Fenerbahçe'nin Rizespor'u 5-1 mağlup ederek zirveye yaklaştığı maçtan akılda kalan tüm detaylar burada
Spor Toto Süper Lig'de deplasmanda Çaykur Rizespor'u 5-1 mağlup eden Fenerbahçe, son 7 resmi maçını da kazandı. Süper Lig'de üst üste 5. kez 3 puan elde eden Fenerbahçe, Avrupa Ligi'nde ise 2 maçı galip bitirerek önemli bir çıkış yakaladı.
Ligin 7. haftasında sahasında Aytemiz Alanyaspor ile 1-1 berabere kaldıktan sonra deplasmanda Atiker Konyaspor'u 1-0, evinde Kardemir Karabükspor'u 5-0, Manisa'da Akhisar Belediyespor'u 3-1 ve geçen hafta sahasında Galatasaray'ı 2-0 mağlup eden sarı-lacivertliler, Çaykur Rizespor galibiyetiyle de 5 maçta 15 puan çıkarmayı başardı.
Fenerbahçe, üstündeki iki takım Beşiktaş ile Medipol Başakşehir'in karşılaşıp 1-1 berabere kaldığı haftayı iyi değerlendirdi. Rakiplerinin ikişer puan bıraktığı haftayı galibiyetle tamamlayan Fenerbahçe, lider Medipol Başakşehir'le puan farkını 6'ya, ikinci Beşiktaş'la ise 4'e indirdi. Sarı-lacivertliler, gelecek hafta Beşiktaş'la oynayacağı derbi öncesi de moral buldu.
Fenerbahçe'nin Senegalli golcüsü Sow, Spor Toto Süper Lig'de 2016-2017 sezonun ilk "hat-trick"ini yaptı. Çaykur Rizespor ağlarını 3 kez sarsan Sow, bu sezon ligde bunu başaran ilk isim oldu.
Sow, Fenerbahçe kariyerinde ise ikinci kez "hat-trick" yaptı. Senegalli golcü 21 Eylül 2013'te Elazığspor karşısında 5-0 kazılan maçta da takımı adına 3 gol kaydetmişti.
Sow, Fenerbahçe formasıyla jeneriklere geçecek bir gol daha kaydetti. Attığı röveşata gollerine bir yenisini de Çaykur Rizespor karşısında ekleyen Sow, 32. dakikada Mehmet Topal'ın asistini çok güzel bir şekilde değerlendirdi. Bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde Manchester United'a da röveşata golü atan Sow, Çaykur Rizespor karşısında da aynı şekilde fileleri havalandırmayı başardı.
Sow, Çaykur Rizespor karşısında attığı gollerle bu sezon gol sayısını 5'e yükseltti. Senegalli futbolcu, Süper Lig'de 4, UEFA Avrupa Ligi'nde ise takımı adına 1 gole imza attı. Sow, bu sezon Süper Lig'deki bütün gollerini deplasmanda attı.
Fenerbahçe, 568 gün sonra tüm kulvarlarda ilk defa geriye düştüğü bir maçı kazanmayı bildi. Çaykur Rizespor maçı öncesi lig, kupa ve Avrupa'da geriye düştüğü son 20 maçta 11 yenilgi, 9 beraberlik alan sarı-lacivertliler, Rize deplasmanında pes etmedi.
Son olarak 2014-2015 sezonunda 9 Mayıs 2015'te Süper Lig'de Sivasspor deplasmanında geriye düştüğü maçı 3-2 kazanan Fenerbahçe, Çaykur Rizespor karşısında da 1-0 yenik duruma gelmesine rağmen sahadan 5-1 galip ayrıldı.
Aatif Chahechouhe, bu sezon transfer olduğu Fenerbahçe'de ilk 11'de sahaya çıktığı 4 maçta da gol atmayı başardı. UEFA Avrupa Ligi'nde Grasshoppers, ligde ise Kardemir Karabükspor, Akhisar Belediyespor ve Çaykur Rizespor maçlarında ilk 11'de oynayan Chahechouhe, şansını iyi değerlendirdi.
Bu 4 maçta gol atan Chahechouhe, Süper Lig'de son 4 maçta ise 5 kez skora katkıda bulundu. Chahechouhe, son 4 haftada attığı 3 golün yanı sıra 2 de asist yaptı.
Fenerbahçe'nin milli futbolcusu İsmail Köybaşı, sarı-lacivertli formayla ikinci kez gol sevinci yaşadı ve Beşiktaş'taki performansını yakaladı. Çaykur Rizespor maçının 90+4. dakikasında şık bir gol atan İsmail, Fenerbahçe'yle ikinci kez rakip fileleri havalandırdı. Beşiktaş'la 137 lig maçına çıkıp 2 gol kaydeden İsmail, Fenerbahçe formasıyla bu sayıya sadece 5 lig maçında ulaştı.
Fenerbahçe'nin Hollandalı golcüsü Robin van Persie, Spor Toto Süper Lig'de 3 maç sonra gol atamadı. Ligde son 3 maçta 5 gol kaydeden Hollandalı futbolcu, Çaykur Rizespor karşılaşmasını ise boş geçti.
Fenerbahçe, bu sezon gol sayısını 28'e yükseltti ve ligin en golcü takımı durumuna geldi. Son 4 haftada 15 gol atarak önemli bir performans sergileyen Fenerbahçe, Çaykur Rizespor filelerini 5 kez havalandırarak 27 gollü Medipol Başakşehir'i geçti.
Fenerbahçe, bu sezon 3. kez bir maçta 5 gol attı. Kasımpaşa'yı 5-1, Kardemir Karabükspor'u ise 5-0'la geçen Fenerbahçe, Çaykur Rizespor'u da 5-1 yendi.
Çaykur Rizesporlu taraftarlar alınan farklı yenilgi sonunda takımlarını protesto etti. Karadeniz ekibinin taraftarları, özellikle teknik direktör Hikmet Karaman'ı istifaya davet ederek tepkilerini gösterdi.