Haber Tarihi: 05 Ocak 2017 15:48 - Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2017 15:48

İstanbul kar yağışı, Ankara ve hangi illerde ne zaman başlayacak? - İşte kar raporu

Kar yağışı haberleri İstanbul ve Ankara olmak üzere birçok ilde merakla beklenmeye başlandı. İstanbul ve Ankara'nın yanı sıra Çanakkale, Bursa, Balıkesir gibi illerde kar yağışının ne zaman yağacağı merak ediliyor. İşte kar yağışının hangi illerde başlayacağına cevap...

İstanbul kar yağışı, Ankara ve hangi illerde ne zaman başlayacak? - İşte kar raporu
Abone Ol
Kar yağışı İstanbul ve Ankara'da ne zaman başlayacak? Kar yağışı yeni yılın ilk haftasında yine Türkiye'yi etkisi altına alınacak. Son hava durumu raporlarına göre Türkiye'da başta İstanbul olmak üzere birçok ilde kar yağışı ve fırtına olacak. Marmara'da İstanbul'un yanı sıra Ankara, Balıkesir, Bursa, Çanakkale gibi illerde kar yağışı etkisini gösterecek. Peki kar yağışı ne zaman başlayacak? İşte kar yağışıyla ilgili detaylar.
KAR GELMEDEN GRİP GELDİ! / İstanbul'a kar gelmeden grip etkisini gösterdi. İstanbul'da akşam saatlerinden itibaren devlet hastanelerinin acil servislerinde yoğunluk yaşandı. İstanbul'da birçok hastanedeki yoğunluk nedeniyle Acil Servis çalışanları hastalara yetişmekte zorluk çekti. Yoğunluğun soğuk havanın etkili olması nedeniyle yaşanan grip salgınlarından kaynaklandığı öğrenildi. 

KUVVETLİ KAR YAĞIŞI GELİYOR / Kar yağışı ne zaman başlayacak? İstanbul ve Ankara için uyarılar! Türkiye mgm.gov.tr sitesinde yayınlanan son hava durumu uyarısına göre balkanlar üzerinden gelen yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisine giriyor. Ülkemizde İstanbul, Ankara'dan kar alarmı geldi. Bu Cuma günü Marmara'yı etkilemesi beklenen kar yağışı, hafta sonuyla birlikte İç Ege, İç Anadolu, Batı Karadeniz ve Akdeniz'i etkisi altına alacak.

KAR YAĞIŞI TRAKYA'YI ETKİLEYECEK / Kar yağışıyla ilgili olarak son gelişmeler! Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, çok bulutlu havanın hüküm sürdüğü Trakya'da bugünden itibaren sağanakların etkili olacağı tahmin ediliyor. 6 Ocak cuma gününden itibaren ise balkanlardan gelen kar yağışı etkisini gösterecek. Kar yağışı çok yoğun olacak ve kısa sürede tüm marmarayı etkisi altına alacak. Peki, İstanbul ve Ankara'da kar ne zaman yağacak? İşte, önümüzdeki günlere ait hava durumu tahminleri!

KAR YAĞIŞI OLACAK İLLER (CUMA GÜNÜ) / Kar yağışı Cuma günü hangi illerde başlayacak? Meteorolojinin sitesinde yayınladığı uyarıya göre cuma günü kar yağışının yoğun olacağı iller şunlar; İstanbul, Tekirdağ, Kırıkkale, Edirne, Çanakkale, Balıkesir Kocaeli , Yalova ve Bursa. Bilecik ve Sakarya illerinde de kar yağışı görülecek.

PEKİ CUMARTESİ GÜNÜ KAR YAĞIŞI HANGİ İLLERDE GÖRÜLECEK? / Haftasonu kar yağışı etki alanını genişleterek iç anadoluyu vuracak. Ankara başta olmak üzere bir çok ilde kuvvetli kar yağışı ile hayat duracak. Meteorolojinin sitesinden verdiği tahmine göre 6 Ocak cumartesi günü marmara bölgesindeki illere ilaveten kar yağışının kuvvetli olacağı iller şunlar; Ankara, Eskişehir, Kütahya, Konya, Afyonkarahisar, Karaman, Isparta, Burdur, Uşak, Zonguldak, Bolu Düzce, Karabük ve Bartın. İç anadolu bölgesindeki Kayseri, Nevşehir, Sivas ve Kırşehir illerinde de kar yağışı etkili olacak.

