WhatsApp neden çöktü cevabını herkes bulmaya çalışıyor. En çok kullanılan uygulamalardan biri olan
WhatsAppp çöktü. Gece yarısı whatsApp'ın erişiminde problem çıkmasının ardından milyonlarca akıllı telefon kullancısı büyük bir şok yaşadı. Peki whatsApp'a ne oldu? Erişim mi engellendi yoksa uygulamada problem mi meydana geldi?
WhatsApp'ın çökme nedenini herkes araştırırken konuyla ilgili olarak açıklama yapıldı mı sorusu da cevap arıyor. Sabah saatlerinde WhatsApp'ta yaşanan sorunun detaylarını haberde bulabilirsiniz.
WHATSAPP NEDEN ÇÖKTÜ? | Tüm dünya genelinde birçok Twitter kullanıcısı WhatsApp'ta yaşadıkları bağlantı problemini Twitter'dan dile getirdi. Teknik olarak veri alışverişinin sağlanamamasının sebebinin olası bir siber saldırı olduğu düşünülüyor.
Dünya genelinde yüz milyonlarca kullanıcısı bulunan cep telefonu uygulaması WhatsApp'ta yaklaşık 30 dakikadır iletişim sağlanamıyor. Teknik olarak veri alışverişinin sağlanamamasının sebebinin olası bir siber saldırı olduğu düşünülüyor. Kullanıcılar, sosyal medyada olayı tartışıyor.
Gece saatlerinde bazı kullanıcılar Whatsapp'da sıkıntı yaşayınca sosyal medyada 'Whatsapp çöktü' mesajları göndermeye başladı. Diğer taraftan Whatsapp'ı düzgün çalışan kullanıcılar olayı duyunca şaşırdılar. Şu an için Whatsapp'ın neden çalışmadığı konusunda resmi bir açıklama gelmedi.
"WHATSAPP NEDEN ÇÖKTÜ?" SORUSUNUN CEVABINI 'BTK' VERDİ | Yapılan açıklamada, "BTK USOM Ulusal Siber Olaylara Müsahale Merkezi tarafından Whatsapp servislerinde küresel düzeyde bir kesinti olduğu raporlandı" denildi.
Russia Today, WhatsApp erişiminde Avrupa ve Amerika Kıtası'nda da bağlantı sorunları bildirildiğini açıkladı.
WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? NEDEN ÇALIŞMIYOR? | WhatsApp'ta dünya genelinde bir bağlantı sorunu yaşanıyor. Meydana gelen teknik arızanın neden olduğu konusunda herhangi bir resmi açıklama yapılmazken, sorunun Avrupa sunucularından kaynaklandığı görülüyor.
Yaşanan problemle ilgili Twitter ve Facebook üzerinden paylaşım yapan kullanıcılar, WhatsApp'a erişemediklerini, mesaj alamadıklarını ve mesaj gönderemediklerini paylaşıyor.
Öte yandan WhatsApp'ta yaşanan sorunun saat 21:00'den itibaren bölge bölge olmak üzere arttığı da kullanıcıların raporladığı durumlardan biri.
Facebook tarafından 19 milyar dolara satın alınan WhatsApp, bu satın almanın ardından birçok yeni özelliğe kavuşmuş ve dünya genelinde hem yazılı, hem sesli hem de görüntülü sohbet uygulamaları arasından sıyrılarak zirveye oturmuştu.
Günümüzde yaklaşık olarak 1 buçuk milyar kullanıcı sayısı bulunan WhatsApp, geçtiğimiz dönemlerde Snapchat ile hayatımıza giren "Hikaye" özelliğini de uygulamaya eklemiş ve bu özelliğiyle bir kesim kullanıcıdan olumsuz geri dönüş alsa da, bir kesim kullanıcıdan da olumlu tepkiler almıştı.
Öte yandan kısa süre önce eklediği "mesaj geri alma" özelliği ile de kullanıcılardan olumlu geri dönüşler alan WhatsApp, özellikle Facebook tarafından satın alınmasından sonra bünyesine yeni özellikler kattı.
Kısa zamanda büyük bir popülariteye kavuşan WhatsApp Messenger üzerinden gerçekleşen iletişim trafiği Ağustos 2012'den Ocak 2013'e kadar %75 oranında artarak 2012 yılında toplamda %500'e ulaşmıştır. Dünyada kayıtlı kullanıcı sayısı en yüksek olan siber hizmetler arasındadır.
WhatsApp uygulaması üzerinden kullanıcılar birbirlerine 2G, 3G, 4G ya da Wi-Fi bağlantısı kullanarak fotoğraf, video, desteklenen türdeki belgeler, ses kaydı, sesli mesaj ve yazılı mesaj gönderebilir. Aynı zamanda WhatsApp üzerinden ücretsiz görüntülü arama ve sesli arama da yapılabilmektedir.
Günümüzde WhatsApp uygulaması Android, BlackBerry, iPhone, Windows Phone ve Nokia telefonlarıyla uyumludur. Uygulama marketlerinde son verilerine göre yaklaşık 2 milyar indirmeye ulaşmıştır.
WHATSAPP NEDİR? | WhatsApp Messenger, akıllı telefonlar için geliştirilen, platformlararası çalışma özelliğine sahip bir mesajlaşma ve arama uygulamasıdır. Android, BlackBerry, iPhone, Windows Phone ve Nokia telefonlarıyla uyumlu olan uygulama, 2G, 3G, 4G ya da WiFi İnternet bağlantısı aracılığıyla kullanıcıların birbirlerine fotoğraf, video,ücretsiz arama, sesli ve yazılı mesaj, belge göndermesini sağlar. Aynı adı taşıyan şirket, eski Yahoo! çalışanları olan Biran Acton ve Jan Koum tarafından ABD'de, Kaliforniya eyaletindeki Santa Clara kentinde kurulmuştur.
Kısa zamanda büyük bir popülariteye kavuşan WhatsApp Messenger üzerinden gerçekleşen iletişim trafiği Ağustos 2012'den Ocak 2013'e kadar %75 oranında artarak 2012 yılında toplamda %500'e ulaşmıştır. Dünyada kayıtlı kullanıcı sayısı en yüksek olan siber hizmetler arasındadır.
Facebook tarafından 4 milyar USD nakit para, 12 milyar USD hisse senedi ve 3 milyar USD sınırlandırılmış hisse senedi olmak üzere toplamda 19 milyar USD karşılığında satın alınmıştır. Bu satın alma işleminin bazı kişisel hakları ve bilgi mahremiyetini savunan gruplar tarafından durdurulması istenmiştir. Mark Zuckerberg yaptığı açıklama ile WhatsApp'ın 1 milyar kullanıcıya ulaştığını açıklamıştır.
WHATSAPP WEB NASIL ÇALIŞIR? | Son sürümde Web WhatsApp özelliği eklendi. Kullanıcılar tarayıcıları üzerinden web.whatsapp.com adresine gittikten sonra WhatsApp uygulamasına gidip Menü'den Web WhatsApp'a girip ekrandaki QR kodu telefona okutmaları halinde bilgisayar üzerinden WhatsApp'ta oturum açıp sohbeti daha kolay ve hızlı bir hale getirmiş oluyorlar.
WhatsApp Web ilk kullanıma sunulduğunda sadece Google Chrome tarayıcısında çalışırken ardından gelen güncellemeler ile Mozilla Firefox ve Opera tarayıcılarında da çalışabilir duruma getirilmiştir.