Galatasaray'ın Adanaspor'u 4-0 mağlup ettiği maçın ardından Ntvspor yorumcusu Mehmet Demirkol mücadeleyi yorumladı.
Milli Takım hocalığı görevi bence olmaz. Fatih Terim'in de kulüp takımı çalışmak istediğini biliyorum. Milli Takım'ın başına geçmeden Galatasaray'la birlikte yönetmek istiyordu. Ligin en iyi hocasının Milli Takım'ı yönetmesi gerek. Bu yüzden de Milli Takım'ı Şenol Güneş çalıştırmalı.
Tudor, Adanaspor problemli takım olduğu için önde işi bitirecek oyuncu olması için 3'lü savunmayla oynadı. Savunmacı sayısını azaltmak için bu şekilde oynadı.
Riekerink topu elimde tutayım, oyunu çevireyim düşüncesiyle oynatıyordu. Yaş ortalaması yüksek 1, takım bunu istemiyor 2, benim burada olma sebebim bu 3. Ama Tudor direkt oyun istiyor. Mesela 1-0 olunca oyun merkezini geri çekti, 2-0 olunca daha da geri çekti oyunu.
Kontrollü oynadığı maçlarda sıkıntı yaşadığı oldu Galatasaray'ın. Tudor'un bugün oynattığı oyun ligde diğer takımlara karşı da oynanabilir mi? Herkes farklı oyunları beğenir, bazıları Barcelona'yı bazıları da Dortmund'u beğenir, bazıları daha direkt bir oyunu. Mesela bana Dortmund'un oyunu daha güzel geliyor. Ama bu da eldeki malzemeye göre olacak bir iş.
Riekerink eldeki malzemeye göre daha rahata bıraktı oyunu. Tudor ligde 5 puan gerideyken bu sistemi denemeye aldı. Galatasaray, kafayı takarsa hala şampiyonluk şansı var. Beşiktaş'ın puan kayıpları olabilir mi, olabilir. Eğer bu ilerleyen dönemde yaşanırsa ligimiz için de ilginç bir şey olabilir.
Bu diziliş değişikliği değil, oyun algısı tamamen değişti. Bence Başakşehir maçında da Fenerbahçe maçında da 3'lü savunmaya dönecek, ya da diğer deyişle 5'li savunma yapacak.
Tudor'un oyununu Riekerink'in oyunuyla kıyaslayacağız. İki farklı şey olabilirdi. Birincisi daha fazla pozisyona girebilirdi. Ama Adanaspor ligin ortalamasının altında futbol oynasa da iki tane çok net pozisyon vardı kaleye doğru giden.
Direkt pas oyununa geçti Galatasaray. Bunu eleştirebilirsin ama bir taraftan da fayda sağlıyor. Bir insan Brezilya'dan 8 tane topçu alıp böyle takım kurar mı? Burada garip bir transfer politikası var. Gidip plajdan adam toplasan daha iyi takım kurarsın.
Gidiyorsun sezon başında 8 tane futbolcu alıyorsun ortaya bu çıkıyor. Bravo yani tebrik etmek lazım, Adanasporlular'ın daha çok tebrik etmesi lazım.
Burada bu kadro şampiyonluğu kovalayabilir mi sorusu sorulması lazım. Bugün deseler ki Galatasaray 115 km koştu. Rakip çok koşturmuş derim ama deseler ki Dortmund 120 km koştu o zaman derim ki 'aaa rakibi mahvetmişler'
Galatasaray yönetimine diyorum ki mutlak bir şey yapması lazım çünkü futboldan anlamıyorlar. Kendi aralarında "takım çok koştu" diye konuşuyorlarsa yanılıyorlar. Takım çok koşuyorsa belli ki eksikleri var. Bazı takımlar için bu iyi olabilir. Ama Galatasaray için böyle bir şey söz konusu değil.
Sammer için Galatasaray'a teknik direktör olarak gelirse istemem ama sportif direktör olarak gelecekse süper olur. Yönetim gitti Tudor'a biz sizi istiyoruz dedi. Karabükspor'daki oyununuzu beğeniyoruz bizimkiler de iyi oynamıyor. İdman yapmıyor ve biz sizin oyun tarzınızı beğendiğimiz için sizi ve oyun mentalitenizi Galatasaray'da görmek istiyoruz demişlerdir.