Spor Toto Süper Lig'in 4. haftasında Kardemir Karabükspor ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi konuk ekip Beşiktaş, 1-0 kazandı.
İlk yarısı 0-0 biten mücadelenin ardından Beşiktaş'ta Oğuzhan Özyakup, 58. dakikada penaltı kazandı ancak Oğuzhan Özyakup, bu penaltıyı üstten dışarı attı. Tosic'in 68. dakikada gelen kırmızı kartının ardından Beşiktaş, 79. dakikada Oğuzhan'ın asisti ve Ryan Babel'in golüyle 3 puana ulaştı.
Beşiktaş, bu galibiyetin ardından puanını 10'a yükseltti ve maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. Karabükspor ise ligdeki ilk mağlubiyetini aldı ve 5 puanda kaldı.
13 Eylül Çarşamba günü Porto deplasmanına gidecek olan Beşiktaş, 18 Eylül Pazartesi günü Konyaspor'u sahasında konuk edecek. Karabükspor ise gelecek hafta Akhisar Belediyespor'a konuk olacak.
MAÇIN ÖZETİNİ beİN SPORTS'TA İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN... ŞENOL GÜNEŞ'TEN İLK 11'DE REVİZYON Süper Lig'in 4. haftasında Kardemir Karabükspor'a konuk olan Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, kadroda revizyona gitti. Deneyimli teknik adam, 3. haftadaki Bursaspor maçına oranla ilk 11'de 4 değişiklik yaptı.
Adriano Correia'nın sakatlığı nedeniyle sağ bekte Necip Uysal'a şans veren Güneş, forvette Cenk Tosun'un yerine Alvaro Negredo, orta alanda Atiba Hutchinson'ın yerine Tolgay Arslan, sağ kanatta da Ricardo Quaresma'nın yerine Jeremain Lens'e formayı teslim etti.
Beşiktaş, Kardemir Karabükspor karşısına Fabricio Ramirez, Necip Uysal, Pepe, Dusko Tosic, Caner Erkin, Tolgay Arslan, Oğuzhan Özyakup, Jeremain Lens, Anderson Talisca, Ryan Babel, Alvaro Negredo 11'iyle çıktı.
Siyah-beyazlı ekipte Tolga Zengin, Matej Mitrovic, Ricardo Quaresma, Mustafa Pektemek, Gary Medel, Atiba Hutchinson, Fatih Aksoy, Orkan Çınar, Cenk Tosun ve Utku Yuvakuran yedekler arasında yer aldı.
KARABÜKSPOR'DA TEK EKSİK Ev sahibi Kardemir Karabükspor'da ise sakatlığı bulunan Serdar Deliktaş, Beşiktaş karşısında forma şansı bulamadı.
Kırmızı-mavili ekibin teknik direktörü Erkan Sözeri, Iasmin Latovlevici'nin Galatasaray'a gitmesinin ardından, bu oyuncunun yerine Trabzonspor'dan transfer edilen Arjantinli sol kanat oyuncusu Luis Ibanez'i Beşiktaş maçı kadrosuna dahil etmedi.
Bu arada, 14 bin kişilik stadın büyük bir bölümünü dolduran Kardemir Karabüksporlu taraftarlar, takımlarına destek verdi.
BEŞİKTAŞ'I DEPLASMANDA YALNIZ BIRAKMADILAR Beşiktaşlı taraftarlar, Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı'ndaki karşılaşmada takımlarına destek verdi.
Tribünde kendilerine ayrılan bölümü tamamen dolduran siyah-beyazlı taraftarlar, maç öncesi oyunculara sevgi gösterilerinde bulundu.
BEŞİKTAŞ, BASKILI BAŞLADI Beşiktaş, mücadeleye oyunun kontrolünü alarak başladı. Daha defansif ve kontraatağa çıkma odaklı bir anlayışla sahada olan Karabükspor ise kademeli ve çok adamlı savunmasıyla, Beşiktaş ataklarını karşılamaya başladı.
Karabükspor'un atağa çıkarken geride yaptığı kritik pas hataları, zaman zaman tehlikeli atakların yaşanmasına neden oldu. Ancak, Beşiktaş'ta da son paslar ve vuruşlar iyi olmayınca skorda denge değişmedi.
ARKA ARKAYA BEŞİKTAŞ POZİSYONLARI 10. dakikada Ryan Babel'in pasıyla ceza alanı hemen içinde topla buluşan Alvaro Negredo tek pasla topu Anderson Talisca ile buluşturdu. Anderson Talisca, sağ ayağıyla vuruşunu yaptı ancak kaleci Oleksandr Rybkaa ayaklarıyla gole izin vermedi.
Arka arkaya ataklar yapan Beşiktaş, 22. dakikada bir kez daha gole yaklaştı. Oğuzhan Özyakup'un pasıyla sol kanatta topla buluşan Caner Erkin, penaltı noktasının gerisinde bulunan arkadaşı Anderson Talisca'yı çok iyi gördü. Anderson Talisca, sol ayağıyla vuruşunu yaptı ancak topun önüne çok yatan Paul Papp önemli bir pozisyonu engellemeyi başardı.
25. dakikada Beşiktaş bir kez daha gole yaklaştı. Oğuzhan Özyakup'un ara pasında ceza alanı sağ çaprazında topla buluşan Ryan Babel, kaleci Oleksandr Rybka'nın üzerinden topu aşırdı. Kaleye gitmekte olan topu Dany Nounkeu kafasıyla kornere göndermeyi başardı.
