Galatasaray forması giyen Uğurcan Çakır, Fenerbahçe ile oynanan derbide takımının öne çıkan isimlerinden biri oldu.
Trendyol Süper Lig'de 31'inci haftanın sonucu en çok merak edilen maçında Galatasaray kendi sahasında ezeli rakibi Fenerbahçe'yi farklı yenerek şampiyonluk yolunda büyük bir avantaj yakaladı.
Sarı-kırmızılı takımın file bekçisi Uğurcan Çakır dev maçlardaki başarısıyla dikkat çekiyor. Milli kaleci bu sezon üçüncü derbide de kalesine gole kapadı. RAMS Park'ta Trabzonspor'dan, Tüpraş Stadı'nda ise Beşiktaş'tan gol yemeyen 30 yaşındaki eldiven, Fenerbahçeli forvetlere de gol izni vermedi.
Bu arada Uğurcan derbinin 6'ncı dakikasında çıkan gerginliğin ardından Jayden Oosterwolde ile birlikte sarı kart gördü. Cezalı duruma düşen tecrübeli kaleci, Trendyol Süper Lig'in 32'nci haftasında oynanacak Samsunspor karşılaşmasında takımdaki yerini alamayacak.
ERMAN TOROĞLU: "Bu sene yaptıkları en doğru iş Uğurcan’ı transfer etmeleridir. Çok doğru bir iş yaptılar ki Fenerbahçe'nin kalecilerini gördükten sonra buna daha net karar verebiliyoruz."