Sabah gazetesi yazarları Levent Tüzemen, Gürcan Bilgiç ve Ömer Üründül, 4 büyük takımın yeni transferlerini, şampiyonluk yarışını, VAR kavgalarını ve sosyal medyadaki savaşı değerlendirdi. Yazıların tamamını okumak için 17 Şubat 2021 tarihli Sabah gazetesini satın alabilirsiniz.
GÜRCAN BİLGİÇ: Çok sert bir dönem geçirdiler. Dördü de iniş-çıkış yaşadı. Son dönemde üst üste kazandıklarına göre krizi bitirdiler ve haritalarını oluşturdular. Bundan sonrası artık; "Beklenmeyen olaylar"… Yani; pandemi etkileri ki Trabzonspor altı vaka açıkladı. Sakatlıklar sonrası yaşanacak form durumları... Fenerbahçe haricindekiler yüzde yüz ile oynuyorlar. Mesut Özil ile Fenerbahçe şarja başladı. Gustavo, Pelkas ve İrfan Can'ın takıma katılmasını merakla bekliyoruz. Thiam da takımın golcüsü rolünü başarıyla yapıyor. Formasını hak ediyor.
ÖMER ÜRÜNDÜL: Genel olarak en iyi futbolu Beşiktaş oynuyor. Ama bilhassa sürpriz bir şekilde çok önemli bir santrfor kazandıktan sonra ve de oyun sistemi üretkenliğe uygun olduğundan ben G.Saray'ı bir adım önde görüyorum. F.Bahçe oyun olarak sıkıntılar gösteriyor. Bakalım İrfan Can ve Gustavo takıma girdikten sonra neler değişecek. Mutlak daha olumlu olacağı görüşündeyim. Ama Göztepe ve Trabzon maçları son derece kritik.
LEVENT TÜZEMEN: Ligin en kaliteli kadrosuna sahip olan F.Bahçe, Erol Bulut ile henüz takım olamadı. Çok olan yere oyuncu transfer etti ama tek vuruş ustası bir golcüyü almadı. Thiam birinci forvet olmayı hak ediyor ve oynadığında fark yaratıyor. Cenk Tosun'un gelişi Beşiktaş'a ciddi bir katkı sağladı ama Cenk'in gelişi rakipsiz gibi görünen Aboubakar'ı telaşlandırmış. Abdullah Avcı, kulübede başlayan Djaniny'yi birinci golcü olarak yarattı. Nwakaeme, Ekuban ve Djaniny, hücumda müthiş bir birliktelik yaratıyorlar ancak Bakasetas'ın golcülük hüviyetine bürünmesi Trabzon'u zirve yarışına taşıdı. Mohamed, G.Saray'a heyecan getirdi. Çalışkanlığı ve mücadele gücüyle G.Saraylı oyunculara enerji veriyor. G.Saray; Yedlin, Fernandes ve özellikle Onyekuru ve Mohamed ile birlikte yarışın en güçlü adayıdır.
GÜRCAN BİLGİÇ: Herkes kendine yontuyor. Sergen Yalçın böyle diyor ama Fenerbahçe ve Antalya maçlarında Josef atılmalıydı, Hatay'da penaltı verilmeliydi, VAR çağırmadı. Başakşehir maçında VAR penaltıyı dışarı taşıdı. Yani VAR'ın Beşiktaş'a kıyağı daha fazla. Fatih hoca, Alanya kupa maçında isyan ediyor, Emre Kılınç'ın ayakkabısına değmeye penaltı istiyor, "VAR nerede?" diyor. Üç gün sonra Kasımpaşa'nın penaltısında VAR devreye girmiyor. VAR ne zaman devreye giriyor; F.Bahçe maçlarında. Golleri iptal ediliyor, hakemler kırmızıya çağrılıyor. Kulüpler maçları yönetenlerin VAR hakemleri olduğunu biliyor, baskı yapıyorlar.
ÖMER ÜRÜNDÜL: VAR çıkınca büyüklerin lehine olan kararlar en aza inecek dedim ama tersi oldu. Bu sefer de VAR eyyamları başladı. Büyükler şampiyonluk yarışında olunca hatalı kararlar çoğunlukla lehlerine olsa da hakemleri eleştirmeye yoğun biçimde devam ediyorlar. Hepsi hakemleri kendilerine göre baskı altına almaya yoğunlaşıyor.
LEVENT TÜZEMEN: 4 büyük kulüp hocasının VAR'la ilgili şikâyette bulunmaya hakları yok. VAR lehlerine karar verdiğinde iyi, aleyhlerine karar verdiğinde istenmiyor. Bence Sergen Yalçın ve diğer teknik adamlar eğer VAR'dan şikâyet ederlerse bir tiyatro oynayıp hakemleri etkilemeye çalışıyorlardır. Sergen hocaya şunu söyleyeyim, VAR doğru hareket etseydi, Antalya'da olmayan faulden golü bulamazlar, Souza da attığı dirsekten dolayı sahada kalmazdı. Marcao, atılır, Gustavo ve Serdar Aziz de kırmızı kart görürdü. Nwakaeme'nin tabanına da sarı çıkmaz, direkt kırmızı olurdu.
LEVENT TÜZEMEN: Sosyal medyada kimliği belli olup yorum yapanlara saygı duyuyorum. Ama maalesef çok fazla trol hesap var ve bu hesaplar parayla yönetiliyorlar. Siber suçlarla ilgilenen birimler bu trol hesapları tespit etmelidir. Çünkü taraftarlar arasında büyük kavgalara yol açabilecek senaryolar, yalanlar ve hakaretler üretiliyor.
GÜRCAN BİLGİÇ: Futbolun içindeki herkes bir türlü bu linçlerle, ithamlarla veya yalanlarla karşılaşıyor. "Etkilenmiyorum" diyen yalan söyler. Maç sonrası açıklamalarında bile sosyal medya tartışmaları cevaplanıyor. Futbolun adaleti kuklaların elinde. Bu mücadele ipleri ele geçirmek için, başka bir şey değil.