BEŞİKTAŞLILAR'I İSYAN ETTİREN OFSAYT KARARI 30. dakikadan sonra temposu düşen Beşiktaş, aradığı pozisyonları bulamasa da Karabükspor'un da pozisyon bulmasına izin vermedi. Karşılıklı top kayıpları ve hatalarla geçen bölümün ardından 41. dakikada Beşiktaşlılar'ı isyan ettiren bir ofsayt kararı çıktı.
Defanstan atılan uzun topta Negredo'nun kafa asistiyle hareketlenen Jeremain Lens, kaleci Rybka ile karşı karşıya kalırken, yardımcı hakem bayrağını kaldırdı ve pozisyon ofsayt gerekçesiyle kesildi. Bu kararın ardından Jeremain Lens maçın hakemi Ali Palabıyık'a ve yardımcı hakeme, kararın doğru olmadığını belirten şekilde el işaretleri ile itirazlarda bulundu.
BEŞİKTAŞ, İKİNCİ YARI BASKINI ARTIRDI Beşiktaş, ikinci yarıya golü bulabilmek için baskılı başladı. Daha ilk dakikada ceza yayı içerisinde Anderson Talisca düşürüldü. Topun başına gelen Brezilyalı oyuncu, sert bir vuruş yapsa da Karabükspor barajını aşamadı. Frikiğin dönüşünde Tosic, ceza alanı içine ortasını yaptı. Uygun durumda olan Alvaro Negredo'nun kafası Rybka'da kaldı.
Beşiktaş'ın Karabükspor yarı alanında oynadığı 10 dakikalık bölümün ardından ilk hamleyi Erkan Sözeri yaptı. Orta sahada yorulan Grozav'ın yerine Olafur Skulason dahil oldu.
OĞUZHAN ÖZYAKUP, PENALTIYI ÜSTTEN DIŞARI ATTI Beşiktaş, baskılarının sonucunda 58. dakikada penaltı kazandı. Kornerde topu uzaklaştırmak isterken eliyle müdahalede bulunan Mustapha Yatabare, penaltıya sebebiyet verdi.
58. dakikada topun başına gelen Oğuzhan Özyakup, topu üstten dışarı yolladı.
60. dakikada Beşiktaş'ta Jeremain Lens'in yerine Ricardo Quaresma oyuna dahil oldu.
DUSKO TOSIC, BEŞİKTAŞ'I 10 KİŞİ BIRAKTI Beşiktaş, daha üstün olduğu dakikalarda Dusko Tosic'in kırmızı kartıyla 10 kişi kaldı. Dusko Tosic, Gabriel Torje'ye kayarak yaptığı faulün ardından ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek takımını yalnız bıraktı.
Cenk Tosun'u almaya hazırlanan Şenol Güneş, bunun üzerine Matej Mitrovic'i oyuna almaya kararı verdi.
Beşiktaş orta sahası, dakikalar geçtikçe oyundan düşerken Karabükspor'un atakları sıklaşmaya başladı. Arka arkaya ataklar yapan ev sahibi, organize olamayınca aradığı golü bulamadı.
10 KİŞİ KALAN BEŞİKTAŞ, GOLÜ BULDU Beşiktaş, Karabükspor kalesine gitmekte zorlandığı dakikalarda Ryan Babel ile golü buldu. 79. dakikada orta yuvarlağın içinden Oğuzhan Özyakup'un müthiş pasıyla savunmanın arkasına çok iyi sarkan Ryan Babel, ceza alanı içine girdikten sonra sağ ayağıyla vuruşunu yaparak topu filelerle buluşturdu.
Golün ardından Beşiktaş'ta Atiba Hutchinson, Karabükspor'da İlhan Depe oyuna girdi.
Beşiktaş, son dakikalarda oyunu kendi kalesinde kabul etti ve tedbirli bir oyuna geçti. Karabükspor ise yaptığı ataklarda gol bulamayınca, mücadeleyi konuk ekip Beşiktaş 1-0'lık skorla kazandı.
MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI) 6. dakikada Beşiktaş sağ kanattan atağa kalktı. Negredo'nun ceza sahası içine gönderdiği topa Talisca yatarak vurdu. Kaleye giden topu defans uzaklaştırdı.
10. dakikada yine siyah-beyazlıların atağında Negredo, ara pasında topu Talisca ile buluşturdu. Bu oyuncunun vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Rybka'dan döndü.
13. dakikada Beşiktaş, ceza sahası önünden Caner Erkin ile serbest vuruş kullandı. Bu oyuncunun ceza alanına gönderdiği topa Pepe kafasıyla vurdu, meşin yuvarlak üstten auta çıktı.
25. dakikada Beşiktaş gole çok yaklaştı. Sağ kanattan gelişen atakta Oğuzhan Özyakup, meşin yuvarlağı Babel'in önüne bıraktı. Kaleci Rybka'nın önde olduğu gören Babel, sağ çaprazdan topa aşırtma vurdu. Rybka'yı geçerek kaleye giden topu araya giren Dany, kafasıyla kornere çeldi.
27. dakikada Kardemir Karabükspor korner kullandı. Ceza alanı içine düşen topa arka direkteki Papp vurdu. Kaleye giden meşin yuvarlağı kaleci Fabricio kontrol etti.
31. dakikada bu kez ev sahibi ekip net gol pozisyonuna girdi. Yatabare topu sağ kanattan aut çizgisine kadar sürdü ve ceza alanı içindeki Poko'ya aktardı. Bu oyuncunun pasında Tanase, topu kontrol etti ve kaleye vurdu. Meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı.
İKİNCİ YARIDAN DETAYLAR BİRAZDAN...