Milliyet yazarı Osman Şenher, Galatasaray'ın İstanbulspor'u 2-1 mağlup edip liderliğe yükseldiği mücadeleyi kaleme aldı. Şenher'in yazısının tamamını okumak için Milliyet gazetesini satın alabilirsiniz.
Galatasaray yeni kurulan bir takım, 26 futbolcu gitmiş, 13 oyuncu gelmiş. Ayrıca teknik direktörü de değişmiş... Bir sürü sorun yaşamışsın buna rağmen Süper Lig’in 15. haftasında liderliği yakalıyorsun. Ne söyleyeyim, Okan Buruk’a helal olsun.
İşin en enteresan yanı da beşinci, 6. haftada takıma katılan, sezon başı kampı yaşamamış oyuncular var. Buna rağmen hoca onları da toparladı ve hepsi canla başla mücadele ediyorlar.
Şu anda baktığınız zaman Galatasaray için her şey iyi gidiyor. Daha bu takımda Muslera, Oliveira ve Icardi yok. Üçü de çok önemli futbolcular.
Fenerbahçe’nin, Trabzonspor deplasmanında kaybetmesinden sonra İstanbulspor maçı sarı-kırmızılılar için çok ama çok önemliydi. Kazanmaları halinde lider olacaklardı. Bilhassa ilk yarıda gerçekten çok pozisyona girdiler. Gomis’in iki topu direkten döndü, yüzde yüz goller kaçtı. Ama buna rağmen iki gol attı Gomis...
Ama ikinci yarıda herhalde skoru yeterli görüp takım olarak frene bastılar. Bu ne kadar doğru bir davranış bilemiyorum. İstanbulspor son dakikalarda bir gol buldu. Bir gol daha atsa Galatasaray lider olamayacaktı. Oynanan futbola bakıyorsunuz ikinci 45 dakika fazla hücum etmeyen, oyunu orta sahada kabul eden ve o futbolla, perşembe günü oynayacağı Sivasspor maçını kazanması zor görünen bir Galatasaray izledik.
Tabii Okan hoca bizim gördüğümüz şeyleri görmüş, planını ona göre yapacaktır. Ama ilk yarıdaki Galatasaray’a şapka çıkarılır, ikinci devrede ise oynanan futbol liderlik için yetmez. Bunu herhalde futbolcular da biliyordur.
Muslera, Sivas maçında sahada olacak. Takım adına çok iyi bir kaleci, adeta sigorta gibi. Okan Kocuk, heyecanından mıdır nedir bilemiyorum ama kendisine fazla top gelmemesine rağmen kalede hiç güven vermedi. Bilhassa topu oyuna sokarken çok büyük hatalar yaptı.
Ofansif olarak Oliviera demek ki takımın en büyük silahıymış. Evet, Midtsjö iyi niyetle mücadele ediyor, sahada güzel şeyler de yapıyor. Ama Oliveira’nın bilhassa gol yollarında kalitesi çok farklı.
Gomis 37 yaşında kendini yırtıyor, faydalı da oluyor, ama bir yerde pili bitiyor. Seferovic’ten de pek hayır yok. Icardi gelmeden Galatasaray’ın o istenen futbolu oynaması biraz güç.