VE İŞTE PAZAR GÜNÜ KAR YAĞIŞI HAKKINDA BİLGİLER / Kar yağışı hafta sonuna kadar etkisini ciddi şekilde gösterecek. 8 Ocak pazar günü ise balkanlar üzerinden gelen kar dalgası doğu anadolu bölgesini de etki alanına katacak. Pazar günü yurdun doğusundan batısına hemen her yerinde kar yağışı etkili olacak.

KAR İLE BİRLİKTE UYARILAR / Kar yağışı için uzmanlardan flaş açıklamalar var! Cuma gecesinden etkisi başlayacak ve cumartesi günü şiddetini artırarak kenti 5 gün boyunca etkisi altına alacak karakış için uzmanlar ne diyor? İşte o görüşler.. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Meteroloji Laboratuvarı Başkanı Meteoroloji Mühendisi Adil Tek: Hava değişimleri normal. Çünkü soğuk hava öncesi güneyden sıcak hava girişi gelecek sert havanın habercisidir. İstanbul'da yaşadığımız da budur. Bu seferki yağış İstanbul'un zemininde uzun süre kalacak, bu kez kar tutacak. Çünkü kar tutmasında en önemli faktör deniz suyu sıcaklığının 8-9 dereceye inmesi. Bu faktörü göz ardı ederek hava tahminleri yapanlar yanılır. Çünkü şu an bu seviyeyi gördüğümüzden dolayı kar yerde uzun soluklu kalacak. Cuma günü 14'e kadar çıkacak sıcaklık cumartesi günü ani düşecek ve -4'ü göreceğiz. Ama kar yağdıktan sonra yüksek basınç kalırsa -7'ye de iner. Ama bu yağışta bunu görmeyebiliriz. Bu kar yağışı 11 Ocak Çarşamba'ya kadar sürecek. Çarşamba öğlen etkisini azaltacak. 5 gün yoğun bir karla mücadelenin içinde olacağız. Hatta pazartesi okullar tatil bile olabilir. Bu kar ben geliyorum diye bağırıyor. Önceki yağış çok abartıldı. Ama asıl kar bu olacak. Özellikle son 5-6 yılın en uzun soluklu kar yağışı olacak. Sert bir soğuk kapıda. Ve bu kar son olmayacak. Ocak ayı içinde aralıklarla göreceğiz. Gerçek kışı yaşayacağız. Yağışların ardından 12 Ocak Perşembe gününden sonra 8 derecelere kadar çıkacak. 13 Ocak Perşembe günü 12 dereceyi bulacak. Şubatta aralıklarla yağış görecek olsak da sert etkisini kaybediyor. Rüzg,rla birlikte soğuk hava hissedilen soğuğu daha da artırabiliyor. Geçen yağışlarda 90 km'ye kadar çıkmıştı rüzgar hızı. Bu yağışta da rüzg,rla bu etki artabilir. -4'e kadar düşecek sıcaklıklar rüzgar etkisiyle -8 hissedilebilir. Ama bu yağışın cuma gece başlayacak olması avantaj, yolda apansız yakalanmayacağız, hafta sonu yağışın keyfini çıkarabiliriz. İTÜ Meteoroloji ve Afet Yönetimi Profesörü Mikdat Kadıoğlu ise normalde kış şartlarında olması gereken havayı yaşadığımızı söyleyerek, "İklim değişikliği ve hava olaylarını karıştırmayalım. Bu hava olması gerekendir. Ani değişiklikler normaldir. Kışı kış gibi yaşıyoruz. 15 dereceden 0 dereceye düşmesi soğuk sıcak cephenin yer değiştirmesinden. Lodosun gözü yaşlı deriz. Arkasından yağar ya da güneş sonrası kar gelir. Olması gereken bu. Anormal bir durum yok" diyor. Meteoroloji Genel Müdürü İsmail Güneş, cuma gününden itibaren Balkanlar üzerinden aşırı soğuk havanın geleceğini, yoğun kar yağışı görüleceğini bildirdi. Güneş, 8 Ocak Pazar ve 9 Ocak Pazartesi günleri kar yağışlarının kuzey, iç ve doğu kesimlerde etkisini devam ettireceğini kaydetti.




Kaynak: Sporx.com
Daha fazla göster
 Reklam 

SON HABERLER

Sporx Anasayfasına Dön