Fenerbahçe'de yeni Valbuena krizi! Fotoğrafa girmediFenerbahçe'nin Fransız yıldızı Valbuena, Başakşehir maçında forma giyemeyince büyük hayal kırıklığı yaşadı, soyunma odasından erken ayrıldı.
Fenerbahçe, Medipol Başakşehir galibiyetiyle zirveye ortak oldu. Daha da önemlisi bu maçta oynadığı üstün futbolla özgüven kazanıp rakiplerine gözdağı verdi.
Mevcut tabloda tek sıkıntı ise Mathieu Valbuena olarak gözüküyor. Sürekli oynamak isteyen ancak bir türlü teknik heyetin istediklerini yapamayan Fransız futbolcu son maçta süre alamamıştı. İlk kez böyle bir durum ile karşı karşıya gelenValbuena maç sonu pek mutlu değildi. Soyunma odasından ilk ayrılan isim olan Valbuena, karşılaşmanın ardından imza taleplerini de geri çevirdi. Hatta maç sonu tüm takım soyunma odasında galibiyet fotoğrafı çektirmek istedi. Ancak Fransız futbolcu fotoğrafa girme konusunda pek istekli davranmadı. Devamında da fotoğraf çekilmedi.
Neden girmedi? Teknik Direktör Aykut Kocaman, Fransız futbolcuyu daha çok hamle oyuncusu olarak düşünüyor. Başakşehir maçında skor 0-0 devam etseydi Valbuena hamlesi gelecekti. Önce 1-0 ardından da 2-0 olması sebebiyle tecrübeli futbolcu oyuna dahil edilmedi. Çünkü sahaya sürülse ve bireysel olarak oynamaya başlasa kaybedeceği toplar tehlike yaratabilirdi. Bu nedenle 3. gol gelmediği için riske girilmedi.
Taraftar baskısı Teknik heyet, Fransız futbolcuyu Alanyaspor maçında oynatmayı düşünüyor. Rakibin kapanacak olması nedeniyle Valbuena'nın bireysel yetenekler ile kilidi açma ihtimali söz konusu... Ancak Valbuena'nın iç sahada oynamasının diğer bir sebebi taraftar tepkisi. Futbolcular, taraftarın oyun içindeki protestosu ve tribünlerdeki uğultudan çok rahatsız. Bu da performansları etkiliyor. Özellikle Valbuena oyunda olmadığı zaman takım gerideyse bu tepki daha da büyük oluyor. Bu nedenle Valbuena'nın sahada olması bu olası tepkilerin önüne geçiyor.
Gençlerbirliği maçında da sahada olmasının temel sebeplerinden biri buydu. Taraftar, Fransız futbolcuyu sahada görmek istiyor. Göremeyince ve bir de maç kötü gidince reaksiyon artıyor. Valbuena'nın iç sahada oynamasıyla bir anlamda futbolcu bu tepkilerin önlenmesinde kalkan görevi görüyor. Ayrıca bu hafta da oynamaması durumunda Valbuena'nın moralinin tamamen dibe vuracağını düşünen teknik heyetin, oyuncuyu kaybetmemek adına ilk 11'de sahaya sürmeyi planladığı öğrenildi.
FENERBAHÇE TARAFTARLARI KENDİ KADROLARINI ARTIK KENDİ KURUYOR! TIKLA KENDİ KADRONU KUR, SOSYAL MEDYAYA PAYLAŞ!
Kocaman'dan Valbuena'ya: ''Messi dışında herkes...''Başakşehir maçı sonrası "Messi dışındaki tüm oyuncular, toplu-topsuz oyunun içinde olmalı" diyen Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'ın, bu göndermeyi Fransız yıldıza yaptığı öğrenildi.
Hücuma katkısı olmasına rağmen topsuz oyunda yerini kaybetmesi Valbuena'yı kulübeye mahkum etti.
