Haber Tarihi: 02 Nisan 2022 16:22 - Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2022 16:22

İftara ne pişirsem? İftara kahvaltılık tarifler

Ramazan ayında insanlar İftarda ne pişirsem? diye düşünürken iftarda kahvaltılık tarifler üzerine de aramalar yapıyor. Bu haberimizde iftarda yiyebileceğiniz kahvaltılık menülere bakacağız

İftara ne pişirsem? İftara kahvaltılık tarifler
Abone Ol
Ramazan ayında iftarda yiyebileceğimiz kahvaltılık yemek menüsü çıkardık. Bu yemekleri pratik bir şekilde yapabilirsiniz. "İftara kahvaltı önerileri arıyorum" diyorsanız ve internet üzerinden yemek menüsü arıyorsanız bu tariflere bakmanınız öneririz. İşte mutlaka bakmanız gereken haberimizin içeriği...

PEYNİRLİ POĞAÇA
Kahvaltı denince ilk akla gelen tariflerden biri de poğaçalardır. Evde pastane usulü peynirli poğaçalar hazırlayarak, siz de sahur sofralarını renklendirebilirsiniz. Poğaçaların iç harcında beyaz peynir, maydanoz ve dereotu kullanılır.

MENEMEN

Ana malzemeleri yumurta ve domates olan menemen, Türk mutfağında önemli bir yere sahiptir. Genellikle kahvaltı sofralarında yer verilen menemen, ortalama 20 dakikada hazırlanır.

PORTAKAL REÇELİ

Ramazan boyunca sahur sofralarını güzelleştirecek ev yapımı portakal reçeli tarifi ile karşınızdayız. Yapımında sadece portakal, toz şeker ve su kullanılan portakal reçelini, Ramazan'a başlarken hazırlayıp, cam kavanozlarda muhafaza edebilirsiniz.

MIHLAMA

Kahvaltı sofralarında sık sık yer verilen mıhlama, ortalama 25-30 dakika da hazırlanır. Ana malzemeleri Trabzon peyniri, mısır unu ve tereyağıdır.


EKMEK ÜSTÜ PİZZA

Kahvaltı sofralarında tüketilen ekmek üstü pizza, sahur sofraları için de ideal bir seçimdir. Kızarmış ekmeğin üzerine sosis, salam, yumurta, peynir ve zeytin ekleyerek pizzayı kolayca hazırlayabilirsiniz.

PİŞİ

Hamur işi tarifleri arasında en çok tüketilen çeşitlerden biri de pişidir. Genellikle sade bir şekilde hazırlanan pişi; kahvaltı sofralarında, çayın yanında veya sahur yemeklerinde kendine yer bulur. İsteğe göre peynir ve patates ile birlikte sunulabilir.

SAHURA NE KADAR KALDI?

İFTARA NE KADAR KALDI?



İFTARDA NASIL BESLENİLMELİ?

Kan şekeri çok düşük olduğundan iftarda kısa sürede çok miktarda besin tüketme isteğinin doğduğunu vurgulayan Diyetisyen Dr. Tapan, ancak boş mideye birden yüklemenin çok sakıncalı olduğunu belirterek iftar beslenmesi ile ilgili şu bilgileri verdi:

"Yaklaşık 12-14 saat dinlenmeye çekilen mideye aniden yüklenmek, iftar  günün iftar menüsü sonrasında hazımsızlık çekilmesine neden olabilir. Bunu önlemek için örneğin, iftar yemeğine hafif bir çorba ve 1 dilim ekmekle başlayıp 15-20 dakika ara verdikten sonra ızgara et, tavuk veya balık, zeytinyağlı bir sebze yemeği ve salata tüketilebilir.



İFTAR DUASI

Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v) iftar vakti geldiğinde orucunu, "Allahümme leke sumtü ve ala rızkıke eftartü." şeklinde dua ederek açardı.

Bu duanın anlamı, (Ey Allah'ım, Senin rızan için oruç tuttum ve Senin rızkınla orucumu açıyorum.) ( Ebu Davud, Savm: 22) şeklindedir.

