Spor yazarları, 0-0 berebare biten derbinin ardından Galatasaray'ı yorumladı. Yazarların yorumlarının tamamını paragraf sonlarında yer alan gazeteleri satın alarak okuyabilirsiniz.
AHMET ÇAKAR: Trabzon'daki maç berabere bitmiş, Galatasaray'ın eline büyük fırsat gelmişti... Ama başaramadılar. Aslında maça baktığımızda Beşiktaş'tan daha iyi oynadılar. Pozisyonları da buldular. Kazansalardı büyük avantaj yakalayacaklardı. Maçın geneli zevksiz. Bunda seyircinin olmaması da belli oranda etkili. Ama ikinci yarı Falcao'nun kafası hele hele sonlara doğru Feghouli'nin boş kaleye vurduğu top gol olsa Galatasaray çok güçlü bir şampiyonluk adayı olurdu. (SABAH)
AHMET ÇAKAR: Galatasaray için söylenecek fazla bir şey yok. Seyirci coşkusuyla özellikle orta sahada seri pas yapıp çok çabuk pozisyona giriyorlardı. En önemli silahları Onyekuru'ya atılan toplar etkili olmadı. Bunda ıslak zeminin de etkisinin olduğunu söylemeliyiz. Son 20 dakika maçı koparabilirlerdi. Sağdan geldiler, soldan geldilar ama yüksek toplarda Beşiktaş defansı başarılı oldu. (SABAH)
AHMET ÇAKAR: Sonuçta lig devam ediyor. Bugün Sivas'ın maçı var. Sivas kazanırsa korkunç bir avantaj elde eder. Zira Fenerbahçe dışındaki bütün büyüklerle maçlarını bitirdiler. Karşılaşmanın hakemi özellikle çok büyük maçlar için bilinen bir isim değildi. Ama öyle bir maç yönetti ki tek kelimeyle mükemmel. Ufak tefek yoruma açık fauller her maçta yaşanır. Genel olarak baktığımızda gurur duyulacak, objektif ve başarılı bir maç yönetti. Tebrikler Abdulkadir Bitigen. (SABAH)
ERMAN TOROĞLU: Galatasaray-Beşiktaş derbisinin hakemi Abdulkadir Bitigen, vücut dili, futbolcular üzerindeki etkisi ve fiziği ile doğru işler yaptı. Futbolcularla iyi iletişim kurdu ve kartları yerinde kullandı. Zaten fazla bir şey yoktu ama maçı elinden kaçırmadı. Böyle bir derbiye verildiğinde bu çocuk için bazı şeyler söylendi ama o buralara bileğinin hakkı ile geldi. Tebrik ederim, aynen devam. Galatasaray maçı biraz daha istedi. (SABAH)
ERMAN TOROĞLU: Saat 16.00'da Trabzon- Başakşehir maçı berabere bitince Galatasaray'ın işine beraberlik geldi. Bu sonuç Beşiktaş'a yaramadı. Çünkü Galatasaray önümüzdeki haftalarda Başakşehir ve Trabzon ile oynayacak. Onları yenebilirse şampiyon olacak. Yani Galatasaray şampiyonluk şansını hâlâ elinde tutuyor. Bugün Sivas'ı izleyeceğiz, yukarıda mı kalacak ağaçtan mı düşecek onu göreceğiz. Yalnız seyircisiz maçlar kaymaksız ekmek kadayıfına benziyor. (SABAH)
LEVENT TÜZEMEN: Derbide keyif veren bir maç izlemedik. Soğuk hava ve kaygan zemin oyuncuların maça yeterince konsantre olmasını engellerken çok pas hatasına da tanık olduk. Beşiktaş dersini iyi ezberlemiş olacak ki Galatasaray'a geniş alan bırakmadı. Onyekuru, Feghouli, Mariano ve Saracchi kanatlardan yeterince hızlı atak yapamadılar. Falcao da sürekli markaj altında oynayınca Galatasaray gol yollarında etkisiz kaldı. Kaygan zeminlerde en ideal olay kaleye şut atmayı denemektir. Galatasaray da Beşiktaş da pozisyon bulamadıkları gibi şut atmayı bile akıllarına getirmediler. Beşiktaş'ın ilk isabetli şutunu 55. dakikada N'Koudou attı. Galatasaray adına da ilk yarıda isabetli şuta imza atan Feghouli oldu. (TAKVİM)
LEVENT TÜZEMEN: Fatih Terim'in tercihi Belhanda sahada hiç varlık gösteremediği gibi ciddi top ve pas kayıpları yaparken takımını 10 kişi oynattı. Belhanda'nın etkisizliği, Feghouli, Onyekuru, Falcao, Seri ve Lemina'yı da pas organizasyonu konusunda olumsuz etkiledi. Belhanda çıkıp Ömer girince Galatasaray, Beşiktaş kalesine daha etkili gitmeye başladı. Özellikle soldan Onyekuru'nun geliştirdiği ataklar tehlike yarattı. Feghouli kalitesindeki bir oyuncunun maalesef topa vuruş konusunda bir istikrarsızlığı var. İkinci yarıda önüne düşen topu hem de sol ayağı ile gol yapması gerekirken kötü bir vuruşla dışarı attı. (TAKVİM)