Fenerbahçe'de Valbuena'nın yedek soyunması artık kimseyi şaşırtmıyor. Teknik direktör Aykut Kocaman, Fransız yıldıza Başakşehir maçında da yedekler arasında yer verdi. Ancak Valbuena bu kez oyuncu değişikliklerinde tercih edilmedi. Fenerbahçe'nin 2-0 kazandığı mücadelede iki değişiklik yapan Kocaman, tercihlerinden birini Alper'i sahaya sürerek kullanırken, onun sakatlığında ise 20 yaşındaki genç oyuncu Serhat Kot'u sahaya sürdü. Kocaman bu hamleleriyle, zorlu maçta kulübeden hiç çıkarmadığı Fransız yıldıza önemli bir mesaj gönderdi.
İLK KURAL TAKIM OYUNUNA KATKI Başakşehir maçı sonrasında, "Dünyada Messi dışındaki oyuncular toplu-topsuz oyunun içinde olmalı. Bireysel değil, takım oyununa devam etmeliyiz" diyen tecrübeli çalıştırıcının, bu sözlerle Valbuena'yı hedef aldığı ve futbolcusundan takım oyununa katkı istediği bildirildi. Hücuma katkısı fazla olmasına rağmen, topsuz oyunda yerini çok kaybetmesi nedeniyle hocasının gözüne bir türlü giremeyen Fransız oyuncunun, Aytemiz Alanyaspor maçına da kulübede başlaması bekleniyor.
Fenerbahçe'de Janssen için derbi seferberliği!Hollanda Milli Takımı, Tottenham ve Fenerbahçe doktorları Janssen için seferber oldu. Sağlık heyeti, Hollandalı golcünün Mart ayının başında takımla antrenmanlara başlamasını, 26. haftadaki Galatasaray derbisinde de sahada olmasını planlıyor.
Fenerbahçe'nin Hollandalı golcüsü Vincent Janssen'in sahalara dönüşünü hızlandırmak için yoğun mesai harcanıyor.
Sarı-lacivertlilerin sağlık heyeti, tedavi sürecinin başından bu yana çekilen MR sonuçlarını oyuncunun bonservisini elinde tutan Tottenham ve Hollanda Milli Takımı doktorlarıyla anında paylaşıyor. Oyuncunun tedavisinin nasıl devam etmesi konusunda üçlü konsültasyon yapılıyor.
Janssen'in iki haftada bir düzenli olarak MR'ı çekiliyor. Geçtiğimiz hafta içi çekilen son MR'da, kemik ödeminin halen geçmediği gözlendi.
24 Şubat'ta bir kez daha MR'a girecek ve ayak parmağında iyileşme gözlenirse, saha çalışmalarına start verilecek. Sağlık heyetinin hedefi, Mart ayının başında Janssen'in takımla çalışmalara başlaması yönünde. Oyuncunun sahaya çıkması için hedef ise 17 Mart'taki Galatasaray derbisi...
Janssen'in sakatlığı için iyileşme süreci 6 hafta ila 3 ay arasında gösteriliyor. Sakatlık çok hassas bir bölgede olduğu için cerrahi müdahale yapılması söz konusu değil.
ALANYA MAÇI İÇİN 8 BİN BİLET SATILDI Fenerbahçe'nin Alanyaspor maçı biletleri önceki gün genel satışa çıkmıştı. Zirve yarışında kendi evinde oynayacağı maçların büyük önemi olduğuna inanan sarı-lacivertlilerin yarın oynayacağı karşılaşma için dün akşam saatlerine kadar yaklaşık 8 bin bilet satıldı. Maç günü bu rakamın 20 bini bulacağı tahmin ediliyor. Yönetim tribünde 40 bin taraftar olmasını bekliyor.
Kocaman'ın gözdeleri çok koşuyor!Aykut Kocaman'ın iki gözdesi Aatıf ve Dirar; koşu ortalamalarında her maçta takımın en iyi 5 futbolcusu arasında yer alıyor, ikili 12 kilometrelik ortalamaya sahip bulunuyor. Ayrıca Aatif ve Dirar'ın maç başı pas isabet oranı da yüzde 80'nin altına hiç inmiyor.
