"Başarının kriteri nedir Türkiye'de veya dünya futbolunda, şampiyonluktur. Türkiye'de ilk etapta 3 isim çok konuşulur. Fatih Terim, Şenol Güneş, Mustafa Denizli. Tabii ki kuşak ve jenerasyon önemlidir. UEFA Şampiyonu olmuştur Fatih Hoca, milyondan fazla insan Fatih Terim'in sayesinde Galatasaraylı olmuştur. Mustafa Denizli'nin de 3 kulüpte şampiyonluğu önemlidir. Şenol Hoca'nın Milli Takımı."
"Okan Hoca bunun neresinde? Şampiyon olur veya olmaz ama bir şey yapan teknik direktörlere bayılırım. Biraz önce saydığım teknik adamlar, başlangıçta Anadolu'da çalıştılar. Okan Buruk, şu anda 3. Lig'de oynayan Akhisar'la kupa aldı, Avrupa'ya götürdü. Yetmedi, Başakşehir'le şampiyon oldu. Anadolu'nun Anadolu'su Başakşehir. Seyircisiz bir takım Başakşehir. Yetmedi şimdi Galatasaray'la. Hamza Hamzaoğlu, Bülent Hoca şampiyon oldu ama Okan Hoca 3 tane kupayı aldı. Şampiyonlar Ligi'nde bir oyun oynadı. Allianz Arena'da, Old Trafford'da da... Bunları yapmamış olsa, büyük takımları eleyip Akhisar'da kupa alamaz. Bunları yapmamış olsa, 500 tane seyirciyle, 50 tane polisle şampiyon olamazsınız. Geleneğin dışında oyunlar oynuyor."
"Bir yere yazalım, bir gün A Milli Takım Teknik Direktörü Okan Buruk olacak ve kalacaktır. Montella'ya başarılar dilerim, ben Galatasaray'dan ayrılsın anlamında söylemiyorum."
"Bana göre şu anda 3'lü jenerasyonu tek yakalayan Okan Buruk'tur. Geçebilir mi, illa ki Avrupa Şampiyonu mu olması gerekiyor, orası tartışılır ama oynatmak istediği, oynadığı, oyunun son bölümünde Trabzonspor'a karşı 6 kişi hücum ediyorsanız, siz eğer Bayern'i 45 dakika sahadan çıkarmıyorsanız, bu sene ligde ikinci de olsa... O yüzden bu bölümü Okan Buruk'a ayırmak istedim."