Haber Tarihi: 31 Mayıs 2020 15:41 - Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2020 15:41

Kral Arthur hangi ülkenin kralıdır, kimdir?

Kral Arthur kimdir çok merak ediliyor. Charlie Hunnam, Astrid Bergès-Frisbey ve Jude Law gibi usta oyuncuların rol aldığı Kral Arthur Kılıç Efsanesi filmi yönetmenliğini Guy Ritchie üstleniyor. Gerek konusu gerekse oyuncularıyla dikkat çeken yapımla alakalı tüm bilgileri tek haberimizde topladık. Buna göre; Kral Arthur Kılıç Efsanesi filmi konusu ne? Kral Arthur Kılıç Efsanesi filmi oyuncuları kim?

Kral Arthur hangi ülkenin  kralıdır, kimdir?
Abone Ol
Kral Arthur Kılıç Efsanesi filmi konusu ve oyuncularıyla dikkat çekiyor. 2017 yapımı aksiyon ve macera türündeki filmin yönetmen koltuğunda Guy Ritchie otururken başrolleri Charlie Hunnam, Astrid Bergès-Frisbey ve Jude Law gibi ünlü isimler paylaşıyor. Vizyonda kaldığı sürede iyi bir hasılat yapan filmde bol aksiyonlu sahneler yer alıyor. Daha önceden izleyenler ve bu akşam tekrardan izlemek isteyenler için Kanal D ekranlarında yayınlanacak olan Kral Arthur Kılıç Efsanesi filmi konusu ne? Kral Arthur Kılıç Efsanesi filmi oyuncuları kim?

KRAL ARTHUR KILIÇ EFSANESİ FİLMİ KONUSU NE?

Çocukken babası Kral Uther Pendragon (Eric Bana) ve annesi Kraliçe Igraine zalim Vortigern (Jude Law) tarafından öldürülüp tahtı gasp edilen genç Arthur (Charlie Hunnam), Londinium sokaklarında yaşamakta ve geçmişine dair hiçbir şey hatırlamamktadır. Ama bu durum sihirli kılıç Excalibur'u kayadan çekince değişir. Kılıcın gücü tarafından yönlendirilen Arthur gücüyle ne yapacağına karar vermek zorunda kalır. Guinevere (Astrid Bergès-Frisbey) adında gizemli gen bir kadınla tanıştıktan sonra kılıcı kontrol etmeyi öğrenmeye, şeytanlarıyla yüzleşmeye, ailesini katledip hakkı olan tahtı gasp eden tiran Vortigern'i yenmeye ve tahtını geri alıp kral olmaya karar verir.

KRAL ARTHUR KILIÇ EFSANESİ FİLMİ OYUNCULARI KİM?

Charlie Hunnam: Arthur
Astrid Bergès-Frisbey: The Mage/Guinevere
Jude Law: Vortigern
Eric Bana: Uther Pendragon
Djimon Hounsou: Bedivere
Kamil Lemieszewski: Merlin
Aidan Gillen: Bill
Freddie Fox: Ed
Annabelle Wallis: Maid Maggie
Georgina Campbell: Kay
Mikael Persbrandt: Kjartan
Lorren Bruce: Syrena
Hermione Corfield: Syren
Kingsley Ben-Adir: Wetstick/Sir Tristran
Neil Maskell: Backlack
Javan Hirst: Borin
Millie Brady: Prenses Catia

KRAL ARTHUR KILIÇ EFSANESİ MÜZİĞİ



KRAL ARTHUR KİMDİR, NERENİN KRALI?

Kral Arthur, Britanya mitolojisindeki efsanevi Camelot kralı. Hikâyeleri, 5. yüzyıl sonları ya da 6. yüzyıl başları Britanya'sında geçen Arthur, Britanyalılar için savaşta ve barışta ideal kralın simgesi olmuştur. Arthur'un, Sakson istilacılara karşı Kelt asıllı Britonların koruyucusu olduğuna inanılır.

Arthur adına ilk kez, 6. yüzyıla tarihlenen, erken dönem Kelt halk şiirlerinde rastlanılmıştır. Kral Arthur hakkındaki ilk öykülere ise Ortaçağ'da yazılmış romanslarda rastlanır.[1]

9. yüzyıl civarına tarihlenen ve birkaç farklı derlemesi olan Galli rahip Nennius'un Historia Brittonum (Britonlar Tarihi)'nde kral olarak değil, tek eli ile 960 kişiyi öldüren bir komutan olarak geçer. Arthur efsanesi ile ilgili en önemli kaynak Monmouthlu Geoffrey'in 1136 yılında yazdığı Historia Regum Britanniae (Britanya Kralları Tarihi)dir

Kral Arthur'un gerçekten Britanya Kralı olup olmadıysa bilinmemektedir. Kimi tarihçiler buna candan inanırken kimileri ise onu bir asilzade ve dönemin güçlü bir komutanı olarak sayar.