LEVENT TÜZEMEN: Galatasaray, Belhanda yüzünden çöpe giden ilk 45 dakikada ligin ikinci yarısına damga vuran iyi futbolunu oynayamadı. İkinci 45'te etkiliydi ancak gol vuruşlarında Onyekuru ve Feghouli beceriksiz kaldı. Gündüz maçı berabere bittiği için Galatasaray büyük bir fırsat kaçırdı. Ama kaybetmeyerek yarışın içinde kalırken Beşiktaş'ı dışarıda bıraktı. (TAKVİM)
ÖMER ÜRÜNDÜL: Maça G.Saray tempolu başladı ama bu çok kısa sürdü. Çünkü taraftar sinerjisi yoktu. Şampiyonluk yarışı birçok takım tarafından nefes nefese gidiyordu. Rakip de Beşiktaş'tı. Bu yüzden kontrollü oynamak gerekiyordu. G.Saray da ilk yarıyı böyle oynadı. Ofansif güç kısıtlandı, rakibin kendi alanında uyguladığı pres organize olmalarını engelledi. Biri Onyekuru diğeri de kornerden Donk'un kafası ile gole yakın iki pozisyon oluştu. En büyük artı ilk yarıda rakibe hiç pozisyon verilmeyişiydi. (SABAH)
ÖMER ÜRÜNDÜL: Terim ikinci yarıya ilk 45 dakikanın en olumsuz ismi Belhanda yerine Ömer ile başladı ve çok daha etkili, üretken bir G.Saray gündeme geldi. Bu devrede oyunu tamamen G.Saray domine etti. Maçı kazanacak pozisyonlar da buldu ama değerlendiremedi. Bana göre Terim bu baskılı ve etkili ikinci yarıda, Ruiz ile Vida arasında pasifize olan Falcao'yu daha erken çıkarmalıydı. En başarılı isimler Donk, Lemina ve Seri'ydi. (SABAH)
ÖMER ÜRÜNDÜL: Alışılmış yoğun taraftar baskısı olmayınca bundan destek alan futbolcular da baskı yapamayınca hakem Abdulkadir Bitigen rahatladı ve iyi bir maç yönetti. (SABAH)
EVREN TURHAN: Seyircisiz oynanan maçta Galatasaray derbiye iyi başladı. Pozisyon bulan fakat değerlendiremeyen bir Galatasaray vardı ilk bölümde. Onyekuru ve Donk net pozisyonları gole çeviremedi. Seyircinin olmaması temponun yükselmesini engelledi. Fatih hocanın Belhanda tercihi ilk yarı itibari ile doğru gözükmedi. Falcao kaleden çok uzaktı ve topla çok buluşamadı. Seri ve Lemina mücadele yönleri iyi fakat final paslarında başarısız oldular. (TAKVİM)
EVREN TURHAN: 2.yarı Fatih hoca Belhanda'nın yerine Ömer Bayram'ı aldı. Galatasaray topa hakim olsa da golü bir türlü bulamadı. Son bölümde de golü bulamayan Galatasaray önemli bir avantajı tepti. Dün bir kez daha görüldü ki; seyircisiz maçlarda futbolcular motive olmakta bir hayli zorlanıyor. Özellikle derbiler gibi ateşli atmosferlerde takımların seyircilerinden yoksun olması oyun temposunu büyük oranda etkiliyor. (TAKVİM)
REHA KAPSAL: Derbi öncesinde G.Saray'ın 9 maçta 25 puan toplamasının nedeni, çok güçlü bir oyununun olmasıydı. Hem topa sahip olan, hem de oyunu kontrol eden güçlü futbolunu puana dökmüştü. Özellikle Fatih Terim'in Belhanda tercihi, maçı adeta Beşiktaş lehine 12'ye 10'a döndürttü. Belhanda'nın kötü oyunu ve Onyekuru'nun yağmurlu zeminde getirdiği toplarda pasın şiddetini doğru ayarlayamaması, G.Saray'ın diğer maçlardaki oyunun altına düşmesine neden oldu. Bir de buna sakatlıktan formsuz dönen Lemina eklenince ve Falcao da hücumda yalnız kalınca üretkenlik sıkıntıya girdi.
REHA KAPSAL: Ömer Bayram'ın girmesi dinamizm ve hareketlililk getirdi. Daha çabuk oynanan ve G.Saray'ın rakibini daha fazla tehdit ettiği bir görüntü çıktı. Maçın başında Ömer-Belhanda tercihi sorgulanması gereken temel konulardan biriydi. (FOTOMAÇ)
REHA KAPSAL: G.Saray 8'de 8 yaptıktan sonra iki haftada kaybettiği 4 puanla 'duraklama devrine 'girdi. (FOTOMAÇ)
MURAT ÖZBOSTAN: Herkes için zor bir haftaydı. Seyircisiz maçların tadının tuzunun olmadığını biliyoruz. Nitekim de öyle oldu. Bunu sadece derbi için değil tüm oynanan maçlar için diyebiliriz. Haftanın kaybedeni Galatasaray, Başakşehir ve Trabzonspor oldu. Başakşehir, Trabzon deplasmanından bir puan aldığı için mutlu olabilir ama hedefi şampiyonluksa kayıptır. Beşiktaş için şampiyonluk şansı zaten azdı. Bu maçla yok oldu. Beşiktaş'ın da bunu sorun edeceğini düşünmüyorum.. En çok üzülen takım Galatasaray oldu. Önemli bir avantajı kaybettiler. Bu net! Peki neler dikkatimizi çekti: (SABAH)