Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nin 3. haftasında sahasında İngiltere temsilcisi Crystal Palace ile 2-2 berabere kaldı. Siyah-beyazlıların teknik direktörü Vincenzo Italiano, karşılaşmanın ardından mücadeleyi değerlendirdi.
Oyuncularını tebrik ederek sözlerine başlayan Italiano, karşılarında kaliteli futbolculara sahip iyi bir takım olduğunu belirtti.
İtalyan teknik adam, "Öncelikle tüm oyuncularımı tebrik ediyorum. İyi bir takıma, kaliteli oyuncuları olan bir takıma karşı oynadık. 4 tane de neredeyse çok az süre alan oyuncularımla oynadım. Bununla ilgili bazen çözüm bulurken sorun yaşanabiliyor.
İlk yarıda iyi başladık ama ikinci yarıda yavaştık. Goller yedik ve sonrasında iyi reaksiyon gösterdik. 10 kişi kaldıktan sonra puan aldık. Avrupa'da hala kaybetmedik. Çok zordu ama bence iyi iş çıkardığımızı düşünüyorum." ifadelerini kullandı.
Karşılaşmanın ardından yöneltilen "Beşiktaş 1 puan mı aldı, 2 puan mı kaybetti?" sorusunu yanıtlayan Italiano, kaybetmemenin ve istikrarı sürdürmenin önemli olduğunu dile getirdi.
İtalyan çalıştırıcı, "Bence burada önemli olan kaybetmemekti ve bu devamlılığı sürdürmekti. 1 puan kazanmak da bizim için önemliydi.
Bu 11'le çıkmakta zorunluyduk çünkü sakatlık riski olabiliyor. Bu maçta da Miretti sakatlandı, geçen hafta Hoffenheim maçında da Orkun sakatlandı. Kısa sürede maçlar yaptığınızda tehlikeli olabiliyor.
Bugün 1 puan aldık ve çok önemli bir puan aldık." diye konuştu.
Avrupa Ligi'ndeki performanslarını da değerlendiren Italiano, karşılaştıkları takımların kalitesine dikkat çekti.
İtalyan teknik adam, "Bence iyiyiz şu anda. Baktığınız zaman, geçen hafta mağlup ettiğimiz Hoffenheim, bu hafta Lyon'u 3-0 yendi. Crystal Palace da iyi bir takım, iyi bir takıma karşı oynadık. Marsilya da öyle. Maçlarımız gerçekten zor. O yüzden elimizden geleni yapmalıyız.
Bugün de rotasyon yaptım. Az süre alan oyuncularıma süre verdim. Bence şu ana kadar Avrupa'da iyi iş çıkardık. Avrupa'da namağlup devam ediyoruz ve bu şekilde devam etmemiz gerekiyor." açıklamasında bulundu.
Basın toplantısında da karşılaşmayı değerlendiren Vincenzo Italiano, şu ifadeleri kullandı:
"Ben de gerçekten üzgünüm. İlk yarıyı iyi bitirdik ama ikinci yarıya aynı şekilde başlamadık.
Çok iyi bir takıma karşı oynadık ve rotasyon yapmak zorundaydık çünkü yorgunluk vardı.
1 puan aldık, çok önemli 1 puan aldık. Bazı konsantrasyon eksikliği var ve bunu elimine etmemiz gerekiyor. Çok kolay goller yiyebiliyoruz.
1 puan çok önemli. Burada önemli olan, Avrupa'da hala namağlubuz, özellikle böyle zorlu bir grupta namağlubuz."
Kırmızı kartın maçın gidişatına etkisi hakkında konuşan İtalyan teknik adam, "Ümit belki atılmasaydı oyundan daha iyi işler çıkarabilirdik. Belki de kazanabilirdik." dedi.
Yoğun maç takviminin oyuncular üzerindeki etkisine değinen Italiano, Fabio Miretti'nin sakatlığıyla ilgili şu açıklamayı yaptı:
"Çok fazla yakın maçlar vardı. Bu olduğu zaman sakatlık tehlikesi olabiliyor. Geçen hafta Orkun'u kaybettik, bugün de Miretti sakatlandı. Birkaç hafta aramızda olmama ihtimali var. Umarım kısa sürer. Başakşehir maçında olmayacak büyük ihtimal. Rotasyon yapmamız gerekiyor. Her oyuncuyu işin içine katmanız gerekiyor, bunu yapmak zorundasınız."
Yoğun fikstür nedeniyle rotasyon yapmak zorunda olduklarını belirten Italiano, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Pazartesi-perşembe oynamak zor, bunu yönetmek de zor. 3 gün dinlenmek oyuncuların %100'üne ulaşması için yeterli değil. O yüzden bazı oyuncuları dinlendirmeniz gerekiyor. Bunun yönetimi zor, bunu iyi bir şekilde yapmamız gerekiyor. Bugün de az süre alan oyuncular oynadı, onları da işin içine sokmamız gerekiyordu. Belki geçmiş maçlara göre iç sahada fantastik bir maç oynamadık ama bence Crystal Palace'a karşı iyi iş çıkardık ve çok önemli 1 puan aldık."
Son 6 maçın tamamında gol yiyen Beşiktaş'ın savunma performansındaki düşüşle ilgili soruyu yanıtlayan Italiano, bu sorunu çözmeleri gerektiğini vurguladı.
"Bu da çözmemiz gereken bir problem. Kolay goller yiyoruz. Rakibe pozisyonlar hediye ediyoruz. Sezon başında böyle değildi evet. Buna bir çözüm bulmamız gerekiyor. Beni rahatsız eden bir konu. Eskisine geri dönmemiz gerekiyor. Daha çok çalışmalı ve bunu çözmeliyiz."
Pazartesi günü oynayacakları karşılaşmaya da değinen İtalyan teknik adam, "Pazartesi çok önemli ve zor bir maç var. Önümüzdeki günlerde enerjimizi toplayıp en iyi şekilde işimizi yapmak ve kazanmak istiyoruz." dedi.
Avrupa kupalarında mücadele etmenin zorluklarına da dikkat çeken Italiano, sözlerini şu ifadelerle tamamladı:
"Avrupa'ya girmek çok istedik ama Avrupa'ya girince işler zorlaşıyor. Önemli, kaliteli, değerli oyuncularını kaybedebiliyorsunuz. Avrupa'da olan bir şey bu. Avrupa'da çok maç yapan takımlarda bu sakatlıklar olabiliyor, ağır gelebiliyor ama bizim de buna alışmamız gerekiyor."