana sahip durumda. Bir maçı eksik Sporting'in ise 73 puanı bulunuyor. 

37 YAŞINDA BAŞARDI

Türkiye'de Karagümrük ve Alanyaspor, Fransa'da Nice'i çalıştıran Francesco Farioli, geçen sezon Hollanda'da Ajax'ta görev aldı. Ajax ile zirve yarışında önde olmasına rağmen şampiyonluğu kaybeden Farioli, 37 yaşında Porto'nun başında mutlu sona ulaşarak ilk kupasını kazandı.

Tümü
 Reklam