Phillip Cocu ile başlayan takımdaki mutsuzluk havası bir türlü giderilemedi. Sözleşmesi sona erecek oyuncu sayısının fazlalığı, kötü sonuçlarla birleşince “Bitse de gitsek” düşüncesi yerleşti. Tesis personelinin bile bu teslimiyetten etkilendiği tespit edildi.
Volkan Demirel ve Dirar’ın kadro dışı bırakılması, devre arasında Aatif’ın yollanması Fenerbahçeli futbolcuları olumsuz etkiledi. Devre arasında gelen aflar bile soyunma odasındaki boşluğu gideremedi. Takımın üzerinde kaptanların ağırlığı kalmadı.
Ersun Yanal’ın “32 kişiyle çalışıyoruz, burası Darülaceze değil” sözüyle işaret ettiği kadro şişkinliği futbolcuları olumsuz etkiliyor. Yedek kalan oyuncular teknik heyetin forma dağıtımında adaletli davranmadığını düşünüp sık sık dile getiriyor. Bu, sahaya da yansıyor.
Kulüpte yaşanan ekonomik sorunlar futbolcuları da vurdu. Ödemelerin geç yapılması nedeniyle özellikle yabancı futbolcuların huzursuz olduğu öğrenildi. Sözleşmesi devam eden bazı oyuncuların da takımdan ayrılmak için yönetime başvurdukları öne sürülüyor.