Haber Tarihi: 11 Nisan 2020 14:01 - Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2020 14:03

Getir , Banabi çalışıyor mu? Sipariş nasıl verilir?

Sokağa çıkma yasağında eve sipariş verilebilir mi? Yasak dağıtım firmalarını kapsıyor mu? Sokağa çıkma yasağının dün akşam saatlerinde açıklanıp gece 00:00 itibarıyla uygulanması başlamasının ardından bazı soru işaretleri oluştu. Dün akşam saatlerinde hafta sonu için ihtiyaçlarını karşılayamayan vatandaşlar bu konuda ne yapacaklarını merak ediyor. Özellikle Getir ve benzeri online tabanlı dağıtım uygulamaları 48 saatlik sokağa çıkma yasağı süresince hizmet verecek mi? Bu gibi uygulamalar ve su dağıtım firmalarından eve sipariş vermek mümkün mü? İşte detaylar…

Getir , Banabi çalışıyor mu? Sipariş nasıl verilir?
Abone Ol
Bugün su satışı yapan işletmeler ile online dağıtım firmaları çalışıyor mu? Dün akşam saatlerinde açıklanan sokağa çıkma yasağı kararının ardından eve damacana su siparişi vermek isteyen vatandaşlar, su dağıtımı yapan firmaların açık olup olmadığını merak ediyor. Bununla birlikte yeme içme ihtiyaçları için de Getir ve benzeri online tabanlı dağıtım firmalarının hizmetlerinin çalışma düzenleri de araştırılıyor. İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgede, sokağa çıkma yasağının kapsamı kamuoyu ile paylaşıldı. Bununla birlikte Bakan Soylu da vatandaşları yasağım kapsamı hakkında bilgilendirdi. Buna göre eve sipariş verecek vatandaşlar için söz konusu firmalar hizmet veriyor mu? İşte detaylar…
SU SATIŞI YAPAN FİRMALAR AÇIK MI?

Sokağa çıkma yasağı süresince su satışı yapan firmalar hizmet vermeye devam edecek. Su satışı yapan firmaların sokağa çıkma yasağı kararının uygulama süresince çalışma düzeniyle ilgili genelgede yer alan madde şu şekilde:

"PTT, kargo ve su dağıtım şirketi çalışanları açık olacaktır."

ONLİNE DAĞITIM FİRMALARI AÇIK MI?

Sokağa çıkma yasağının geçerli olduğu 48 saatlik süre boyunca Getir ve benzeri online dağıtım firmaları hizmet vermeye devam ediyor. Ev ihtiyaçları konusunda eksikleri bulunan vatandaşlar bu uygulamaları kullanarak sipariş verebilir, ihtiyaçlarını giderebilirler.

AÇIK OLACAK İŞ YERİ, İŞLETME VE KURUMLAR

a) Ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamül ruhsatlı iş yerleri,
b) Tüm sağlık ürünleri ve tıbbi malzemelerin (tıbbi maske dahil) üretiminin yapıldığı iş yerleri,
c) Kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşları, eczaneler,
d) Zorunlu kamu hizmetlerinin sürdürülmesi için gerekli kamu kurum ve kuruluşları (huzurevi, yaşlı bakım evi, rehabilitasyon merkezleri, acil çağrı merkezleri vb.)
e) Her bir 50.000 nüfusa bir adet olmak üzere göre valilikler/kaymakamlıklar tarafından belirlenecek akaryakıt istasyonu ve veteriner klinikleri,
f) Doğal gaz, elektrik, petrol sektöründe stratejik olarak faaliyet yürüten büyük tesis ve işletmeler (Tüpraş, termik ve doğal gaz çevrim santralleri gibi)
g) PTT, Kargolar vb dağıtım şirketleri,
h) Hayvan barınak, çiftlik ve bakım merkezleri,


İSTİSNA KAPSAMINDA OLAN VATANDAŞLAR

a- Bu genelgenin (2) numaralı başlığında yer alan "Açık Olacak İşyeri, İşletme ve Kurumlarda" yönetici, görevli veya çalışanları,
b- TBMM çalışanları,
c- Kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanmasında görevli olanlar,
d- Acil çağrı merkezler çalışanları,
e- Birinci derece yakınlarının cenaze defin işlemlerini gerçekleştirecek ve katılacak olanlar,
f- Elektrik, su, doğalgaz, telekomünikasyon vb. kesintiye uğramaması gereken tedarik sistemlerinin sürdürülmesi ve arızalarının giderilmesinde görevli olanlar,
g- Ürün ve/veya malzemelerin naklinde lojistiğinde yurt içi ve dışı taşımacılık kapsamında görevli olanlar,
h- Gazete, radyo ve televizyon kuruluşlarında görevli olanlar,
i- Yaşlı bakımevi, huzurevi, rehabilitasyon merkezleri, çocuk evleri vb. sosyal koruma/bakım merkezleri çalışanları,
j- PTT, kargo ve su dağıtım şirketi çalışanları,
k- Demirçelik ve cam sektörü vb. sektörlerde faaliyet yürüten işyerlerinin, fırın, soğuk hava depoları gibi çalışması zorunlu bulunan
l- Bozulma riski bulunan tarım ve hayvancılık ürünlerinin hasatında çalışacaklar,
m- Fırınlarda üretilen ekmeğin dağıtımında görevli olan araçlar ve çalışanlar,
n- Kızılay koordinesinde kan ve plazma bağışı için randevusu olanlar,
Belirtilen istisnalar dışındaki tüm vatandaşların evlerinde kalması esastır.

Daha önceki Genelgeler kapsamında düzenlenmiş olan (sağlık ve cenaze için verilen hariç) seyahat izin belgeleri (yola çıkmış olanlar hariç) Pazartesi günü geçerli olacaktır.
Haber ile daha fazlasına ulaşın:
Gündem
Daha fazla göster
 Reklam 

SON HABERLER

yukarı ok