Haber Tarihi: 28 Kasım 2018 05:36 - Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2018 06:47

Vergi borcu ödeme son gün ne zaman? Vergi borcu nasıl ödenir? Hangi bankalara?

Vergi borcu ödeme son tarihi ne zaman? sorusunun yanıtını haberimizden öğrenebilirsiniz. Vergi borcu ödeme konusunda resmi açıklama yapıldı. Haberimizden tüm detaylara rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Vergi borcu ödeme son gün ne zaman? Vergi borcu nasıl ödenir? Hangi bankalara?
Abone Ol
Vergi borcu yapılandırma için yeni tarih belli oldu! Vergi Borçları son ödeme tarihi ne zaman? Konu hakkında resmi açıklama yapıldı mı? Vergi borçlarında indirime gidilecek. Bu müjdenin ardından vayandaşlar vergi borcu sorgulatması yapıyor. İşte tüm detaylar...

VERGİ BORCU SON ÖDEME GÜNÜ NE ZAMAN?
Vatandaşa, 31 Mart 2018'den öncesine ait vergi, prim, trafik cezası gibi borçlar için yapılandırma hakkı tanıyan af yasası, Mayıs'ta yürürlüğe girmişti. 18 Mayıs'ta başlayan başvuru süresi 27 Ağustos'ta, ilk taksit ödeme süresi de 1 Ekim'de dolmuştu. Bu ilk dönemde peşin ödemeye borç tutarında yüzde 90 indirim fırsatı sağlanmıştı. Halen devam eden ikinci taksit ödemelerinde ise süre 30 Kasım'da doluyor.

VERGİ BORCUNDA İNDİRİM

Birinci taksiti zamanında ödeyen vatandaşlar, kalan taksit tutarının tamamını ikinci taksit döneminde peşin öderse, hesaplanan enflasyon farkının yüzde 50'si alınmayacak. Trafik gibi idari para cezalarının 'aslından' ise yüzde 12,5 oranında indirim sağlanacak. Yapılandırmanın bozulmaması ve hakkın yanmaması için ise ilk iki taksitin zamanında ve eksiksiz ödenmesi şart.



VERGİ BORCU NASIL ÖDENİR?

1- Önce 'gib.gov.tr' adresine girin.

2- Anasayfanın aşağısında yer alan menülerden 'İnternet Vergi Dairesi' menüsünü tıklayın.

3- TC Kimlik numarası ile ya da e-Devlet şifresiyle sisteme giriş yapabilirsiniz.


4- Sisteme giriş yaptıktan sonra açılan ekranda sol üst tarafta yer alan 'Borç Bilgilendirme Servisi' menüsünün altındaki 'Yapılandırılmış Vergi Borcu Sorgulama ve Ödeme' menüsünü tıklayın.

5- Açılan ekranda 'Vergi türü' kısmında '7143 Sayılı Kanuna göre Yapılandırılmış borçlar' seçeneğini seçin.

6- Burada karşınızda 'Borç, detay ve ödeme' menüsünü göreceksiniz.

7- Burada 'ödeme' linkini tıklayın.

8- Açılan ekranda 'defaaten (tek seferde)' ya da 'taksitle' seçeneklerinden birini seçin.

9- Ödemeniz gereken borcu seçip kredi kartı bilgilerinizi girdikten sonra ödeme işlemini tamamlayabilirsiniz.

VERGİ BORCU ÖDEME NASIL YAPILIR?

Vergi dairelerine maaş bordronuz ile beraber giderek ne kadar vergi ödemeniz gerektiğini öğrenebilirsiniz. Vergi borcu sorgulama işlemini internet üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz. Şifresiz olarak internet üzerinden vergi borcu sorgulama işlemini Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinden gerçekleştirebilirsiniz. Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinden vergi borcu sorgulama işlemini gerçekleştirebildiğiniz gibi ödeme işlemini de gerçekleştirebilirsiniz. İnternet üzerinden bir de e-devlet şifreniz ile E-Devlet sisteminden vergi borcu sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinden vergi borcu sorgulama işlemi için ana sayfada yer alan internet vergi dairesi bölümüne girmeniz gereklidir. Bu sayfada yer alan sorgulama seçeneklerinden borç bilgilendirme servisine girmeniz gereklidir. Vergi dairesine gitmeden vadesi gelmiş ve gelmemiş borçlarınızı bu sayfadan sorgulayabilirsiniz. Bu sayfaya girdikten sonra uyarıları dikkatlice okumanız gereklidir. Daha sonra T.C. kimlik bilgileri ile giriş sayfasına T.C. kimlik numaranızı, nüfus cüzdan seri ve numarasını girdikten sonra annenizin, babanızın, eşinizin veya çocuğunuzun T.C. kimlik numarasını girmeniz gereklidir. Daha sonra annenizin kızlık soyadının ilk ve ikinci harfini girdikten sonra güvenlik kodunu da girerek sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz.

Şifresiz olarak vergi borcu sorgulama işlemini gerçekleştirebildiğiniz gibi E-Devlet şifreniz ile E-Devlet sisteminden vergi borcu sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet sistemine giriş yapabilmek için ana sayfada yer alan sisteme giriş linkini tıklamanız gereklidir. Açılan giriş yollarından E-Devlet şifresi ile giriş yolunu seçtiğinizde giriş sayfasına T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmeniz gereklidir. E-Devlet şifrenizi bilmiyorsanız eğer üzerinde T.C. kimlik numaranız bulunan nüfus cüzdanınız ile PTT kurumlarından 2 TL karşılığında şifrenizi alabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra E-Hizmetler bölümüne giriş yapmanız gereklidir. E-Hizmetler bölümüne giriş yaptıktan sonra Gelir İdaresi Başkanlığını bulmanız gereklidir. Gelir İdaresi Başkanlığının alt hizmetlerinden vergi borcu sorgulama seçeneğini seçerek sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz.

 



Haber ile daha fazlasına ulaşın:
Gündem
Daha fazla göster
 Reklam 

SON HABERLER

yukarı ok