Fenerbahçe'de zorlu lig yarışı devam ederken Aykut Kocaman'ın düzenli kadrosu dikkat çekiyor. Kadro konusunda istikrar yakalayan Kocaman, özellikle iki isim; Aatif Chahechouhe ve Nabil Dirar'dan çok memnun gözüküyor.
Aykut Kocaman, sürekli olarak ilk 11'de kullandığı iki Faslı yıldızı her yönden ele alıyor. Aatif ve Dirar'ın hem antrenman hem de maçlardaki istatistikleri, analizleri ve görüntüleri teknik heyetin öne çıkardığı konuların başında geliyor.
Sık sık eleştirilere maruz kalmasına rağmen bu ikiliden vazgeçmeyen Aykut Kocaman'ın bazı haklı gerekçeleri bulunuyor. Aatif ve Dirar'ın koşu ortalamaları, pas isabetleri, top kapmaları, ikili mücadeleleri ve takıma katkıları fazlasıyla öne çıkıyor.
Aatif ile Dirar, koşu ortalamalarında her maçta takımın en iyi 5 futbolcusu arasında yer alıyor, ikili 12 kilometrelik ortalamaya sahip. Öte yandan, ikilinin maç başına top kapma oranları 5'i buluyor. Ayrıca Aatif ve Dirar'ın maç başı pas isabet oranı da yüzde 80'nin altına hiç düşmüyor.
İkili mücadele kazanma oranları da yüzde 50 bandında duruyor. Hücum anlamında ise Dirar daha verimli duruyor. Maç başına 5 orta denemesi olan ve 4 asistle oynayan 31 yaşındaki futbolcu 21 haftanın 19'unda sahada yer aldı. Aynı şekilde Aatıf da 16 maçla istikrarını gösterdi.
Ali Koç'tan Fenerbahçe'ye 470 milyon TL..."Güçlü sermaye koyacağım" diyen Ali Koç'un, 100 milyon euroluk bir sponsorluk planladığı öğrenildi. Yıldırım da aynı miktarı arıyor.
Fenerbahçe'de bir önemli gelişme de mali kaynak konusunda yaşanıyor. Başkan Adayı Ali Koç'un, üyelerle yaptığı toplantıda, "Güçlü bir sermaye koyacağım" çıkışıyla yönetim de hareketlendi. Koç'un sözünü ettiği miktarın ne olacağı konusunda yapılan çalışmalarda 100 milyon euro rakamına ulaşıldı.
Türk Lirası karşılığı 470 milyonu geçen paranın Ali Koç tarafından sponsorlar vasıtasıyla kulübe gireceği de tespit edildi. Başkan Aziz Yıldırım da bu gelişme üzerine hemen harekete geçti.
AŞAĞI KALMAYACAK Yıldırım'ın da Ali Koç'un koyacağı miktarda bir kaynak sağlamak için çalışmalar yaptığı öğrenildi. Başkan Yıldırım'ın yeni kurulacak yönetimde paralı iş adamlarından sağlayacağı sponsorluk gelirleriyle, Ali Koç'un vadettiği ölçüde bir rakamı ortaya koymak için önemli girişimler yaptığı da belirtildi. Bu konuda Yıldırım'ın yaptığı girişimlerin çok olumlu ilerlediği şeklinde bilgiler de var.
40 YAŞ ALTINDA KOÇ EĞİLİMİ Kongre rüzgarlarının sert şekilde estiği F.Bahçe'de, bugünlerde 'Seçimi kim kazanacak?' sorusu da en çok konuşulan konulardan. Üyelerin nabzını tutan camianın tecrübeli isimleri, gençlerde Ali Koç'a yönelik ciddi bir eğilim olduğunu söylüyor. Özellikle 40 yaş altı üyelerin Koç'a ağırlıklı olarak destek vereceği iddia ediliyor. 40 yaş üstünde olanların eğilimi ise Yıldırım.