Arama Logo

Mykola Morozyuk, Türkiye'den yardım istedi




Paylaş:

Google News
7
MOROZYUK'TAN TÜRKİYE'YE

Süper Lig takımlarından Çaykur Rizespor'un Ukraynalı eski futbolcusu Mykola Morozyuk, Rusya'nın ülkesine savaş başlatmasının ardından sosyal medyadan paylaşımda bulundu.

MOROZYUK'TAN TÜRKİYE'YE
6
YARDIM ÇAĞRISI

Kariyerine Ukrayna Ligi takımlarından Chornomorets'te devam eden 34 yaşındaki futbolcu, Türkiye'ye yardım çağrısında bulundu.

YARDIM ÇAĞRISI
5
"UKRAYNA'DA İNSANLAR ÖLÜYOR"

Mykola Morozyuk "Türkiye için zor zamanlar yaşanırken, Türk ordusuna ve tüm Türk halkına destek verme şansım olmuştu. O fotoğraf için Rus takipçilerimden tehdit ve hakaret içeren bir sürü mesaj almıştım! Ama ikinci vatanım olan Türkiye ve halkı için yaptığım, kalbimin derininden gelen bu eylemimden hep gurur duydum. Bugün vatanım Ukrayna’da savaş var! İnsanlar hür yaşadıkları bağımsız Ukrayna’mın topraklarında öldürülüyorlar." dedi.

\
4
"BİZİ YOK ETMEK İSTİYORLAR"

Ukraynalı futbolcu "Roketler uçuşuyor, kadın ve çocuklar katlediliyor. Bütün bunlar şeytan olarak adlandırılan, Ukrayna halkını yok etmeyi amaçlayan tek bir adam istediği için oluyor." ifadelerini kullandı.

\
3
"KUDRETLİ TÜRK ULUSU..."

Türkiye'ye seslenen Morozyuk "Kudretli Türk ulusunun önünde, dizlerimin üstünde yalvarıyorum. Sizlerin Ukrayna’yı ne kadar çok sevdiğinizi biliyorum. İstanbul’dan Erzurum’a, Ankara’dan Hatay’a, Antalya’dan Adana’ya, Sivas’tan memleketim Rize’ye..." paylaşımını yaptı.

\
2
"AİLEME KAVUŞMAM LAZIM"

Morozyuk ayrıca "Halkıma en azından ufak bir dayanma şansı verin. Aileme kavuşmam lazım. Ve inanıyorum ki, Türkiye mavi-sarı renklere bürünecek" dedi.

\
1
TÜRK HALKINDAN DESTEK

Ukraynalı futbolcunun bu yardım çağrısı Türk takipçilerini duygulandırırken, kısa sürede binlerce beğeni aldı.

TÜRK HALKINDAN DESTEK