Haber Tarihi: 19 Haziran 2018 04:07 - Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2018 04:07

Güneş kremi ne zaman sürülmelidir? Güneş kremi nasıl kullanılır? En iyi güneş kremi özellikleri

Güneş kremi nasıl ve hangi durumlarda sürülmelidir? sorularının yanıtını arayanlar bu habere dikkat. Peki güneş kremi nasıl kullanılır ve neler yapılmalıdır? İşte güneş kremi ve yanıklar hakkında tüm bilgiler...

Güneş kremi ne zaman sürülmelidir? Güneş kremi nasıl kullanılır? En iyi güneş kremi özellikleri
Abone Ol
Yaz aylarında çok sayıda vatandaş güneş yanığı problemi yaşıyor. Tatillerde vatandaşlar, güneş yanığına maruz kalabiliyor. Peki güneş yanığı için kullanılan kremlerin özellikleri nelerdir? Güneş kremi kullanırken nelere dikkat etmek gerekir? Güneş yanığını geçirmek için neler yapılır? İşte detaylar...
GÜNEŞ YANIĞI NASIL GEÇER?
Yanık olan bölgeyi su ile ıslattıktan sonra yulaflı banyo ürünlerinden sürülebilir.

Soğuk siyah çay, güneş yanığı oluşan bölgelere sürülebilir.

Cilt su topladığında kesinlikle ellenmemeli, kendi kendine geçmesi beklenmeli. Özellikle su toplanmış bölgelerde enfeksiyon riski fazla olacağından bu bölgelere daha çok özen göstermek gerekir.

Karbonat ve lavanta esansiyel yağları, ısıyı düşürücü etkiye sahiptir ve iltihabı yatıştır.

Yanık olan bölgeye, gün içinde birkaç defa olacak şekilde, soğuk ve nemli bezler koyup bekletebilirsiniz. Acının hafiflemesini sağlayacaktır.

Güneş yanıklarının su toplaması halinde enfeksiyon kapmasını önlemek için ekinezya çayı kullanabilirsiniz.

Ilık su ile duş almak güneş yanıklarına iyi gelir.


Dilimlenmiş soğuk salatalık güneş yanığı oluşan bölgelere gezdirilirse iyi gelecektir. Bir poşete buz doldurup yanık oluşan bölgelerde gezdirebilirsiniz.

Güneş yanığı olduğunda, normalde olduğu gibi, bol miktarda su tüketmeye özen göstermelisiniz. Güneş yanığı olunduğunda cilt gerilir ve susuz kalır. Bu da toparlanma sürecini uzatır.

Aloevera jelini ince bir tabaka halinde yanık bölgelerini sürebilirsiniz, güneş yanıkları için birebir etki göstermektedir.



GÜNEŞ KREMİ NASIL KULLANILIR?

Güneş kremini; çeşitli bileşenleri bir araya getirerek güneşin zararlı ışınlarının (genel adıyla UVR) cildinize ulaşmasını önleyen koruyucu ürünler olarak tanımlayan Dr. Bayram Börekçi şunları söyledi: "Zararlı ışınlardan UVA, güneş yanıklarına, kırışıklık ve renk değişimi gibi cilt problemlerine neden olurken UVB güneş yanıklarının oluşmasına sebebiyet verir, cilt kanserine davetiye çıkarır. Günlük hayatta daha çok 'koruma faktörü´ bilinen SPF, UVB ışınlarına karşı güneş kreminin ne oranda koruma sağlayacağını gösteren bir ölçüdür. Örnek vermek gerekirse eğer siz normalde 10 dakika güneşte kalmanızın ardından yanmaya başlıyorsanız, 15 koruma faktörlü bir güneş kremi kullanmanız ideal olarak güneşin altında yanmadan 150 dakika kalmanıza olanak sağlayacaktır."



GÜNEŞ YANIKLARIN NE YAPILIR?

Güneş yanıklarının oluştuğunda yanığın şiddetli ise şişlik ve kabarcık geliştiğini de ifade eden Dr. Gençyılmaz, "Deri hasarına hem ultraviyole A hem de ultraviyole B ışınları neden olur. Halsizlik, ateş, titreme, mide bulantısı, baş ağrısı görülebilir ve sonunda deride soyulmayla iyileşir. Güneş yanıklarında soğuk bir banyo yapın ve nemlendiriciler uygulayın. Bol miktarda sıvı alın, yeniden güneşe temastan uzak durun, bol kıyafetler tercih edin ve en kısa sürede deri hastalıkları uzmanına muayene olun" dedi.

Haber ile daha fazlasına ulaşın:
Gündem

Diğer Haberler

Daha fazla göster
 Reklam 

SON HABERLER

yukarı ok