NTV Spor yorumcusu Mehmet Demirkol, Galatasaray'ın Beşiktaş penaltılarla mağlup ederek Turkcell Süper Kupa'yı kazandığı mücadeleyi değerlendirdi.
Sneijder ve Selçuk İnan birlikte çok geriye geliyorlar. Oyunculardan istemedikleri şeyleri yaptırıyorlar. Onları birarada tutacak harcı bulmak mesele. Melo varken de sorundu. Melo sonrası daha sorundu. Orada oynamayan kalmadı.
Son dakikalarda herkes topun arkasına geçti, Muslera kurtardı. Aranan istenen oyun oynanmadı. Ya o harcı bulacaksınız, ya da orayı lağvedip yeniden yapacaksınız. Selçuk İnan'ın Melo ile oraya monte edilmesi TÜrk futbol tarihine geçti.
Bugün kupa almak da büyük mutluluktur, başarıdır. Sezon planlaması yapılırken, Galatasaray'ın futbol aklı "Biz bu işi nasıl yapacağız?" diye düşünüyordur.
Geçen sene Selçuk'un yanında oynayan oyuncuların verdiği performansların, toplamının ortalamasını alalım. Tolga Ciğerci ortalamanın üzerinde. Galatasaray'ın aradığı şey bu mu, hayır! Çıkmaz, Selçuk'un yanına konacak adam. Kim oynadığında Selçuk rahat ediyor.
Abdullah Avcı, Hollanda maçında Selçuk'u 11'e yazmadı ve hepimiz isyan ettik. Çünkü o gün Türkiye'nin en iyisiydi. Fakat, Selçuk bağımlı oyunculardan. Yanında kimin oynadığıyla ilintili. Selçuk'un bulduğu en iyi eküri Melo değil, Gustavo Colman. COlman tipi bir oyuncuyla Selçuk daha etkili olabiliyor.
Yaşla düşüş olabilir ama olgunlukla Pirlo gibi de olabilir. Selçuk hep korunaklı bir yapının içinde bunu yapabilir. Selçuk'un yanına bu oyuncuyu bulmak Galatasaray için temel problem. Problem buyken bir de Sneijder var.
İsim olarak Robin van Persie ile beraber Sneijder en büyük isim ligde. Tolga'dan bunu beklemek, Ozan Tufan gibi ekstra yük bu. Umarım psikolojik olarak bundn yıpranmaz. Halbuki stoper özelliği bulunan orta saha oyuncusu.