Fenerbahçe'de Altay Bayındır konusunda sıcak gelişmeler yaşanıyor. Fenerbahçe'nin 2019-20 sezonu başında Ersun Yanal'ın ısrarıyla 1,5 milyon euroya transfer ettiği Altay Bayındır, kısa sürede gösterdiği performansla Sarı-Lacivertli taraftarların gönlünü fethetmişti. (AKŞAM)
Söz konusu dönemde yabancı kaleci transferi yapmayı düşünen Ali Koç yönetimi, Ersun Yanal'ın diretmesiyle Altay Bayındır'da karar kılmıştı. İlerleyen süreçte deneyimli teknik adamın haklılığı bir kez daha ispatlanmış oldu.
Transferin de gözdesi haline gelen Altay Bayındır, başta İngiliz ekipleri olmak üzere Avrupa'nın birçok dev kulübünün radarına girmişti. Milli file bekçisine olan ilginin farkında olan Fenerbahçe, sözleşmesinin son yılına giren Altay Bayındır ile temaslara başlamıştı.
Kariyerini Avrupa'da sürdürmek isteyen ancak Fenerbahçe'ye iyi bir bonservis kazandırmadan ayrılmayı düşünmeyen Altay Bayındır, kısa süre içinde Sarı-Lacivertlilerle yeni kontrat konusunda anlaşma sağladı.
Fenerbahçe 4 yıllık sözleşme konusunda el sıkıştığı Altay Bayındır'ın maaşına da yüzde 66 zam yaptı. Başarılı file bekçisi yeni sezondan itibaren Fenerbahçe'den yıllık 2 milyon euro kazanacak.
Öte yandan Fenerbahçe, Altay Bayındır'ın yeni sözleşmesine serbest kalma bedeli de koydu. Aksam.com.tr'nin haberine göre milli kalecinin kontrat fesih bedeli 25 milyon euro (440 milyon TL) olarak belirlendi.