Taştan sökerek aldığı kılıcı Ekskalibur, büyücüsü Merlin ve meşhur Yuvarlak Masa Şövalyeleri, aslında daha çok Arthur'u konu alan edebiyatçıların ürünleridir. Kral Arthur'un mezarının Avalon'da olduğu söylenmektedir .


Kral Arthur efsanesi

"Bu kılıcı taştan çıkaran kişi, tüm Britanya'nın hakimi olacaktır."

Aslında bütün hikâye bu sözle ve efsanevi kılıcı daha 15 yaşındayken taştan çıkarmasıyla başlar. Çocuk Arthur'un ailesinden olan (aslında evlatlık) Ector babası, Kay kardeşi idi ancak kılıcı çıkarsa bile İngiltere kralı olamayacağı çünkü ailesinin soylu bir aileden gelmediği öne sürülmüştü. Bunun üzerine Ector onu evlatlık edindiğini söylemek zorunda kalmıştır. O sıraların en büyük kahini (Druid'i) olan Merlin bu evlatlık olayını onayladı ve Merlin'in de yardımıyla Arthur tahta çıktı. Gerçekte ise babası Britanya Kralı Uther Pendragon, annesi ise Cornwal Düşesi Igraine idi. Tamamen kralın soyundan geliyordu.

Arthur kral olduktan sonraki dönemler ise çok daha karanlıktır. Genel inanışa göre topraklarını genişletmiş ve halka kendini zamanla sevdirmiştir. Margawse ile evlendi, ancak İrlanda seferinden sonra evlilikleri tanrıları çok kızdırdı ve ikisini lanetlediler. Arthur'un bilmediği şey Margawse'nin aslında öz kardeşi olduğudur ve Merlin'in bununla ilgili de bir sözü vardır: "Bu birleşmeden doğacak çocuk sana elleriyle ölümü getirecek." Arthur doğacak bütün soylu çocukları bir gemide topladı ve denizaşırı ülkelere yollanmasını emretti, bunun üzerine yalnızca bir oğlu kurtuldu. Kıyılarda bir adam buldu onu ve adını Mondred yaptı. Daha sonraları yeni bir yasal varis arayışına giren Kral Arthur Sör Leodegrance'nin kızı Guinevere ile evlendi, bu da onu hem yuvarlak masa şövalyelerinin en büyük söz sahibi hem de imparatorluğa yeni bir veliaht verme imkânı doğurdu. Kral Arthur bu sıralarda büyük Roma İmparatorluğu'na bile kafa tutacak bir hale gelmişti, nitekim de zaferle sonuçlamıştı. Yanında ise sadık dostu Lancelot vardı ancak zamanla bu yakın dost ona ihanet edecek ve Guinevere ile Lancelot arasındaki yakınlaşma aşka dönüşecekti. Arthur'un ve şövalyelerin güvenini kaybeden Lancelot'un en büyük destekçisi Gawain de artık onun düşmanıydı. Çünkü Lancelot'un gözünü bürüyen bu lanetli aşk, kraliçesini kaçırmaya çalışırken Gawain'in kardeşlerini de öldürmesine yol açmıştı. Mondred, kraliçeye ve tüm imparatorluğa sahip olacağını ve Arthur'un artık yaşamadığını söyledi herkese. Bunun üzerine tekrar İngiltere'nin korunması için bir sefer birlik verildi ve eski dostlar tekrar birleşti. Ancak Arthur ve Mondred çoktan savaşa başlamışlardı bile. Arthur'un, oğluna son kılıç darbesini vuracakken Mondred'den ölümcül bir darbe aldığı söylenir. Arthur sonunda son nefeslerini veriyordu. Son isteği olarak ölürken, yanındaki Bedivere'den Excalibur'u alıp göle atmasını istedi. Ancak bunu başaramadı. Kılıç göz kamaştırıcıydı ve bunu yapamadı, elleri titredi ancak 3. bir sefer denemesinde attı. Arthur artık ölmüştü, yuvarlak masa şövalyeleri dağılmıştı.

Lancelot ise kralının kılıcının bekçisi olarak Excalibur'un taşının etrafına bir kilise yaptırıp o kilisede bir papaz olarak yaşadı, son nefesine kadar orayı korudu.



Haber ile daha fazlasına ulaşın:
Gündem
Daha fazla göster
 Reklam 

SON HABERLER

yukarı ok