Feyenoord'a transferinin an meselesi olan
Robin Van Persie için Hollanda ekibinin golcülerinden açıklamalar geldi.
TARTIŞILMASINI ANLAMIYORUM Bu sezon attığı 15 golle Feyenoord'un en golcü ismi olan Berghuis, "Van Persie ile Hollanda Milli Takımı'nda birlikte oynadım. Onun kalitesi ve yaptıklarının tartışılmasını anlamıyorum" ifadelerini kullandı.
İZLEYEREK ÖĞRENEBİLİRSİNİZ Van Persie'den çok şey öğrenebileceğini savunan Steven Berghuis, "Van Persie takımda oynayabilir mi? Bunun hakkında bir şey söylemek tehlikeli. Ancak topu alışını, pozisyonu bitirişini izleyerek çok şey öğrenebilirsiniz" şeklinde konuştu.
VAN PERSIE'YE HAYRANIM Van Persie'e gençken hayran olduğunu dile getiren 27 yaşındaki Nicolai Jörgensen, "Gençken Van Persie'ye büyük bir hayranlığım vardı. Halen de var. Arsenal taraftarıydım ve ayrıldığında kalbimi kırdı. Manchester United'da da harika işler yaptı" dedi.
Steven Berghuis bu sezon 25 maçta 15 gol attı ve 7 asist yaptı. Nicolai Jörgensen ise 18 maçta 9 gol, 3 asistlik performans sergiledi.
MUHTEMEL 11'LER Bucaspor Hüseyin
Veli
Ömer
Emre Özkan
Uğurcan
Abdullah
Saruhan
Emre
İbrahim
Kerem
İlyas
Galatasaray Eray
Linnes
Ahmet
Denayer
Latovlevici
Donk
Selçuk
Yasin
Sinan
Feghouli
Eren
Bucaspor-
Galatasaray karşılaşması, saat 20.30'da Yeni Buca Stadı'nda oynanacak ve A Spor'dan canlı yayınlanacak.
Sarı-kırmızılılar, İstanbul'daki ilk maçı Selçuk İnan ve Sinan Gümüş'ün (2) golleriyle 3-0 kazanarak çeyrek finale yükselmek için büyük avantaj yakalamıştı.
Galatasaray, rövanşta rakibine iki farklı yenilse de turu geçen taraf olacak.
Beşiktaş Teknik Direktörü
Şenol Güneş,
Osmanlıspor'a 2-1 mağlup olarak ilk maçtaki 4-1'lik skorun avantajı ile tur atladıkları Türkiye Kupası maçının ardından oynanan futboldan memnun olmadığını söyledi.
Kötü oynadıklarını vurgulayan teknik adam, "Kötü maç oldu bizim için. İlk yarı çok kötü oynadık, 2. yarıda kontrol elimizdeydi. Golü de bulduk ama beklenmeyen hataları yapınca kaybettik. Beklediğim oyunu göremedim, oyun olarak hayal kırıklığıdır. Tur adına sevindirici tabii, tur atladık." ifadelerini kullandı.
Mağlubiyetin mazereti olmayacağını kaydeden deneyimli hoca, "Sahayı, havayı, hoca niye buraya koydu diyebilirsin ama hiçbiri oyuncunun güzel hareket yapmasını engellemez. Oyuncu ayrımı yapmam ama bugün en iyi oyuncu Mitrovic'ti, sonradan girenler arasında da Talisca'ydı. Takım oyunu olumsuzdu. Mazeretler sahaya çıkan oyuncunun güzel şeyler sergilemesini engellemez." diye konuştu.
Eksikler için konuşan Şenol Güneş, "Tosic sakat olduğu için gelmedi. Vida ve Larin'in de işlemleri yetişmedi, o yüzden bugün bizimle olamadılar." dedi.
Osmanlıspor cephesi Osmanlıspor Teknik Direktörü İrfan Buz ise ilk müsabakayı 4-1 kaybettiklerini hatırlatarak, şunları söyledi:
"İyi oynadığımızı düşünüyorum, futbolcularımı kutluyorum. Antalya kampındaki pozitif görüntümüzü sahaya yansıttık. Pozitif futbol oynamak istedik. Skor anlamında kolay değildi. Ancak ilk devre pozisyon bulmuştuk, golü atmış olsaydık her şey olabilirdi. Takımımızı çok diri, istekli ve coşkulu gördük. Bu da bizi sevindirdi. Pozitif görüntüyü, Evkur Yeni Malatyaspor maçıyla ligin ikinci devresine de yansıtmamız gerekiyor."