Bayern Münih Teknik Direktörü Thomas Tuchel, ligde Borussia Dortmund ile oynayacakları maç öncesi önemli açıklamalarda bulundu. İşte Alman teknik adamın sözleri...
"Leon Goretzka ve Dayot Upamecano'nun Dortmund maçında oynayıp oynamayacağı henüz belli değil. Oyuncuların geri dönüşlerine ve doktorların neler söyleyeceğine bağlı."
"Almanya Kupası'ndan elendiğimiz için hayal kırıklığına uğradık. Çünkü hedefimiz Berlin'deki finale giderek kupayı kazanmaktı. Bunu kabullenmek biraz zaman alacak. Ancak pes edip kendimizi suçlamamız için bir neden yok. Şimdi Dortmund maçımız var. Bu maçı kazanmalıyız. Kupadan elenmek acı veriyor ama ne yazık ki bu da futbolun bir parçası. Şimdi reaksiyon göstermeliyiz."
"Dortmund'u yenmek için sınırlarımızı zorlamalıyız. En iyi performansımızı göstermeliyiz. Dottmund deplasmanına kazanmak için gidiyoruz. Yeterli kalitemiz ve takım ruhumuz var."
"Elbette bana eleştiriler olacak. Bayern Münih'te her kupa için mücadele ederiz. Ne yaptığımızı, neler beklendiğini ve nasıl daha iyi olacağımızı biliyoruz. Aldığımız mağlubiyetlerin hepsini kişisel algılarım. Biz burada maç kazanmak için varız. Birlik olacağız ve yolumuza devam edeceğiz."
"Joshua Kimmich, takımımızın denge unsuru. Dortmund gibi maçlarda topun bizde kalmasını sağlayan kişi. Oyun kurulumunda Kimmich'i arayacağız. Onun hızlı ve kolay paslarını, duran topları kullanmasını arayacağız. Kimmich'in yokluğuna çare bulmalıyız. Konrad Laimer, bu maçta onun görevini üstlenecek."
"Kim Min-Jae'nin yanında, oynayabilecek durumdaysa Upamecano oynayacak. Değilse Goretzka oynayacak. Bekleyip görmemiz gerekiyor. Leon Goretzka, elinde bir atelle antrenmanlara çıkıyor. Akıllı olmalıyız ve her şeyi tartmalıyız. Sezon uzun ve akıllı olmamız gerekiyor. Kararımızı maçtan önce vereceğiz."
Bayern Münih, ligde Borussia Dortmund ile oynayacağı karşılaşmanın ardından 8 Kasım'da Şampiyonlar Ligi'nde temsilcimiz Galatasaray'ı konuk edecek.