Minnesota Lynx

Son şampiyon toparlanırken iddiası kuvvetleniyor. Gelecek maçlarında daha iyisini ortaya koyacaktır.

Haber; Sporx.com
Sporx'e ücretsiz abone ol,ilk bilen sen ol!
Minnesota Lynx
Klavye okları ile sonraki ya da önceki habere geçebilirsiniz.
24 Ağustos 2012 11:47
Rakamların içine sıkışıp kalan maç hikayesini çıkarmaya devam ediyoruz. Bu yöndeki çabamız, aynı zamanda örnek çalışma olması içindir. Belli bir kesime hitaben değil ama geneli amaçlayan yazılar üretme çabamız vardır. Maçlardaki vakaları gördükçe kendi liglerimizdeki hataların sebeplerini daha iyi anlıyoruz. 

Ulaşılan sonucun önemi yoktur. Esas olan sonuca giderken yaşananlardır. Bunları görmektir. Sonuçta kaybetmiş olabilirsiniz ama bir seri maç yaparak durumu toparlayıp galibiyet dizisi almak mümkündür. Bunun için de maç içi performansın ne şekilde oluştuğu önemlidir. Gerek yenmenin, gerekse yenilmenin de şekli önemlidir. Güçlü olduğu dönemde yenilmekle, zayıf olduğu dönemde yenmenin anlamı büyüktür. Kırılım veya dönüşlere işaret etmektedir.
Son 3 maçta gösterdiği performans ile iddialı konumunu güçlendirmiş oldu. İlgili son yazıda belirsizliğin azalacağını belirtmiştik. Durumu somutlaştırmak adına da ortaya hedef koymuştuk: 8 maçlık averaj ortalaması 3.25 olmalıydı (periyodlarda). Son durumda 2.5 seviyesine yükseldi ve hedeften sapma beklemiyoruz.

Takımda istikrarın önünü açan oyunculardaki istikrardı: birkaç sene aynı sistemin parçası olunca performans da yükselmektedir. Bu kısım ayrı bir analiz konusu olmalıdır. Oyuncu bazında analizle doğru tercihler daha kolay görülebilir.
Averaj ortalamasını son 8 maç (32 periyod) üzerinden vermekteyiz. En parlak döneminde bu ortalama 4e yaklaşmıştı. Her takım gibi aşırı yükselişin kırılımı görüldü ve düşüşle 2.3 seviyesini gördü. Bu düşüşe sebep kendini periyodlarda göstermişti: rahat alınamayan periyodlar, uzatma periyodunda gelen galibiyetler bu tür sebeplerdendi. Bu dönemde rakiplerine karşı kontrolü kaybetmiş ve dalgalı periyodlar görülmüştü.

Son durumda neyi beklemeliyiz ? Geçmiş bize cevap verecektir: 8 maçlık serideki performansı genel olarak belirleyici olmaktadır. Bu performansdan aşırı düşüşler veya yükselişler kırılım getirerek ortalamaya geri dönmesini sağlamaktadır. Periyodlarda ani dönüşler olarak görünen durumu aslında uzun dönem maratonun içindeki kırılmlar olarak görmeliyiz.

Takım için son 12 periyod ortalamasını 5 sayıdan 3 sayıya düşmesini bekleyebiliriz. Son 32 periyod ortalamasını ise 3.25e yaklaşacak şekilde yükselmesini bekleyebiliriz. Buna sebep son maçlarda favori olmasına rağmen gösterdiği üstün performanstır.

GÜNÜN İLGİ ÇEKEN VİDEOSU
Tümü
 Reklam