Milliyet yazarı Osman Şenher, Galatasaray ile Fenerbahçe'nin karşı karşıya geleceği Süper Kupa finali için değerlendirmelerde bulundu.
Süper Kupa’nın Türkiye’de mi, Suudi Arabistan’da mı yoksa Abu Dabi’de mi oynanacağı kararını TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi vermiyor. Fenerbahçe ve Galatasaray kulübü başkanları veriyor. Hiç kimse burada yanılgıya düşmesin. Bu kararda federasyonun en ufak bir baskısı yok.
Sayın Ali Koç ve sayın Dursun Özbek maçın nerede oynanmasını istiyorsa federasyon ona göre hareket ediyor. Evet ben de Türkiye’de oynanmasını isterim. Düşünün Olimpiyat Stadı’na 40 bin Galatasaray taraftarı, 40 bin de Fenerbahçe taraftarı gelmiş. Türkiye için futbol bayramı olur mu, olur. Ama bir de işin tersini düşünün.
İki kulüp başkanı senelerdir birbirlerine sallayıp duruyorlar. İki kulübün büyük taraftarlarının çoğu birbirini düşman gibi görüyor. Orada 80 bin kişinin güvenliğini sağlamak için ülkedeki tüm polislerin olimpiyat stadına gitmesi lazım. Bu riski kim göze alabilir? Bana göre hiç kimse alamaz.
Bunun için ne kadar Süper Kupa finalinin Türkiye’de oynanmasını istesek de bana çok zor geliyor. Yüzde 90 bu final yurt dışında oynanacak.