Haber Tarihi: 18 Mayıs 2018 04:31 - Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2018 04:31

2018 EKPSS sınav sonuçları sorgulama, EKPSS tercih atama kurası, yerleştirme ne zaman?

EKPSS 2018 sınavı sonuçlarını sorgulamak isteyenler haberimizden faydalanabilirsiniz. ÖSYM'den EKPSS sınav sonuçları hakkında ne açıklama yapıldı? İşte 2018 EKPSS sonuçları öğrenme ve detaylar...

2018 EKPSS sınav sonuçları sorgulama, EKPSS tercih atama kurası, yerleştirme ne zaman?
Abone Ol
2018 EKPSS sınav sonuçları sorgulamak için buraya! ÖSYM,2018 EKPSS sınav sonuçları hakkında beklenen açıklamayı yaptı. Adaylar, sonuçları aşağıdaki linkten sorgulayabilir. Peki tercih işlemleri ne zaman yapılacak? İşte 2018 EKPSS sonuçları sorgulama ve öğrenme...
EKPSS SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI
22 Nisan Pazar günü 81 ilde tek oturumda gerçekleşen EKPSS sınav sonuçları 17 Mayıs 2018 tarihinde açıklandı. Ondan evvel 02-16 Mayıs 2018 tarihleri arasında ise, kura başvuruları gerçekleşecek.

Adaylar, sınav sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir.

2018 EKPSS KURA SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Sadece kuraya katılmak için başvuru yapacak adaylar için başvuru işlemleri 2-16 Mayıs 2018 tarihileri arasında yapıldı. Sınava ilişkin başvuru, başvuru koşulları, sınav, değerlendirme, yerleştirme ve kuraya başvuracaklar ile ilgili kurallar ve işlemler, Ek'te yer alan 2018-EKPSS Kılavuzunda yer almakta olup 2018-EKPSS'ye ve kuraya başvuracak adayların bu kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

EKPSS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

Tercihlerin geçerli olabilmesi için tercihlerin ÖSYM'ye internetle gönderildiği gün itibarıyla, sınava girilen öğrenim düzeyindeki bir okuldan veya programdan mezun olunması zorunludur. Tercihlerin internetle ÖSYM'ye gönderildiği gün itibarıyla mezun durumda bulunmayan adayların, yerleştirilmeleri yapılmış olsa bile, atamaları yapılmayacaktır. Adayların boş kadrolara yerleştirme işlemlerine alınabilmeleri için tercihlerin kurallara uygun olarak yapılması ve yapılan tercihlerin geçerli olması zorunludur.

EKPSS İÇİN ARANAN MEZUNİYET ŞARTLARI NELERDİR?


EKPSS ye girecek engelli memur adaylarının:

1.Ortaöğretim,

2.Önlisans,

3.Lisans,

düzeyinde eğitim veren kurumların birinden mezun veya sınavın geçerlik süresi içerisinde mezun olabilecek durumda olması gerekir. Adayların atanabilmesi için yerleştirme tercih işlemlerine son başvuru tarihi itibarıyla mezun olması gerekir.



KURA YÖNTEMİ İÇİN ARANAN MEZUNİYET ŞARTLARI NELERDİR?

Kuraya girecek engelli memur adaylarının:

1.İlkokul,

2.Ortaokul,

3.İlköğretim,

4.Özel eğitim iş uygulama merkezi veya okulu, mezunu veya bu okullardan yerleştirme işlemlerine son başvuru tarihi itibarıyla mezun olabilecek durumda olması gerekir.

Özürlü Memur Seçme Sınavı Sonuçları kaç yıl geçerli olacak?

ÖMSS sınav sonuçları 2 yıl boyunca geçerli olacak. Bu süre boyunca, kamuya özürlü alınırken bu özürlü sınav sonuçları kullanılacaktır.

Yüzde 40 ve Üzeri Özürlü Olanlar Sınava Girebilir.

ÖMS ye veya kuraya sadece yönetmeliğe uygun olarak yüzde 40 ve üzeri özürlü sağlık kurulu raporu olan adaylar girebilmektedir. Örneğin, Yüzde 39 özrü olanlar bu sınava giremeyecektir.

Mezun veya mezun olabilecek durumda olanlar ÖMSS ye girebilecektir.

ÖMSS ye lise, önlisans ve lisans mezunlarıyla, 2012 yılı içerisinde mezun olabilecek durumda olanlar girebilecektir.

Kuraya ise ilköğretim/ilkokul/ortaokul mezunu veya ÖMSS nin yapıldığı yıl itibariyle mezun olabilecek durumda olan özürlü adaylar başvurabileceklerdir

EKPSS SINAVINA KİMLER BAŞVURABİLECEK?

2018 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavına (2018-EKPSS); ortaöğretim kurumlarından, yükseköğretim ön lisans/lisans programlarından mezun olan veya EKPSS'nin geçerlik süresi içinde mezun olabilecek durumda olan engelli adaylar başvurabilecektir. Birden fazla öğrenim düzeyinden mezun olan adaylar mezun oldukları en üst düzeyden EKPSS'ye başvurmak zorundadır.

Engelli bireylerin kamuda görev alabilmeleri için ölçü sınavı olan engelli kamu personelli seçme sınavı standart KPSS sınavından farksız olarak yapılmaktadır. Tek fark ise EKPSS sınavına belirli engelli statüsünde olan bireylerin katılabileceğidir.

EKPSS SINAVININ GEÇERLİLİK SÜRESİ NE KADAR?

Bunun yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu açıklamalarında EKPSS sonuçlarının geçerlilik süresine de değindi. Bakan Sarıeroğlu konu ile ilgili olarak açıklamalarında "Kardeşlerimizle konuşurken en büyük tedirginlikleri puanlarının boşa gidecek olması. 'Eğer yeni bir atama olmazsa, bizler iyi puan aldık, bu puanlar boşa gidecek' diye kendilerini o kadar hırpalıyorlardı ki... Biz şöyle bir düzenleme yaptık, almış oldukları puanları 4 sene boyunca geçerli olmasını sağladık. 4 sene geçerliyken yeni sınava da girebilecek kardeşlerimiz. Atamaları yapılırken, biz Devlet Personel Başkanlığı olarak bakacağız, en yüksek puanları üzerinden onların atamalarını gerçekleştireceğiz." ifadelerine yer verdi.

Haber ile daha fazlasına ulaşın:
Gündem
Daha fazla göster
 Reklam 

SON HABERLER

yukarı ok