Rizespor ile anlaşmaya varan Stjepan Tomas, sezonu değerlendirdi ve Başakşehir'i anlatırken, hedeflerine de değindi. İşte Tomas'ın sözleri...
17 yıl boyunca Türkiye'de yaşadım. Türkiye'yi seviyorum. İtalya'dan bir oyuncu olarak geldim. Futbol fanatizmini, statları, taraftarları, şartları, hayatı, her şeyi sevdim. İstanbul çok güzel bir şehir, bir insanın İstanbul'u ve Türkiye'yi sevmemesi mümkün değil.
Türkiye'yi 2. evim gibi görüyorum ve onlar da beni bir Türk gibi görüyor, bir yabancı olarak değil. Türkçe konuşuyorum, buradaki hayata da alıştım. 3. Lig'den, 1. Lig'e kadar da tüm oyuncuları biliyorum.
Başakşehir'in şampiyonluk sezonunda 4 ay kaldım. Açıkçası ayrıldığım için pişmanım diyemem çünkü ben de bu şampiyonluğun bir parçasıyım.
İstanbul'un büyük takımlarının finansal sorunları var. Yanlış transferler sorun yaratıyor, özellikle de Galatasaray'da. Başakşehir doğru hamleler yaparken, diğerleri hep hata yaptı.
Birçok teknik adamı takip ettim, bazılarıyla çalıştım. Sarri, Gasperini... Onların tarzını benimsedim. Risk almadan çekinmeyen İtalyanları seviyorum. Gasperini ve Atalanta'nın yaptığı iş inanılmaz.
Dario Melnjak'ın sözleşmesi var. Onu Rize'ye transfer ettiren de bendim ve iyi bir sezon geçirdi. İyi oyuncu, iyi insan, önünde büyük bir gelecek var. Bir gün büyük bir takıma transfer olabilir.