Chelsea'nin bir dönem teknik direktör Jose Mourinho ile girdiği tartışma nedeniyle gündemine oturan ve sonra görevine son verilen doktoru Eva Carneiro, futbol dünyasındaki koronavirüs etkileri ile ilgili açıklamalarda bulundu.
4
MAÇ OYNAMAK VÜCUDU ZORLUYOR
Profesyonel futbolcuların genelde bağışıklık sistemi baskılanmış durumdadır. Bu kan testlerinde ve aynı zamanda üst solunum yolu için yapılan testlerde de açıkça gürünmektedir, ki bu virüs de solunuma darbe vuruyor. Oynadıkları sporun türüne göre etki değişebilir. Fiziksel aktivite, 72 saatte bir maç oynamak vücutta zorlanmalara neden oluyor.
3
YOLCULUKLAR RİSKİ ARTIRIYOR
Risk yurt dışı yolculuklarla da artıyor. Kendi özel jetleriyle bile yolculuk yapıyor olsalar dahi bir havaalanını kullanmak zorundalar. Yolculuk aynı zamanda uyku düzenlerinin de değişmesi demek. Sabahın erken saatlerinde yolculuktan dönmek, oyuncuları daha dayanıksız hale de getiriyor.
2
İKNA UZMANLARI OLMALI
Kültürel olarak, oyuncuları ve görevlileri el sıkma ve sarılma gibi davranışlarını değiştirmeye ikna etmek kolay değil. Bir oyuncunun karantina altına alınmasını isteyebilirsin ancak diğerleri bunu istemeyebilir. Bu anlamda kulüplerde ikna konusunda uzmanlar da olmalı.
1
BİLİNMEYEN BİR ŞEYLE SAVAŞIYORUZ
Bu sefer, bu virüsün yayılmasını kontrol edebilecek olanlar sadece doktorlar değil. Bu bizim futbolda daha önce görmediğimiz bir şey. Bilinmeyen bir şeyle savaşıyoruz.