Günün Duası: 'Allahummec'al siyami fihi siyam'es-saimin ve giyami fihi giyam'el-g,imin ve nebbihni an nevmet'il-ğ,filin ve heb li curmi fihi ya il,h'el-,lemin ve'fu anni ya ,fiyen an'il-mucrimin'

Anlamı: ALLAH'ım! Bu günde tuttuğum orucu gerçek oruç tutanların orucu gibi ve ibadetimi gerçek ibadet edenlerin ibadeti gibi kıl; bu günde beni gafillerin uykusundan uyandır; suçumu bu günde bağışla; ey alemlerin il,hı! Affet beni, ey suçları affeden Rabbim!

Günün Duası: 'Allahumme garribni fihi il, merz,tike ve cennibni fihi min sehatike ve negimatike ve veffigni fihi li-gir,eti ,y,tike bi-rahmetike ya erhem'er-r,himin'

Anlamı: ALLAHım! Bu günde beni kendi hoşnutluğuna yakınlaştırıp, gazap ve azabından uzaklaştır Bu günde ayetlerini okumaya beni muvaffak kıl; rahmetin hakkına ey merhametlilerin en merhametlisi

Günün Duası: 'Allahummerzugni fih'iz-zihne ve't-tenbih ve b,idni fihi min'es-sef,heti ve't-temvih vec'al li nesiben min kulli hayrin tunzilu fih, bi-cûdike ya ecved'el ecvedin'

Anlamı: ALLAH'ım! Bu günde bana zeka ve uyanıklık (ibadet ve itaatten gafil olmama) hali ver; beni cahillik ve batıl işlerden uzaklaştır Bu günde indirdiğin her hayırdan bana da bir nasip ayır; cömertliğin hakkına ey cömertlerin en cömerdi!



Günün Duası: 'Allahumme gavvini fihi al, igameti emrik ve ezigni fihi hal,vete zikrik ve evzi'ni fihi li-ed,i şukrik bi-keramik vehfezni fihi bi-hifzike ve sitrik, ya ebsar'an-n,zirin'

Anlamı: ALLAHım! Bu günde emrini uygulamak için beni güçlendir; bu günde zikrinin güzel tadını bana tattır; kereminle beni bu günde şükrünü eda etmek için hazırla; bu günde hıfzın ve örtünle beni (günah ve beladan) koru; ey basiretlilerin en basiretli!

Günün Duası: 'Allahummecalni fihi min'el-musteğfirin, vec'alni fihi min ib,dik'es-s,lihin'el-g,nitin, vec'alni fihi min evliy,ik'el-mugarrabin, bira'fetike ya erham'er-r,himin'

Anlamı: ALLAH'ım! Bu günde beni mağfiret dileyenlerden, sana itaat eden salih kullarından ve mukarreb velilerinden kıl; lütuf ve şefkatin hakkında ey merhametlilerin en merhametlisi!

Günün Duası: 'Allahumme la tehzulni fihi li-tearruzi ma'siyetik, vel, tazribni bi-siy,ti negimetik, ve zehzihni fihi min mûcib,ti sehatike, bi-mennike ve ey,dike, ya munteh, rağbet'ir-r,ğibin'

Anlamı: ALLAH'ım! Sana karşı işlediğim günahtan ötürü bu günde beni yalnız bırakma; azap kırbaçınla beni cezalandırma; bu günde gazabına vesile olacak şeylerden beni uzaklaştır; -sonsuz- lütfun ve nimetlerin hakkına, ey şevkli insanların en büyük arzusu!

Günün Duası: 'Allahumme einni fihi al, siyamihi ve giyamih, ve cennibni fihi min hefevatihi ve asamih, verzugni fihi zikreke bi-devamihi, bi-tevfigike ya hadiy'el-muzillin'

Anlamı: ALLAH'ım! Bu günde oruç tutup ibadete durmam için bana yardımcı ol; bu günün sürçme ve günahlarından beni uzaklaştır; bu günde sürekli olarak seni zikretmeği bana nasip eyle; tevfikinle ey yolunu şaşanları hidayet eden!
Haber ile daha fazlasına ulaşın:
Gündem
Daha fazla göster
 Reklam 

SON HABERLER

yukarı ok