Arama Logo

Fenerbahçe'den Anıtkabir'e ziyaret!




Paylaş:

Google News
11
ANITKABİR'E ZİYARET

Fenerbahçe; Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kulübü ziyaretinin 105, kulübün kuruluş yıl dönümünün 116. yılı olması dolayısıyla Anıtkabir'e ziyarette bulundu.

ANITKABİR'E ZİYARET
10
ALİ KOÇ'TAN AÇIKLAMALAR

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, ziyaretin ardından kulüp televizyonuna açıklamalarda bulundu. İşte Ali Koç'un açıklamaları

ALİ KOÇ'TAN AÇIKLAMALAR
9
"SARI-LACİVERT BAŞARILARLA DOLU YILLAR"

"Arkamızda Anıtkabir bütün ihtişamıyla, büyüklüğüyle duruyor. 3 Mayıs, 116. yılımız, kulübümüzün kuruluş yıl dönümü olarak belirlendi, Atamızın ziyareti vesilesiyle. Atamızın ziyaretinin de 105. yılı. Öncelikle kulübümüzün 116. yılı kutlu ve mutlu olsun. Daha nice yıllara diliyorum. Hem Türk sporuna hem de Türkiye Cumhuriyeti’ne hizmet eden bir kulüp olmaya, ülkemizin en büyük sivil toplum kuruluşu olmaya ve aynı zamanda da duruşuyla, yaptıklarıyla, hangi dönem olursa olsun bir spor kulübünden çok daha fazlası olduğunu tarih boyunca gösteren, ispatlayan Fenerbahçemizin aynı duruşu, aynı ilkeleri devam ettirmesini canıgönülden diliyorum. Aslında bugün tüm Fenerbahçeli taraftarların doğum günü ve kutlu olsun. İnşallah sağlık, huzur, refah, ferah ve büyük hedefler ve büyük başarılarla, sarı lacivert başarılarla dolu nice yıllar diliyorum."

\
8
"NE KADAR ŞÜKRANLA ANSAK AZ"

"Bununla beraber Atamız, Kulübümüzü 3 Mayıs’ta ziyaret etti. Atamızın kulübümüzü ziyaret vesilesini biliyorsunuz. Bu ülkenin kurtuluşunda ve sonrasında da bu genç Cumhuriyetin kuruluşunda kulübümüz çok önemli vazifeler üstlenmiştir ve bunu da layıkıyla yerine getirmiştir. Atamız, kulübümüze olan minnettarlığını ve bizim yaptıklarımıza teşekkürlerini iletmek için hepinizin bildiği gibi 3 Mayıs’ta kulübümüzü ziyaret edip, anı defterine de müthiş bir yazı yazmıştır. Anı defterimiz şu anda Cumhurbaşkanlığımızda, yakın zamanda da müzemize geri dönecek. O defterin bile kendine has hikayesi vardır. Biliyorsunuz, Kuşdili’ndeki kulüp binamız yandıktan sonra defter kayboldu, yandı zannediliyordu. Yıllar sonra kim olduğu hala bilinmeyen bir kişi tarafından o dönemin gazetelerinden olan Vatan gazetesine bir paket içinde bırakılıyor ve içinden defter çıkıyor. Defterin anısının, hikayesinin bile böyle olması kendi içinde ne kadar kıymetli, kutsal bir şey olduğunu gösteriyor, en azından biz Fenerbahçelilere.. Ne mutluyuz ki, ne şanslıyız ki Mustafa Kemal Atatürk gibi bir kurucumuz var. Mustafa Kemal Atatürk ve bütün silah arkadaşlarına, bu güzel vatanı bize bağışlayan, mücadele eden, şehit olan, gazi olan herkese ne kadar teşekkür etsek, ne kadar şükranla ansak azdır."

\
7
"HANGİ TAKIMIN ONUN İZİNDEN GİTTİĞİ ÖNEMLİ"
"Tekrar bu ülkenin kurtuluşunda savaşan, bizler için bu toprakları vatan kıla herkese şükranlarımı iletiyorum. Hepsi nurlar içinde yatsınlar. Mekânları cennet olsun. Bizlerin de görevi, bize bırakılan bu mirası en layıkıyla yaşatmak. Bu bağlamda, bu doğrultuda Fenerbahçe Spor Kulübü olarak hangi dönem olursa olsun, hangi yönetim, hangi başkan olursa olsun sportif durum ne olursa olsun bizlerin, bize bırakılan emanete, mirasa sahip çıkmak için her zaman bir duruşumuz, mücadelemiz oldu, yeri geldi kavgamız oldu. Ama Fenerbahçe Spor Kulübü her daim Atasının yolunda, Atasının ışığında yürümeye devam etti, devam da edecektir. Bizim hepimizin bir söylemiş var, zaman zaman ‘Atatürk hangi takımı tutar’ vs. söylemler oluyor. Biz, başka bir şey söylüyoruz: ‘Atatürk’ün hangi takımı tuttuğu değil, hangi takımın onun izinden layıkıyla yürüdüğü önemlidir’ diyoruz. Dönem, hangi dönem olursa olsun!"
\
6
"ATATÜRK FENERBAHÇELİ"

"Atamızın hangi takımı tuttuğuna gelince diyelim ki somut bir ifade yok ama tarih boyunca bilgi ve belgeleri, ziyaretleri, söylemleri, yapılanları incelediğiniz zaman mesela Atamızın, Fenerbahçe’ye yangın sonrası bağışı ki bunu küçük bir örnek olarak söylüyorum. Bunun gibi o kadar çok bilgi ve belge var ki Atatürk’ün o dönemde vefatına kadar Fenerbahçe’ye ne kadar yakın olduğunu, sempatisinin, sevgisinin olduğunu hatta saygısının olduğunu gösteren çok fazla bilgi ve belge var. Aynı şeyler başka kulüpler için de geçerliyse amenna ama biz 'Atatürk Fenerbahçeli' demekten çok bizim en çok gurur duyduğumuz Fenerbahçe Spor Kulübü’nün Atatürk’ün izinden, yolundan yürümesi, ilkelerine sahip çıkması ve her dönem aynı duruşu sergilemesidir. İnşallah bu da ilelebet sürecektir. Allah bize dünyanın en güzel ülkesini vermiş, kıymetini bilelim diyorum. Tekrar Fenerbahçelilerin doğum gününü kutluyorum. Hep beraber sarı lacivert başarılarla dolu nice yıllara diliyorum. Sağ olun, var olun."

\
5
4
3
2
1