Fransız futbol efsanesi Zidane Zidane, Trento'da düzenlenen Spor Festivali'nde açıklamalarda bulundu.
2021'de Real Madrid'den ayrılmasından bu yana takım çalıştırmaya Zidane, yeniden teknik direktörlük yapacağını söyledi. 53 yaşındaki futbol insanı, hedefinin Fransa Milli Takımı olduğunu aktardı.
Futbola başlangıç hikayesiyle ilgili konuşan Zidane, "Tüm çocuklar gibi ben de futbolu sokakta sevmeyi öğrendim. Ailem Cezayirli ve çalışmak için Fransa'ya gelmişlerdi. O dönemde bu zor bir şeydi. 45 yıl önce Marsilya'da sürekli futbol oynardım, bu spora tutkuyla bağlıydım. Marsilya taraftarıydım." dedi.
Juventus'ta geçirdiği dönemle ilgili konuşan Zidane, "Orada geçirdiğim yıllar çok güzeldi. Fransa'dan gelmiştim. Oradaki futbol güzeldi ama Juventus'taki gibi değildi. Torino'da sadece kazanmak gerektiğini hissettim, her zaman!" dedi.
Juventus'ta birlikte forma giydiği Del Piero'dan övgüyle bahseden Fransız efsane, "O çok iyiydi. İtalya'nın en güçlü oyuncularından biriydi. Onunla ve diğer birçok oyuncuyla 4-5 yıl boyunca oynama şansına sahip oldum. Gerçekten çok iyi bir takımımız vardı ama Del Piero'da özel bir şey vardı." sözlerini sarf etti.
Juventus dönemiyle ilgili sözlerine devam eden Zidane, "Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak zor. İki kez finale çıktık ama kaybettik. Nedenini bilmiyorum. Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak için çok şey gerekiyor." diye konuştu.
Futbolu bırakmasıyla ilgili konuşan Zidane, "Benim seçimimdi, yapmak istediğim şey buydu. Deplasman, oteller, seyahatler... Bunlar artık sevmediğim şeylerdi. 20 yaşında sorun yok ama yaşlandıkça bu durum yönetilemez hale geliyor. 2-3 yıl daha futbol oynayabilirdim." dedi.
Futboldan sonra teknik direktörlük kariyerine başlamasıyla ilgili konuşan 53 yaşındaki futbol insanı, "Futbolu bıraktığımda hayatımı değiştirdim. Üç yıl sonra ne yapacağımı bilmiyordum, birçok şey denedim, ta ki antrenörlük kursuna gidene kadar." dedi.
Birlikte çalıştığı teknik direktörlerle ilgili konuşan Zidane, "Birlikte çalıştığım teknik direktörler arasında en çok şey öğrendiğim kişi Lippi oldu. O çok önemliydi. İtalya'ya ilk geldiğimde benim için zordu ama o her zaman bana inandı. Ancelotti önce benim teknik direktörümdü, sonra onun yardımcısı oldum. Ancelotti, arkadaşım ve kariyerim için önemli biri. İyi bir teknik direktördü, biz oyuncuları dinlerdi." açıklamasını yaptı.
İyi bir teknik direktörün sahip olması gereken nitelikler sorulan Zidane, "Futbola çok tutkulu olmalı. Benim için en önemli şey, oyunculara bir şeyler aktarabilmektir. Tutkuluysan, oyunculara bir şeyler aktarabilirsin." dedi.
Geleceğiyle ilgili konuşan Zidane, "Kesinlikle yeniden teknik direktörlük yapacağım." dedi.
Juventus'un neden olmadığı sorulan Zinedine Zidane, "Neden olmadı bilmiyorum. Juventus her zaman kalbimde çünkü bana çok şey verdiler." diye konuştu.
Zidane, geleceğiyle ilgili son olarak, "Gelecekte ne olacağını bilmiyorum, göreceğiz. Hedefim Fransa Milli Takımı'nı çalıştırmak." sözlerini sarf etti.