Sabah Spor yazarları, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın atışmasını köşelerinde kaleme aldılar. İşte yazarların yorumları...
SORU: Ali Koç'un sözleri üzerine Dursun Özbek'in yanıtı için yorumunuz nedir?
MURAT ÖZBOSTAN: "Elinizde kayıt, belge, ses varsa mahkemeye gidin! F.Bahçe Başkanı Ali Koç, 5 Temmuz'da bu sezon için "İpleri sıkı tutacağız. Fıtratımızda olmayan, başkalarının fıtratında olan ne varsa onları yapacağız. Kim nasıl anlarsa anlasın" diyerek nasıl bir yol izleyeceklerini açık açık ilan etmişti. F.Bahçe, bu yolu izlemeye başladı. Başkanın özellikle MHK için ortaya attığı iddialar bir dedikodu mu? Belgeli mi? Elinde bir kayıt mı var? Yoksa içerden bilgi aldığı kişiler kimler? Bu soruların yanıtlarını benim vermem mümkün değil! Sonuçta ağır iddialar ve suçlamalar.."
"TFF, öncelikle Ali Bey'i Riva'ya davet edip bu bilgileri yazılı olarak isteyecek sonra da bir soruşturma açacak.. Lig oynanırken konuşulan konuların yenilir yutulur tarafı yok.. G.Saray Başkanı Dursun Özbek'in ise tepki göstermesi doğal.. Fenerbahçe Divan Başkanı ile yayına çıkmak daha önce belirlenen soru, grafik ve konularla program yapmak, Ali Koç'un her cevabına "evet haklısınız" demek şaşılacak bir şey değil. Programı Fenerbahçe TV'de yapmak daha doğru olurdu. O zaman kimse itiraz etmezdi."
LEVENT TÜZEMEN: "F.Bahçe Başkanı Sayın Ali Koç, çok vahim açıklamalar yaptı. Ve isim isim suçlamalarda bulundu. İzmirli hakemlerin gruplaşmasından söz etti, MHK Başkanı Ahmet İbanoğlu'nun perde gerisinden yönetildiğini vurguladı. Şimdi Sayın Koç'un ciddi iddiaları konusunda önümüzde 3 yol var: 1-Sayın Koç'un açıklamaları 6222 sayısı yasa gereği Savcılar tarafından araştırılmalıdır. Ve Ali Koç'a bildikleri konusunda elindeki belgeleri paylaşması istenmelidir. 2-İsmi geçen hakemler soruşturulmalı. Özellikle Koç'un VAR'da "hakemine göre görüntüler sunuluyor" söylemi araştırılmalı. Hatta tüm hakemler kendi dünyaları aklanana kadar maçları yönetmeyi boykot etmeli. 3-TFF Başkanı Sayın Mehmet Büyükekşi, hakemlerin ve VAR'ın suçlu olup olmadıklarını araştırmalı tıpkı Ali Koç gibi Savcılara açıklama yapmalıdır. G.Saray Başkanı Sayın Dursun Özbek'in hassasiyetlerini doğal karşılaşabilirim ama bu işin muhatabı kendisi değil, bu saatten sonra artık TFF Başkanı Sayın Mehmet Büyükekşi ile savcılardır."
GÜRCAN BİLGİÇ: "Olaya farklı bir yönden bakalım. Geçen sezon başında Erden Timur, hakem kararlarından şikâyetçi olurken, "Zaman zaman bizim de yararlandığımız bu sistem" dedi. Fenerbahçe Başkanı, "sistematik" tavırlardan ve yorumlanamaz hatalardan bahsederken FETÖ'nün bile bu işin içinde olabileceğinden bahsetti. Dursun Özbek, iki rakip kulübün aslında ortak endişeler taşıyan bu endişelerini, "Madem öyle bir durum var hep birlikte üstüne gidelim" diyerek karşılayabilirdi. Bunun yerine Trabzonspor maçı sonrası kendisinin de belirttiği benzer tavırları Ali Koç'un göstermesini eleştirdi. 7 hafta oynanmasına rağmen hakem yorumları standarttan uzak. Bence birbirlerine laf atmak yerine Ali Koç'un çağrısı cevaplanmalı ve iki başkan canlı yayında yüz yüze iddialarını tartışmalı. Yoksa lastiği nereden çekerseniz oraya uzuyor."